Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 105 (Paul arrives in Jerusalem; Paul’s Acceptance of Circumcision According to the Law)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

1. Павел пристига в Ерусалим и казва на братята за неговото министерство (Деяния 21:15-20)


ДЕЯНИЯ 21:15-20
15 И след като тези дни, опаковани и отиде до. 16 Също така някои от учениците от Кесария дойдоха с нас и донесли със себе си определен Кипър, ранен ученик, с когото бяхме да подаде. 17 И когато беше дошъл в Ерусалим, братята ни прие с радост. 18 На следващия ден Павел влезе с нас Джеймс, и всичките старейшини са присъствали. 19 Когато той ги поздрави, той разказа подробно тези неща, които Бог беше извършил между езичниците чрез неговото служение. 20 А те, като чуха, славеха Господа.

Партньори при пътуване се втурнаха от брега на Средиземно до върховете на планините на Ерусалим, и прекарала нощта с кипърска име, който вероятно е бил приятел на Варнава и ранен член на общността на светиите, които очакване очаква идването на своя Господ. От този човек Лука, без съмнение, чухме много подробности за чудесата на Светия Дух от основаването на църквата.

В триумфалното шествие на миналата Христос, пристигна в славния град на Ерусалим, където те прекараха нощта с братя и приятели, които са щастливи да чуят, на произведенията на живия Господ в целия свят. Те го възвеличи за привеждане на много народи в членство в Неговата църква. Членовете, които са подкрепили проповядва на езичниците не е починал от църквата в Ерусалим. Но тези хора са малко в сравнение с тези на легалистичен сектор, който бе изпълнен с заблуден ентусиазъм на закона.

На следващия ден Павел и дружината му отидох да видя Яков, братът на Исус и църквата в Ерусалим старейшините. Ние не знаем, ако Петър и Йоан бяха по това време в Йерусалим. Лука придружени Павел, заедно с компанията, която представлява всички европейски и азиатски църкви. Те Веред щедри дарения са събрани от техните църкви като подарък за проблемна църква на Ерусалим. Невероятно, но Лука не пише дума за доставката на тази вноска. Той смята, пари, за да бъде от второстепенно значение, което не си струва да се споменава. Хората са по-важни от парите. Езическите вярващи, в които живееше Светия Дух, са най-голямото чудо. Жертвата, произтичащи от тяхната любов се появява като гаранция за триумфа на Христос в тях.

В присъствието на нееврейски свидетели Павел говори за делата на Христа в Филипи, Солун, Берия, Коринт, Троада, Ефес, и т.н. Той възвеличи силата на Този, Който е възкресил от мъртвите, който направи светците от грешниците, и които и онези, които не са Неговите хора да бъдат Негови люде. Законници може да живее само в съгласие с ритуали на правото, които са предназначени да защитят от този свят. Езическия вярващи, обаче, са конкретно доказателство за работната сила на Христос, който носеше вечното спасение дори на езическите народи.


2. Павел Приемане на Обрязването Съгласно Закона (Деяния 21:20-26)


ДЕЯНИЯ 21:20-26
20 А те му казаха: "Виждаш ли, братко, колко ми евреи, които са повярвали, и всички те са ревностни за закона, 21, но те са били информирани за вас, че ви научи на всички евреи, които са сред езичниците да оставят Мойсей, казвайки, че те не трябва да се обрязват децата си, нито да ходят на митниците. 22 Тогава какво? Събранието със сигурност трябва да отговаря, защото те ще чуят, че сте дошли. 23 Затова правим това, което ви казвам: Ние имаме четирима мъже, които са взели обет. 24 Вземи ги и се пречиства с тях, и да плащат разходите си, така че те могат да бръснат главите си, и че всички да знаем, че тези неща, за които те са били уведомени за вас не са нищо, но че вие самите също ходят подреден и пазят закона. 25 А за езичниците, които вярват, писмен и реши, че те трябва да спазват няма такова нещо, с изключение на това, че те трябва да се пазят от неща, идоложертвено, кръв и удавено, също и от блудство. "26 Тогава Павел взе мъже, и на следващия ден,, пречистена с тях, влезе в храма, за да съобщи, че изтичането на дни на пречистване, по което време жертва трябва да се направи за всеки един от тях.

