Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 106 (The Jews attack Paul)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

3. Евреите атака Павел, спасяване на римски войници му (Деяния 21:27-40)


ДЕЯНИЯ 21:27-40
27 Сега, когато седемте дни бяха почти приключи, юдеите от Азия, като го видя в храма, разбърква цялата тълпа и туриха ръце на него, 28 викайки: "Мъже на Израел, помогнете! Това е човек, който учи всички хора навсякъде срещу хората, законът, и това място и кожа той донесе гърци в храма и оскверни това свято място "29 (са наблюдавани преди това Трофима Ефес с. него в града, които те Предполага се, че Павел е донесъл в храма) 30 И целият град е нарушен; и хората тичаха заедно, иззети Пол и го измъкна на храма; и веднага вратите бяха затворени. 31 Сега, тъй като те са се опитвали да го убият, новини стигна до командира на гарнизона, че целият Ерусалим е в скандал. 32 Той веднага взе войници и стотниците, и се затича към тях. И когато видяха командира и войниците, те спря да бие Павел. 33 Тогава командирът се приближи и го хвана и му заповядал да бъде окован с две вериги, и той попита кой е той и какво е направил. 34 А някои сред множеството извика едно нещо, а някои друг. Така че, когато той не може да се установи истината, защото на метежа, той му заповяда да се вземат в казармата. 35 Когато стигна до стълбите, той трябваше да бъде пренесена от войниците поради насилието на тълпата. 36 За множеството от хората последва след това, викайки: "далеч с него!" 37 Тогава, както и Павел е бил, за да бъдат водени в казармата, каза той на командира, "Може ли да говоря с теб?" Той ми отговори " Можеш ли да говориш гръцки? 38 Не са ли ви египтянин, който преди известно време възбуди бунт и доведе четирите хиляди убийци в пустинята "39 Но Павел казва:" Аз съм евреин от Тарс, Киликия, гражданин на града не е малко, и Умолявам ви, позволете ми да говоря с хората. "40 Затова, когато той му е дал разрешение, Павел застана на стълбите и махна с ръка на хората. И когато имаше голямо мълчание, той говори с тях на езика иврит, казвайки,

Виждате ли смирение и любов на Павел? Той дойде в Ерусалим като генерал на голяма войска, който е спечелил много битки и донесъл със себе си значителен финансов принос. Братя, които не са напуснали родината, го помолих да забравите за всичките си борби и църквата възрожденски той е работил усилено в света, и да стане служител в продължение на четири лица, с дълга коса и финансово липсва. Самият Павел отрече, забравяйки своите триумфи, и се подчини на игото и робството на закона. Той плати, от името на бедните четирима, които са взели Назирей обет, цената на техните предложения, и е изпълнила задължението на любовта. Той не искаше да се превърне в препъни-камък за еврейските му братя, но избра да остане служител на бедните по дух. Като такъв, той изпълни заповедта на любовта, която той отдавна иска църквата да изпълни, че не може да бъде разделена единство между братята.

Дни на пречистване е приключил, някои от юдеите, които бяха се върнали в Ерусалим от провинция Азия и град Ефес, видях Павел и Трофима, езическата конвертирате, ходене на пазара на Ерусалим. Те също го видях по-късно, сам в двора на храма. Мисля, че Павел е взел езичник в храма, те се разсърди и започна да крещи на висок глас: "Помощ! Помощ! Този човек унищожава нашата религия, и учи нечисти езичниците, за да влиза в общението на Бога без обрязване, без да се поклонение в храма, и без запазване на закона. Той е противно на Бога. Разделете този измамник от всред вас веднага, и да го унищожат наведнъж."

Объркването се разпространява из цялото множество. Онзи, който про храма и осквернява святото място носи на Божия гняв върху града, и става първият враг на нацията. Оскверняване на святото място се премества града извън фондацията. Хората започнаха да се събират по улиците и в къщите. Те иззети Павел, и яростно го измъкна на храма. В съответствие с религиозен обичай, те не са пролели кръвта му вътре в святото място. Когато пристигна извън храма охраната затвори вратите си, за да се запази неговата святост и спокойствие.

