Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 117 (Paul Before Agrippa II)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

12. Павел пред Агрипа II и Негово Кралско свита (Деяния 25:13 - 26:32)


ДЕЯНИЯ 25:23-27
23 И на следващия ден, когато Агрипа и Бърнис беше дошъл с голям блясък и беше влязъл в залата с командири и видни мъже на града, в командния Павел Фест "е подадена в 24 Тогава Фест каза:" цар Агрипа и всички мъже, които са тук с нас, ще видите този човек, за когото цялото общество на евреите ме петиция, както в Ерусалим, и тук, викайки, че той не е в състояние да живеят по-дълго. 25 Но когато разбрах, че той не е извършил нищо, заслужават смърт, и че самият той е отправил молба към Август, реших да го изпратя. 26 имам нищо сигурно да пиша на господаря ми, отнасяща се до него. Затова го извади пред вас, и особено пред тебе, цар Агрипа, така че след проверка е място, където може да има нещо да пиша. 27 защото Струва ми се неразумно да се изпрати затворник, а не да се определи обвиненията срещу него".

Агрипа II се стреми за известно време, за да видите Павел, пролетта на християнството. проправи пътя за него да се срещне с него. Така последният цар на евреите дойде със сестра си и свита, придружени от звуците на тромпети, музикални и акламации, в кралското приемна. След него дойде, управител, във великолепната слава, следвана от мощните му служители, след като видни мъже в Кесария, за да присъстват на официална среща. Най-после той попита Павел, слабата затворник, да се представи пред този ослепителен показване на грандиозност. Той е бил несправедливо в затвора за две години. Христос е, обаче, изготвен Павел за този претъпкан тълпа от благородство, сайт, който никой друг апостол или проповедник беше виждал.

Областният управител представи тази среща като очертаваща търсенето на евреите "за него незабавно изречение Павел до смърт. Той даде допълнение към предишните си доклади, в което се посочва, че най-високата съвет в Ерусалим, чрез шумен демонстрация, са подкрепили това искане. Но римския управител, в първия съдебен процес, не откриете, че той е направил нещо, за което той заслужава смъртна присъда. Докато се готви да изпрати Павел в Ерусалим за второто разглеждане на делото от евреите, в съответствие с тяхното искане, Пол се възползва от възможността, казва, че иска за явяване в съда преди Цезар. Тук проблемът започна с, който не може да оправдае Павел в затвора в продължение на две години. Той не разбира причините за нарушаване на еврейския закон, престъплението, в което Павел е повдигнато обвинение. Един човек на име Исус е умрял и е възкръснал. Той не искаше да напиша тази на Цезар, в случай че последният може да му се подиграват или да се предположи, че той вярва в прераждането и призраци.

Колко удивително! в стих 26, преди Великия съвет, наречена Цезар не само господар, но господар, както четем в оригиналния гръцки текст, който показва, че по това време те бяха започнали да обожествяват Цезар. Този факт по-късно е причинило голямо преследване, мъчения, болка, и варварска смърт за много християни, които не правят поклонение на Цезар, но се предаде на своя Господ Исус. Онези, които вярват в Цезар го нарича Господ с пълния смисъл на думата. Те го разглеждат по-голям от, и го нарича себе си Бог. Това заглавие, което регулаторът в поклонение на Цезар, очевидно голям проблем на всички времена: никой не е достоен да се наричам Господ с изключение на Исус. И така, кой е вашият Господ? За кого принадлежат? Кого да служи на всички времена?

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Ви хвалят, увеличавате, и Вие се покланяте, защото не са мъртви, но живеем. Ти си Господ на славата, който е победил смъртта, злото и греха. Създаване нас в царството ти, и може много от тези, които ви търсят за вечен живот.

