Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 107 (Paul’s defense)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

4. Павел защита пред сънародниците си (Деяния 22:1-29)


ДЕЯНИЯ 22:1-8
1 "Братя и бащи, чуй моята защита пред вас." 2 И когато чуха, че им говореше на езика иврит, те все по-тих. Тогава той каза: 3 "Аз съм наистина е евреин, роден в Тарс на Киликия, но в този град в нозете на Гамалиил, научи според строгост на закона на бащите ни, и беше ревностен към Бога, както всички са днес. 4 гонех до смърт, връзвах и предавах на затвор и мъже и жени, 5 както и първосвещеник ми свидетелства и съвета на старейшините, от когото са получили писма до братята, и отиде в Дамаск да въвеждат във вериги дори и тези, които бяха там в Ерусалим, за да бъдат наказани. 6 Сега се е случило, тъй като тръгнаха и дойдоха близо до Дамаск, около пладне, изведнъж голяма светлина от небето блестеше около мен. 7 И аз паднах на земята и чух глас, който ми каза: "Савле, Савле, защо Ме гониш?" 8 Така отговорих аз, "Кой си ти, Господи?", А той ми каза: "Аз съм Исус от Назарет, когото гонят."

Павел нарича бъдещи убийци братя и бащи. Той не ги съди за тяхната омраза и фанатизъм, но ги е обичал и е простил на тяхното невежество. Според Новия завет, еврейския народ не са членове на семейството на Бога, които са родени на Светия Дух. Той им е дал тези заглавия, обаче, в съответствие с обещанията, посочени в Стария Завет. Апостол на езичниците, адресирано мълчаливите народа на майчиния си език и да ги счетоха в името на честта на своите бащи. Той говори с дрехите му разкъсани, раните му кървене и веригите си дрънчене на всяко движение на тялото му.

Павел нарича речта си защита. Какво тогава е оплакването на евреите срещу него? Апостолът не слизат нивото на повърхностни обвинение, което твърди, че той беше осквернил светия храм като езичник в него. Това е глупаво твърдение, което не заслужава отговор. Апостолът дойдоха директно на причината за преследването, което падаше върху него. Те твърдят, че научил хората да отпаднат от юдаизма, и призна, необрязани езичниците в завета с Бог. В отговора си, Павел обяснява на своите слушатели, че той не е измислил Евангелието на благодатта, нито пък той в себе си желание да проповядва на езичниците. Жилищната Самия Господ му се яви лично, и му заповядал да възникнат и да свидетелстват пред Него всички хора. По този начин, новата доктрина не произхождат с Павел, но от възкръсналия Господ. Пробив на Христос в живота на Павел донесе откровение на Евангелието на благодатта, и комисия, която да проповядва на езичниците.

В първата част от речта му, Пол се фокусира върху ревностен си, еврейската детството. Той бил роден в Тарс, честна и почтена град от гръцки произход. По-важното е, обаче, той е бил възпитан и образован в Ерусалим, в обстановка, която му дава възможност за придобиване на еврейския дух и култура.

Върховото постижение развитие дойде той подаване на себе си да учат при Гамалиил, виден лекар на еврейския закон, който е най-важният правен експерт в продължение на много години. Страстни, млади Саул не само съхранява информация на закона в сърцето си, но също така и по-енергични практика. Самодисциплинирани, стриктни в спазването на еврейските религиозни практики и ревностни към Бога. Той беше готов да служи, чест, и да величаят Светия чрез собственото си усърдие и слаби човешки способности.

Той мразел християните със смъртна вражда, те се позовават на благодатта, отхвърлиха закона като път към Бога и надеждата си изцяло на любовта на Светия. Това Светия е явил в Христос и се провъзгласил за да бъде единственият начин да се Отца. Павел, в ревността си за Бога и Неговия закон, преследвани християни. Във вряща омразата му той не е удовлетворен само с унищожаването на мъжете. Той също така е убил жените, което тогава е било недопустимо. Ако евреите, идващи от Азия и тези, които се оплакват срещу него не му вярва, нека питат на първосвещеника и всичките старейшини относно истинността на думите му.

Еврейският съвет е изготвено този ревностен, млад човек да отиде в Дамаск да унищожат вярващите Исус. Но по пътя си Исус от Назарет се е проявява към него в средата на безплодна пустиня. Славно и живият Исус, чието тяло Павел предполага, че е повреден и се разпадат в гроба след разпятието му, събори всички фондации, заглавия, чест и гордост, че Павел е построил живота си при. В светлината на славното лицето на Христос, божествена ревност за закона на тази правна професор и враг на Бога се яви без резултат.

Всевишния, в пълнотата на Неговата милост, не унищожи тази невежи, ревностен враг, но му простил свободно. Той де да го Неговата любов към църквата, и че Той е с нея в Святия Дух. С това откровение, един нов свят и нова истина дойде в живота на Павел. Без забавяне, той се представи новия си Господ, и го попитах какво щеше да се наложи той да направи. Има Господ дойде при вас с Неговото слово? Има великолепието на Неговото славно човек се появи в Новия Завет? Ли сте се изоставен да го безусловно, и да се установи в Неговата църква?

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме, за Вас се яви на Саул, Вашият гонител и го превърна в слуга на Твоята любов. Промяна на нас, и да превърне много от убежище Божиите във вашия образ, че можем да живеем за Твоята любов.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на Господа, приличащо на Савел, който беше толкова ревнив за закона?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:44 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)