Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 087 (Paul at Athens)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

7. Павел в Атина (Деяния 17:16-34)


ДЕЯНИЯ 17:30-33
30 "Наистина, тези времена на невежество Бог пренебрегва, но сега заповядва на всички човеци навсякъде да се покаят, 31 защото Той е назначил ден, в който Той ще съди света справедливо чрез човека, когото е определил. Той е дал уверение на това на всички, като Го е възкресил от мъртвите. "32 И като чуха за възкресението на мъртвите, някои се присмя, а други казваха:" Ние ще ви чуя отново по този въпрос. "33 Така че Павел тръгна измежду тях. 34 Въпреки това, някои мъже се присъединиха към него и повярваха, сред тях Дионисий Ареопагит, една жена на име Дамар и други с тях.

Павел показа философи величието на Бога, и обясни смисъла на човек, който, като потомството му, е отражение на Божия образ. Онзи, който разрушава този образ в себе си попада в решението. Бог е назначил ден, в който Той ще съди всички. Всеки съвестта, всяко възприятие на истината, и всички религии на този свят научи, че Бог ще съди всеки човек. Справедливата присъда на Бог е неизбежно, и мярка в тази божествена съд е Бог сам по себе си, който, в Негово Светейшество казал: "Бъдете свети, понеже Аз съм свет" Това решение е четвъртата основна мисъл Павел представи своите слушатели.

С оглед на истината от настоящото решение, да дойде Павел призова всички хора да се обърнат, да се обърнат и да подновят своите умове. Ние не живеем, да преследва идеалистични цели, или да участват в суеверията за богове и духове. Ние всички побързаме към Деня на Страшния съд, края на човечеството. Смисъла на живота не се крие в сънищата, атеистични мисли, или в наслаждавате на изкуствата, но в готовност за решението. Бог не е оставил на човека на избор дали да се подготви за Деня на Страшния съд или не. Вместо това, той заповядва всички хора навсякъде, по всички континенти, да се обърнат към Него, за да остави глупостта на атеистична философия, а не да се изгради на боговете на мъртвите им технологични науки. Бог сам по себе си е истината. Не е религия без Деня на Страшния съд. Така призив към покаяние е петата тема, Павел говори в дискурса на атиняните.

След това дълго, дълбоко въвеждането Павел започва втората част на неговата проповед, казвайки, че Бог ще упражни своето решение с помощта на един човек, Исус Христос, който е свята и непорочна, за когото смъртта няма власт. Този човек, Исус, е единственият, когото Бог възкреси от мъртвите. Той е жив, и е победил греха, смъртта и всички изкушения. Той преживя всички проблеми и дяволски инсинуации и триумфира над тях. Поради това, той има и правото и властта да съди всички хора. Цялата власт е дадено му в небето и на земята. Представяне на Христос като съдия на човека е шестият внос на проповедта на Павел на хълма на Ареопага.

Дизайн на Христос не е да се унищожи или консумират грешници, но да установи царството на мира, и да извършват спасение на всички хора. Допускане в територия на Бог не идва от доверявайки се на философски понятия, но чрез вярата, абсолютната подаване на себе си на Бога. Христос ни помага да дойде тази вяра, и ни дава един нов завет. Ние, като по този начин имат възможност да избягат от идващия съд. Христос не ни питат да се покаят на нашата собствена, или да бъде преустроена от силата на собствените ни умове. Той ни помага по отношение на покаяние, преобразуване и вяра, която включва не само вяра, но лично взаимоотношение с живия Христос. Святият Дух ни дава сила, която ни потвърждава с вяра и чиста поведение. Вярата в Христос ни подновява във вътрешния ни човек. Това е така, защо не можем да вярват в богове, духове, и философии и следваме Христос в същото време. Нашата пълна представяне на нашия Спасител ни променя в Неговия образ. Знаете ли, спазвайте седма точка в проповедта на Павел? Е, че Христос, а не философия, ни дава вяра, като по пътя към вечно спасение.

Най-важното нещо, което трябва да се отрази в живота на Христос е Неговото славно възкресение, където са кристализирали сила, святост и мъдростта на Бога. Той е избухнала смърт изцяло. Всички тъга и сълзи се преодолее чрез Неговото възкресение. Целта на човешката история не е песимизъм, относно предстоящата присъда, или гледане на живот като безсмислен. Ние не трябва да следват аскет стоицизъм, но търси вечен живот, която блести чистота, слава и радост в хоризонта на нашето бъдеще. В осмото и принцип на посланието на Павел той призова философите да вярваме в живия Христос, Дарител на живота. В Него е вечен живот чрез силата на Неговото възкресение. С този последен принцип той дал на Своите слушатели оглед на историческата прогресия, заедно с основополагащото разбиране, за да им помогне да приемат християнския живот.

Павловото послание на възкресението, причинени мислители да започне да се смее, за човешка философия може да завърши със смърт, и всички човешкото възприятие завършва на вратата, която води към вечността. Истинският мислител признава, че е само можем да мислим в рамките на границите на това, което е разумно и възможно. Христовото възкресение е невъзможно, невероятно, човешкото разбиране. Атиняните се обиди на отворения гроб на Христос. Им философии кръг около въображението и ограниченията на ума. Тяхното разбиране беше замъглен със съмнение за това, което е отвъд смъртта, в капан в абсолютна неверие. Павел откровено заяви в посланията си, че никой не може да разпознае божествеността на Христос без Святия Дух. По този начин, които се държат на собствения си дух, той не е подготвен за Божия Дух да обитава в него.

Това беше тежък удар за Пол, за да видите Атина избор на философи и техните ученици по целия свят му се присмиват публично. Те са обърнали гръб на него, каза подигравателно: "Искаме да чуем вие говорите за това отново" В действителност, те не слушат словото на Бога еднократно отново, за Павел тихо и тъжно напуснали града. Гордостта на философите им предразсъдъци към спасението на Христос. В своето първо послание до коринтяните (1:12 - 2:15) Павел ни разяснява на с решаващо острота разликата между философия и вяра. Не можеш да разбереш преживяванията на Павел в Атина, освен ако не сте дълбоко разбиране в горепосочения преминаването на Първото послание към коринтяните.

Свидетелство за единството на Бог, на Великия Творец, призив към покаяние пред съда на Бога, както и таксата да повярват в възкръсналия Христос обаче не остават без плодове. Някои се присъедини и Павел изповяда вярата си в Христос. Техните умове бяха трансформирани чрез Него и са получили вечен живот. Един вярващ е член на Ареопага, друг е почтена жена. Но като цяло, имаше няколко новопокръстени в Атина. Така в Атина, сред гордостта на слепите философи, има се формира малък, смирен църква. Тя живее от пълнотата на живота на Христос, Този, Който е възкръснал от мъртвите.

МОЛИТВА: O святия Бог, ние Ти се покланяме, за Твоето царство не почива при запазване на закона, или на разбирането на различните философии, но вярата в Твоя Син Исус Христос, Който ни избави от страх от съд и ни зарежда с радостта на вечния живот.

ВЪПРОС:

  1. Какво е единственият начин да избягат от съда на Бога в Съдния ден?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:12 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)