Радостта на сърца, изпълнени с удоволствие не е било очевидно в Светата църква. Притесненията за закона бе донесъл много в робство. Въпреки че те наричаше и Павел брат в Христа и го смятат, че е дете на Бог Отец, те мислеха, и на хиляди християни от еврейски произход, които в същото време са били еврейски и християнски. Те не са дошли на свобода от закона, и остава обвързана с правните изисквания на Стария Завет, не признава голямото откровение на Светия Дух в Новия завет. Ерусалим, по това време, е бил доминиран от национално-революционните екстремисти, които са причинили огнената революция в АД 70, което доведе до събаряне на светия град и голям храм. Малко след като Павел се срещна с Джеймс, ревностните революционери камъни брат Господен до смърт. Той вече усети опасностите и последиците на тези легалистичните развитие. Това обяснява защо той попита Павел да се спазва законът, усилия, за да се опита да го държи далеч от подозрение и агресия.

Много години по рано, когато Павел беше в Мала Азия и Гърция, фалшиви отчети се разпространява, че е образувано евреите да отпаднат от божествения завет и да не се обрязват синовете си. Тези доклади са лъжи и глупости, за Пол бяха обрязани Тимъти със собствените си ръце, за да угоди на евреите. Джеймс и старейшините в Ерусалим знаеше, че тези доклади за Павел преувеличени обвинения и те не им вярват. Те също са знаели обаче, че много християни от еврейски произход не разбират смисъла на това, което Павел докосна и пише в известните му послания. Така църквата в Ерусалим се смути (Римляни 5:20, 7:6, Галатяни 5:4). Вярващите не признава духовна свобода от закона. Те смятат, че работи на закона, по-голяма от правдата от вяра, и не се увери, че правдата на Христос произвежда дела на любов.

По време на срещата Джеймс не обсъждат тези правни въпроси, защото те са били изцяло решени от Съвета на апостолите, споменати в глава 15. Така Джеймс, смел лидер на църквата, потвърди пред представителите на езическите църкви, че са свободни от закона, освен по отношение на някои разпоредби, които постановлението на Йерусалим се е произнесъл по Те трябваше да представят, за да се запази продължаване на общност между юдеи и езичници. Следователно, праведност по благодат остават неподвижни основите на църквата, и все още е на сърцето и дълбока мистерия на Евангелието. Джеймс обаче, попита Павел, за да даде показания пред еврейските новоповярвали, че независимо от многото обвинения срещу него, той все още е истински и съвършен евреин. Заради любовта си към сънародниците си и завета с Бог, той тръгна подреден и пазеше закона. Апостолът е преодолял в рамките на обичайното разбиране на закона. Той не е имал нужда от нея за неговото оправдание и освещение, за всички спасението е дар от Бога. Но той подава на закона, за да спечели евреите към Христос, в който се посочва, че на юдеите станах като юдеин, и на езичниците като езичник, че той може да спечели някои от евреите и езичниците до голяма своя Господ ( 1 Коринтяни 9:20) В посланието си до римляните, Павел пише ясно, че законът сам по себе си е добро и свято, но мъжете са грешни и не е в състояние да я пази от собствената си сила (Римляни 3:31, 7:12).

Павел се съгласи на предложението на Джеймс да не режат косата, като знак на покаяние, и да бъде пречистено седем дни и седем нощи, за да се поклонят на своя Господ. Този препарат, включен поръсване с вода на освещението на третия и седмия ден.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Вие бяхте член на Стария Завет. Ти продължи и завърши на закона, и ни даде Новия завет, с неговата свобода, сила и любов. Ние Ви благодарим за Вашия благодат, и Вие питате, от името на всички хора, за да ги избави от легалистични дух, и утвърждаването им в силата на вашата фирма правда.

ВЪПРОС:

  1. Защо Джеймс да поиска Павел да бъдат пречистени, за да се поклонят в храма?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:41 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)