Сега, извън храма, тълпата започна да бие Пол бурно. Те удари и ритна го с ръцете и краката си, опитвайки се да го убие. Това е вероятно, че Павел започва да мисли за Стефан, който е бил екзекутиран четвърт век по-рано, когато това първият християнски мъченик издъхна под дъжд от камъни. По това време Пол е бил млад, и са били напълно в съгласие с насилствени действия. Сега той се натъкват на същото мъчение, и думите на Христос, отново стана реално за Ерусалим и несправедливост: "О, Ерусалим, Ерусалим, който избиваш пророците и с камъни, които са изпратени до нея!"

Уви, нито една от десетте хиляди и множество вярващи от еврейски произход, от които Джеймс беше казал Павел, да му помогне в неговата необходимост. Вероятно някои от тях са се радвам да видя живота на този свадлив човек довърши. Но Исус е имал друг план със слугата си, чийто час все още не е дошъл. Бог не е пратил ангел, в блясъка на славата му, за да помогне, но използва римски командир, който има над 1000 войници под него. Командир се втурна с някои от неговите офицери и войници към сайта на шум. Целият град е в объркване през тази тревожна събитие. Първата му мисъл бе да потисне и смаже размирици. Когато ревностните, зли юдеите като видяха хилядника с войниците си, те станали страхливи и спря да бие Павел, който даде командирът възможност да го арестуват. Той му е наредил да бъде обвързана като престъпник, за да го спаси от насилника множество. Командирът поиска в тълпата за причината за шум, но заради шума и вика не е в състояние да разберете какво се е случило. Когато той наредил на хората си да вземе затворник в крепостта гневни евреи изкрещя от ярост, защото той го спасява от ръцете им. Когато Павел стигна до стълбите, водещи до крепостта, войниците са били принудени да го вдигне в ръцете си и да го носят, за да му попречи да бъде убит от мафията. Той може да е в състояние да се изправи на собствените си стъпки, защото от раните си. Тълпата изкрещя, тъй като те са изкрещя срещу Христос: Вземи го! Убий го! Убий го веднага!"

На вратата на кулата на Антония, която пренебрегва храм, Павел, с голяма доза на кротост и уважение, попита командир, в красноречив гръцки, да го слушат. За пръв път той поясни, че той не е фалшив пророк на Египет, които са измамени четири хиляди мъже и ги поведе през Елеонския хълм в пустинята, за да се срещне с идващия Христос, така че той може да използва тази армия да освободи страната от Роман жълтък. Той беше нищо за подобни, но учтив човек, а не бунтовник. Той дойде от уважаван римски град. В отговора си той се оказа самообладание, въпреки че той е бил на прага на смъртта, с Неговите рани кървене.

Командирът в съответствие с молбата му и му даде разрешение да говори. Чрез обръщението си към народа, че се надява да бъде в състояние да разпознават причината за враждата между него и яростна тълпа. Павел застана, може би подкрепени в главата на стълбите, сякаш бяха на амвона. Той махна с ръка на масата тълпа от хора, а след това започна да говори на сънародниците си. Той никога не би намерил такъв благоприятен повод за справяне с множество евреи, ако той не е бил натоварен с оскверняват храма. срещу използва страданията на слугата си, за да проповядва една проповед призовава за покаяние сред еврейския народ. Имаше мрачно мълчание сред недоволните слушатели, които бяха внимателни да чуя какво този измамник трябваше да се каже. Те слушаха внимателно и разбира всяка дума, която излиза от устата на Павел.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Ти пострада за нас, и апостолите опит били подложени болка, страдание и срам, защото Вашето име. Научи ни как да живеем в Твоето присъствие, и да ни даде, за да бъде верен на името си. Може да бъде Твоята воля в живота ни, така че много от тях могат да чуеш Евангелие.

ВЪПРОС:

  1. Защо евреите искат да убият Павел?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)