Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 118 (Paul Before Agrippa II)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

12. Павел пред Агрипа II и Негово Кралско свита (Деяния 25:13 - 26:32)


ДЕЯНИЯ 26:16-23
16 "Но стани и стъпи на краката си; съм ти се яви за тази цел, за да сте министър и свидетел на неща, които сте виждали и на нещата, които тепърва ще разкрият пред вас. 17 ще ви избави от еврейския народ, както и от езичници, на когото аз сега ви изпратим, 18 да им отвориш очите, за да ги обърнат от тъмнината към светлината, и от властта на сатана към Бога, че те могат да получат опрощение на греховете си и наследство между тези, които са осветени чрез вяра в Мене. "19 Има защо, цар Агрипа, не беше непокорен на небесното видение, 20 а първи на тези в Дамаск и в Ерусалим, и цялата района на Юдея, а след това на езичниците, че те трябва да се покаят, се обръщат към Бога, и да работи, подхождащ на покаяние. 21 Поради тези причини, евреите ме хвана в храма и се опита да ме убие. 22 Ето защо, като е получил помощ от Бога, на този ден стоя, свидетели както на малки и големи, заявявайки, че няма други неща, отколкото тези, които пророците и Моисей каза, че ще дойде, 23 че Христос ще пострада, че той ще бъде първият да възкръсне от мъртвите, и да обявят, че светлината на еврейския народ и на народите."

Христос не позволи на раздробената Саул да стане песимистично и безнадеждно върху знанието греховете си. Вместо това, Той му казал веднага да се подчини на вярата. Той заповяда и го насърчава да направи смели стъпки напред, за явяването на Христос е искал да инат нищо убиец по-малко от милостта на опрощението, както и на повикване и изпращане в експлоатация. Исус не изберете Павел да бъде Негов свидетел, за да обсъдят теологични въпроси, или просто се чувстват прилив и отлив на чувства. Много повече, той щял да каже на хората как той беше срещнал жив Господ Бог. По този начин славната Христос стана съдържанието на показанията на Павел. Господарят му го увери Неговата защита и присъствието, така че той не може да отиде само на юдеи и езичници, но изпълнен с името на Исус в Неговата божествена сила. Този, който работи срещу Павел или го арестуват ще се извърши агресия срещу самия Бог.

Скъпи братко, чухте ли Христовия призив към проповядване? Ли признае Исус в славата Си в Евангелието? След това учи с нас на Божията заповед да свидетелстват и да служат активно в стих 18, така че да могат да разберат Христовото намерение и се възползва от седем значения на проповядване.

  1. Вашите колеги човек се нуждае от очите на слепите ума си, за да бъдат отворени чрез своето свидетелство, отразяващ живот, настояще Христос.
  2. След това, той може да знае своя Господ Исус, Светлината на света, и да изостави своята тъмнина, с резолюция и искрено покаяние.
  3. Тъй като всеки нормален човек се свързва с вериги на дявола и зловреден енергия, той е в нужда от освобождение от Христос, който освобождава и доставя го дълбоко в сърцето си от неговата божествена сила.
  4. Който вярва в разпнатия Христос се спаси от гнева и решението на Бога, и идва на Светия сервиране и се покланят радост.
  5. Прошка на нашите грехове и пречистване на сърцата ни практически се реализира чрез свързаност ни към Бога.
  6. Когато Светият Дух живее в подготвената сърце, той се превръща в гаранция за славата да дойде в нас.
  7. Ние не получи всички тези духовни дарби чрез спазване на закона, но чрез вяра в живия Христос, който работи и записва всички онези, които прибягват до него.

Уважаеми читатели, станахте лично свободни от властта на Сатана? Ли служи на Бога с пречистена сърцето? Знаете ли, изповяда греховете си и да ги остави зад? Ли ходим в светлината на Христос? Ако е така, могъщ Господ ви призовава да кажете на хората за Неговото спасение, че много от тях могат да бъдат спасени чрез своето свидетелство. Слушайте внимателно това, което Светият Дух ви казва.

Павел казва на цар Агрипа: "появата на Христос и инструкции ми преодоля, и аз се подчиних незабавно Господа на славата. Срещата ми с Христос е мотивът на моите работи. Аз трябваше да проповядва посланието да се покаят и да се обърнат към Спасителя в Дамаск, в Ерусалим и във всяко кътче на света. Христос живее. Аз трябваше да проповядват и да кажа на всички, "Обърни се от вашите мъртви дела, и да служи на Светия Бог. гордостта си и да извърши волята на Господ, в силата на Светия Дух. Не продължавайте в егоистични въображението, и не изгради бъдещето си на илюзорната си правота, но признават, че са на път да станат дяволи. Тогава простреш ръцете си към Христос, че той може да ви спести. Преподаватели и видни юристи са в спешна нужда от спасител. Грешниците и престъпниците знаят, спонтанно, обаче, нуждата си от покаяние и нов живот.

Поради свидетелство за нуждата на хората за спасение, която е обявена от разпнатия и възкръсналия Христос, евреите мразеха Павел. Причината за атаката на фанатиците в Ерусалим са имали нищо общо с осквернява храма, нито размирици, нито отричане на закона. Той дойде само като резултат от любовта си към Исус Христос, както и активната му свидетелство. Ето защо евреите се опитаха да го убият, защото те не вярват, че разпнатия Исус е живял. Те оспориха тази мисъл, тъй като в противен случай те би трябвало да призная, че всички те са били убийците на Сина на Бог и порицани.