ДЕЯНИЯ 26:1-15
1 Тогава Агрипа рече на Павла: "Имате право да говори за себе си." Така че Павел простря ръка и отговори за себе си: 2 "Мисля, че си щастлив, цар Агрипа, защото днес трябва да отговори за себе си, преди да ви относно цялата неща, за които съм обвинен от евреите, три особено, защото вие сте експерт по всички обичаи и въпроси, които са свързани с евреите. Затова ви моля да ме изслушате търпеливо. 4 начин на живот от младостта ми, които бяха похарчени от началото сред собствената си нация в Ерусалим, всичките юдеи знаят. 5 Те ме познаваха от първия, ако те са готови да свидетелстват, че в съответствие с най-стриктните секта на нашата религия живях фарисей. 6 И сега стоя и съм съден за надежда на обещанието, дадено от Бог на бащите ни. 7 За това обещание нашите дванадесет племена, ревностно служене на Бога ден и нощ, се надяват да се постигне. Заради тази надежда, цар Агрипа, аз съм обвинен от евреите. 8 Защо трябва да се смята, че невероятно от вас, че Бог възкресява мъртвите? 9 Всъщност, аз си мислех, че трябва да направим много неща, които са в противоречие с името на Исус от Назарет. 10 Аз също стори в Ерусалим, и много от светиите, затворени в затвора, след като получи власт от главните свещеници, и когато те са били пуснати на смърт, аз гласувам срещу тях. 11 И аз ги наказва често по синагогите и принуди ги да хули; и е изключително разярен срещу тях, да ги преследва дори на чужди градове. 12 Макар и по този начин окупирана, както пътуваше в Дамаск с власт и поръка от главните свещеници, 13 по пладне, царю, по пътя видях светлина от небето, по-ярка от слънцето, блестящи около мен и тези, които пътуваха с мен . 14 И когато всички бяхме паднали на земята, чух глас да ми говори и да казва на езика иврит, "Савле, Савле, защо Ме гониш? Трудно е да риташ срещу остен." 15 Така че аз каза: "Кой си Ти, Господи?" А Той каза: "Аз съм Исус, когото ти гониш"."

Павел уверено застана пред видни мъже на своя народ и служителите на колониалните сили, които нямат личен-сложни или липса на самочувствие. Той е изпълнен с посланието му, и протегна ръка, сякаш очакваше вниманието си, докато той отговори сам за себе си. Той се защити с радост, знаейки, че цар Агрипа II са знаели на мярката и дълбочината на религиозните неща на евреите. Ето защо Павел се надява, че царят ще бъде разбиране на проблема.

Павел не се въведе защитата си чрез отчитане на принципите, въпроси и понятия, но вместо да скицира пред своите слушатели историята на живота си. Апостол е духовно реалистичен, като се избягва празни становища и смях измамни въображението. Той е структуриран неговия случай на факта на Божията намеса в историята на мъжете.

Евреи, които искат да знаят точната информация за миналото на Павел бе казал, че е строга фарисей, който не философства чрез запазване на закона, но възлюби Бога с цялата сила на волята си, дух, душа и тяло. Славно една свещена беше целта и копнеж на всички мисълта си, и буквално да пазят закона, му се яви единственият път към Бога. В допълнение към религиозния си фанатизъм, Павел са чакали, заедно с всички еврейски адвокати, изпълнението на божествените обещания към бащите на вярата. Голямата надежда скоро ще бъде реализиран. Христос ще дойде в мъдрост, сила и мир на земята. За това очакване на Христос Павел стоеше пред съда.

Това е вероятно, че царят вдигна вежди в този момент, като че ли иска да каже на Павел: "Това не е така, защото на очакване на идването на Христос, че стоите тук, но се причината за вашите твърди, че е дойде, е бил разпънат на кръст и погребан, и че той е бил повдигнат. Това е същността на този сериозен проблем.

Павел, четене на мислите на царя, отговори, преди той да може да се говори, казвайки: "Тогава защо не вярваш, че Бог може да възкресява мъртвите?" Въпросът за Христос винаги центъра на празния гроб и триумфа на Господа над смъртта . Знакът на Йона или остава препъни-камък или фондация за църквата. Така че това, което Вие лично мислите? Смятате ли, че тялото на Исус изгнила в гроба? Вярвате ли, че човекът Исус живее в слава, управляващи с баща си, и отново, за да ни скоро? Тази вяра не е лесно. Той идва просветлението на Светия Дух, и расте в този, който постоянно чете Божието слово.

