Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 086 (Paul at Athens)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

7. Павел в Атина (Деяния 17:16-34)


ДЕЯНИЯ 17:22-29
22 Тогава Павел застана в средата на Ареопага и каза: "Мъжете на Атина, виждам, че всички неща, които са много религиозни, 23 като бях, преминаващи и за това, обектите на вашето поклонение, дори олтар с този надпис: Незнайния Бог. Следователно, Когото вие почитате, без да знаят, Него провъзгласяват за вас; 24 Бог, Който е направил света и всичко в него, тъй като той е Господ на небето и земята, не обитава в ръкотворни храмове. 25 не е той се поклони с човешки ръце, като че ли нужда от нещо, понеже Той дава на всички и живот, дъх, и всички неща. 26 И Той е направил от една кръв всички човешки народи да живеят по цялото лице на земята, и определя техните времена и граници на тяхното жилище, 27, така че те трябва да търсят Господа, с надеждата, че те могат да Пипаме Него и да Го намери, че Той не е далеч от всеки един от нас; "Защото ние сме също потомството му" 28 в Него живеем и да се премести и съществуваме, както и някои от вашите поети са, 29 Следователно, тъй като ние сме потомци на Бог, ние не трябва да мислим, че в Божествената природа е като злато, сребро или камък, нещо оформени чрез изкуството и човека планирали.

Атина е велик и красив град, но Йерусалим е по-голяма. Хълмчета около Атина, в равнините и морето, са настроени като очарователен музика. Но Йерусалим прилича на олтар, сюр-закръглени от могили и планини на преценка и благодат. Павел застана в самото сърце на гръцкото изкуство, в центъра на атинската култура, в сянката на Партенона, до храма на Минерва. Той се стреми да живее за единия истинен Бог, Създателят, Всемогъщият и управляващата. Павел не проповядваме разпнатия Христос, за неговите слушатели не би разбрал прошка, и те не са го търси. Той не разкрива всички принципи на вярата си, нито пък той отговори на исканията на хората. В допълнение, той не съобщи неговото духовно прозрение за тях, които са останали скрити от своите слушатели. Той проповядвал за тях, че те могат да бъдат спасени. Той започва с първата стъпка, страх от Бога, който е начало на мъдростта. Мъдър проповедник опитва да освободи атиняните от тяхната вяра в много богове. Той искаше да ги накара да признае единството на Бог, да им покаже тяхната отчетност пред Него, така че те да се допитаме за Неговата воля. Само тогава те могат да се покаят и да треперят от страх пред Неговото свято лице.

Павел не осъжда философи и учени за тяхното духовно невежество. Той се смири пред повърхностен тяхната религиозност, и чест доброто си намерение, въпреки че той е бил силно разстроен от боговете си. Апостолът може да се прави разлика между изгубени лица и изгубеното си състояние. Той не отхвърли загубената убежище, но предложи да му обект на постоянна Цел на контакта. Всички мъже, вътрешно копнеят за Бога. Но за съжаление, те нито Го познават, нито са в състояние да дойдат при Него с греховете си.

Павел застана в средата на арогантните гении и смело заяви, че той знаеше непознатия Бог. Този непознат бог, от които той е проповядвал, са останали скрити за тях. Странното е, че атиняните, в тяхната религиозна ревност, не искаше да пропусне от своето поклонение божество, с които те не биха могли да се запознаят. Така че те са построили олтар за неизвестен бог, гдето се принасят жертви, за да се пазят от гнева си. Павел използва този езически олтар като свързващо звено между идолопоклонството им и вярата му. Чрез нея той посочи на слушателите си, че има само един Всемогъщия Бог, който управлява, дори и днес, небето и земята, на облаците и ветровете. Той притежава в Неговите ръце море, пространства и звезди. Той дори преброи космите на главата ни. Ние всички сме в крайна нужда, в разгара на технологичния нашата възраст, дълбоко проникват в славата и величието на този велик Бог, Създателя на всички неща. Ние трябва вярно да реализира, че новият науки физика, химия, биология и, но означава да обясни своята неограничена власт. Живият Бог е по-голям от нашия ум, и по-високо от нашето разбиране. Той е създал нашия малък череп в къщата на нашия мозък. Ние всички сме същества, но Той е създаване на Духа. Ние сме отделени от Него, защото на нашите грехове. Това е връзката между човека и Бога. Ние всички трябва да знаят, че Бог Твореца наново и трябва да насочим мислите си към Него, така че да не може да обожествяват науката, технологията, мъжете и пари, като по този начин се забравя единия истински Бог.