Господ Исус продължи слугата си в храма от рев множество, така че той може да бъде в състояние да продължи да носи свидетелство за божествената истина пред царе и просяци, преди мъдри философи и невежи необразовани. Неговите показания били в пълно съгласие със Закона и пророците. Божият Син не е дошъл като политически спасител, а като Божия Агнец, който отне греха на света. Причината, поради която човекът Исус е роден от Духа на Бога е да се помири хората към Бога. Никой друг не може да направи тази работа. Той доказа, че е Всемогъщия, защото Той победи смъртта, предоставени ни свобода от робството на греха и ни освобождават от гнева на Бога. Спасението е не само за евреите, но също е на разположение на всички езичници. Христос е триумфално. Неговото Евангелие е докарано до всички страни, които нищо не може да попречи. Неговата светлина свети в тъмнината.

ВЪПРОС:

  1. Кои са седемте принципи в Христовата заповед да проповядва?

ДЕЯНИЯ 26:24-32
24 Сега, като по този начин защитата си, Фест каза със силен глас ", Павел, ти до себе си! Много обучение е шофиране си луд! "25 А той каза:" Аз не съм луд, най-благородните, но говорят думите на истината и разума. 26 Защото царят, пред когото да говоря свободно, знае, че тези неща, защото аз съм убеден, че нито едно от тези неща не бяга вниманието му, тъй като това не е станало в някой ъгъл. 27 цар Агрипа, вярваш ли пророците? Знам, че ти вярвам. "28 Тогава Агрипа рече на Павла:" Почти ме убеди да стане християнин. "29 А Павел рече:" Бих на Бога, че не само вас, но и всички, които ме чуе днес, мощ . стане почти както и общо като съм, с изключение на тези вериги "30, когато той е казал тези неща, царят стоеше, както и управител Бърнис и ония, които седяха с тях; 31 и когато си под , те говорят помежду си, казвайки: "Този човек прави нещо достойно на смърт или вериги." 32 Тогава Агрипа рече на, "Този човек може да бъде освободен, ако не беше обжалвано пред Цезар".

Гордият управител признал, че Павел, от предишните му думи, е декларирал всички богове на римляните и гърците, за да бъде тъмнина, и е представен Христос като единствената светлина на света. Това беше трудно послание за високомерен управител да поеме, за затворник, преди да го беше казал, че един мъртвец е станал Спасител на света, и че този Спасител е по-силна от Цезар, и по-ярка от всички богове на този свят. затова го извика пред публиката, казвайки: "Вие сте на ума си, Павел. Са излезли от ума си. Вашите легалистичните медитации и непрекъснати молитви помрачи очите си."

Павел знаеше, че че управителят не може да го разбере, защото никой не може да се каже, че Исус е Господ, освен чрез Светия Дух. Така той отговори на горд управител: "Аз не съм луд. Аз говоря внимателно трезвен истина. Аз не съм нито претоварени с ентусиазъм, нито в транс. Аз съм представяне на истината на Христос, който е жив и славна. Изведнъж, Павел знак към цар Агрипа, и говори с него като свидетел, който знае всички тези неща. Всеки евреин знаеше, че Исус от Назарет е бил разпнат, и християните свидетелства радост на Неговото възкресение.

Павел, затворник, говори лично на надменен цар преди свитата му и го попитах правилно: "Вярвате ли в Евангелието, който се говори на пророците? Да ви призная, че Христос е бил измъчван и е възкресил от мъртвите, според Закона? "Павел видя как сърцето на царя се разтрепери. Той не искаше да се постави в грешната към истината, разкрита в Стария Завет. Така че той не отговори. Апостолът отговаря за него: "Знам, цар Агрипа, че вие вярвате." Павел е бил пророк. Той може да чете активно мисли на царя, и искаше да го привлече да изповяда вярата си. Но това царят бавно ще реагира. Засрамен от тълпата, той промърмори: "Може би съм станал вярващ. Ако попълните вашето съобщение може да ме убеди, изпълвайки главата ми с вашите мисли. След това ще се превърне в жертва на вашия Христос."

Павел се зарадва в сърцето си. Виждайки работата на Святия Дух в сърцето на царя на неговия народ, той извика: "Аз не съм затворник. Вие сте роби в греховете си. Елате в Спасителя Исус и той ще ви направи свободни. Аз съм свободен, независимо от оковите ми. Съм на Бога, че са били предоставени пълнеж със Святия Дух, заедно със сестра си Бърнис, римският управител, и всички служители, длъжностни лица, и видни мъже на Кесария.

Пол изправени всички тях с любовта си. От устата му думи като яростен огън, а от очите му лъчи на милост. Той беше изпълнен със Святия Дух.

Царят впоследствие се изправи, отговор Павел нищо. Силата на Евангелието го ударил и се премества съвестта си. Всички публиката възприема, че Павел е бил почтен човек, и всички те свидетелстваха, че той е невинен. Всички онези, които са напуснали съда бяха впечатлени с този странен отбрана, такава, в която затворник осъди проверителите, чието послание е ударил всички сърца с Божието слово. Най-сетне, засегнати от атмосферата и производство, царят каза: "Този човек може да са били освободени. Но тъй като самият той обжалва пред императора, ние трябва да го изпрати в Рим. "Кралския Този отговор не означава, че Павел би била освободена, ако той не е обжалвано пред Цезар, най-високата съвет на евреите не е съгласен с освобождаването му на всички, областният управител, не бе принуден да си сътрудничи с представителите на хората. Затова Павел остана в затвора в Рим, в съответствие с волята на Отец прехраната си.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме, Вие живеете и изкупил всички мъже. Помогнете ни да общуват Твоята правда и Твоята истина на всеки народ, че много от тях могат да бъдат спасени от греховете си, и доставени от насилие властта на Сатана. Изпълни ни с търпение и решителност на Светия Дух, че може да излезе смело и смирено, изповядващи със страхотно Евангелието.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:59 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)