Павел мразеше това съобщение в миналото. Той гневно отхвърли мисълта, че разпнатия и презрян Исус от Назарет е Христос и на самия Бог Син, и счита тази вяра да бъде богохулство. В името на еврейския съвет, той започва цялостна гонение против християните, затвори вратите на затвора на лишените от свобода вярващите, и предявява обвинение срещу Светия Дух напълнени светиите пред националните съдилища, в резултат на което много от тях са осъдени на смърт. По време на разпита в съветите на Ерусалим и Юдея, той принуди вярващите да отричам се от вярата си и да свидетелстват лъжливо, че Исус не е Христос, като по този начин се отрича неговата божественост. Така Савел (Павел) стана причина за слабите и безвредни да хули. Този правен експерт срещу опит и свидетел на съвестта си, ги принуди да отхвърли спасение чрез Исус. Саул беше упълномощен от най-високата съвет, който да направи нападения дори в чужди градове, така че тази опасна ерес могат да бъдат дърпани от корените. Той беше се тренирал в практикуването на тази агресия с ревност, омраза и глупост.

Тогава дойде Исус. Той застана на пътя на този млад, горд човек и го удари с блестящ Неговата светлина, така че той падна заслепени от коня си. Славата на появата на Христос е над яркостта на слънцето. Съкровената сърцето на Павел бил опожарен и се разклаща, и той си помисли ужасно, че решението на Бог, изведнъж дойде на него и на целия свят.

Лука, евангелист, докладвала е три пъти в книгата си на срещата между Христос и Павел по пътя за Дамаск (глави 9, 22 и 26), че ние може да признае този опит, както в центъра, както и мистерията зад Книгата на Деяния на апостолите. Той проявява истинския мотив в своето Евангелие.

Славен Господ не е в съответствие с Неговата справедливост и истина, да унищожат Савле, убиецът на Своите светии, но ние му разкри, че въпреки ревността си за Бога, той е в действителност, враг. Той почна да преследва християните в напразно, които са били обединени и една своя Господ завинаги. Пол предполагаше, че ще бъде в хармония с Божията воля, ако той е измъчвал и унищожи християните. Сега Христос му разкрива, че тези, които са преследвани, а не Павел, са в хармония с Бога. Саул е слуга на злото, изтичащи от него е омраза, богохулство, убийство, и въпреки.

В този момент всяка гордост и форми на гордост у Павел са били разбити, а вярата му в правната Неговата правда стопиха. Той мразеше това, което е станало, и е срам за всичкото зло, беше извършил. В същото време, той вероятно се чудеха в съкровената си сърце, защо великия Господ не го унищожи. Така той се е осмелил да го попитам за името му и неговата идентичност, търсейки благодатта и познаването. Той очаква отговор от небето, знаейки, че той самият е убиец и Еми на Бога в сърцето си.

Исус не отхвърли убежище, но говорих с него по-ясен език, сякаш да му каже: "Аз съм Исус. Предполагам, че съм разпнат, умря, корумпирана, и се разпадна. Не, аз живея, славна и едно с Бога. Горкият Савел, си мислиш, че на кръста бе Моето наказание. Не! Не! Умря за вас, и носи наказание на цялото човечество. I, Праведника, даде живота си за неоснователно ви. Аз съм невинен, но вие сте развратен. Така се покаят скоро, и се обръщат към мен. Се преобразува, защото Аз живея, и ми същество е крайъгълният камък на живота. Или ще се гради върху мен, или ще бъде смачкан от мен."

Скъпи братко, не признават Исус наистина? Видя ли го преди да сте живи? Ти ли си дал живота си с него напълно? Да живееш в хармония с Духа на Бога? Не забравяйте, че триумфалното Христос е жива, съществува, и да представи по всяко време, и всички места. Той носи всеки вярващ в Неговата триумфална процесия.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, живеят, настояще и достигнало до нас чрез Вашият Евангелието. Вие не ни унищожат заради нашите грехове, но ни спаси с вечна Твоята любов. Разкрийте нашите грехове с Твоята светлина, и ще разпънете нашата упоритост, че ние може да обича рисунката на духа си, се ангажираме да Ви напълно, и да си получите благодат, така че можете да се всели в сърцата ни. Хайде O Господ Исус сърцето ми и сърцата на всички онези, които чакат за Вас. Благодаря ви, за да живеят, и живеят в мен. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Защо се намери в срещата на Христос с Павел по пътя за Дамаск центъра на Книгата на Деяния на апостолите?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:57 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)