Великият Бог не е в необходимостта от богослужение или жертви, защото Той е свят и велик в себе си. Той не е зависим от помощта на мъжете, и не поиска за храна или жертви. Нещо повече, той не се ограничава или затворени в храмове и църкви. Неговия Дух не се вкаменила в идоли или странни камъни. Нашият Бог е свободен и славна. Той извършва своите проекти в създаването на живот непрекъснато хора, животни и растения. Дори новите звезди се формират според Неговата воля, от леки, Мисти газове, преди те да се кондензират в твърда. , Който отдава почит към Твореца първото задължение към Него. Нашите действия на благодарност и поклонение са неизбежни, ако ние Неговата слава. По този начин Павел се опитва да освободи своите слушатели от вярата си в златните идоли и мраморни храмове. Той се опита да ги доведе до Бог, Великия Творец.

Апостол после посочи Човек, който е решението, което се намесва в историята на народите. Той ни е създал от Адам, дал заповеди на всеки народ, и накара хората да просперира, въпреки силата на греха, които живеят в телата им. Който съхранява и отношение на Неговите святи закони остава. Но той, който оставя Бог е заглушен в лукс на самостоятелно. Милосърден Бог дава на всяко племе, всеки народ време за размисъл, време за реализация на таланти и успехи. Той определя за тях границите на местата, където те трябваше да живеят. , Който губи връзка с Бог също губи човешките си права. Най-важното задължение на всички народи е да търси Бога и да Го прослави. Края на нашата амбиция не може да бъде пари, достойнство, сила, или наука, но на живия Бог Себе Си. Всеки човек, който не е насочен към Бога е загубено. Търсите ли Господ, или не живота си върти около себе си? Ли тече след цели, които се развалят, или искаш да стоите твърдо в този, който е даващия? Той сам е ежедневно Създателят на живот, този, който управлява народите в съответствие със своите действия.

Великия Бог не седи на облаците на небето, нито пък живеят в храмовете, изработени от камък, защото Той е Дух, и е навсякъде. Той не отсъства или е далеч от нас, нито непристъпна за всеки от нас. Той е близо до вас. Той чува всяка дума, която казват, и знае всяка ваша мисъл. Вашата съвест е разкрит пред Него. Това показва всяка точка в него, като храм на човешкото тяло, преди електрическа светлина на документа на лекаря. Вие не може да скрие нищо от него. Вашата съвест разкрива греха си.

Онзи, който признава Божието призвание за нас, дори докато сме грешни, и трепери пред любовта на Бога, се покланя на Него, който ни е направил по Свой образ. За да обясни това основната връзка между Бога и човека, Пол, цитиран от гръцкия философ, казвайки: "Ние сме потомци на Бог". Това изявление е страхотно. Източник на нашето същество не възниква от нищото, мъртва материя, или зло. Ние идваме от Бога, и в Него. Той е нашият курс и дестинация. Нашите мисли трябва да бъдат насочени само към Бога, в противен случай ние грешим. Нито изображения на изкуството, нито величествени сгради, искрящи като злато в светлината на слънцето, нито каквито и да било система от философски идеи разкриват слава на Бога на този свят. Всеки човек е рожба на Всевишния, и се нарича да имат Неговия образ, реализирани в него.

МОЛИТВА: O святия Бог, Ти си създал Вселената, и го поддържат в Вашето търпение. В живеем, и в Твоята милост ние продължаваме. Ние Ви благодаря за вашата голяма любов. Моля, отправяйте нашите мисли, по всяко време, към вас.

ВЪПРОС:

  1. Кои са трите основни идеи в първата част от проповедта на Павел пред философите на Атина?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)