Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 116 (Paul Before Agrippa II)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

12. Павел пред Агрипа II и Негово Кралско свита (Деяния 25:13 - 26:32)


ДЕЯНИЯ 25:13-22
13 И след няколко дни цар Агрипа и Верникия дойдоха в Кесария да поздравят Фест. 14 Когато те са били там много дни, Фест, случай на Павел пред царя, казва: "на определен човек оставил затворник от Феликс, 15, за когото на главните свещеници и старейшините на юдеите ме информира, когато бях в Ерусалим, молба за съдебно решение срещу него. 16 За тях аз отговорих: "Това не е обичай на римляните да достави някой унищожение още преди обвиняемите отговаря на обвинителите лице в лице, и има възможност да отговори за себе си относно обвинение срещу него." 17 Затова, когато те идват заедно, без никакво забавяне, на следващия ден седна на съдийския стол и заповяда на човека да бъдат приведени инча 18, когато обвинителите му застанаха, те не донесе обвинението срещу него за такива неща, както предполагах, 19, но имаше някои въпроси срещу него за собствената си религия и за определен Исус, който е починал, когото Павел твърдеше, че е жив. 20 И тъй като аз бях сигурно на такива въпроси, аз попитах дали той е готов да отиде в Ерусалим, и там да се съди по тези въпроси. 21 Но когато Павел апелира да бъдат запазени за решението на Август, заповяда да го държат, докато мога да го изпратя при Кесаря. "22 Тогава Агрипа каза Фест" Аз също бих искал да чуя себе си човек. "Утре ", каза той," ще го чуят."

царе посетите един от друг, и принцовете момента всяко други скъпоценни подаръци. Всяка една почита равен, така че те могат да си сътрудничат един с друг. Обикновен човек сред силните, но зърно на пшеница между воденичните камъни.

Агрипа II, син на цар Ирод Агрипа I, (глава 12) е брат на Друзила, съпругата на Феликс римския управител, който е напуснал Палестина. Агрипа II посети, нов управител, придружен от Бърнис, кръвосмесителна сестра си. Този цар не се ползват много права или притежават значителна власт, но е възложено както с право да назначава на първосвещеника, както и право да го отстрани от длъжност. Такава привилегия голямо значение по отношение на случая с Павел.

активното управител, пред цар Агрипа странната история на Павел, история, трудно за всеки римски да се разбере. Най-високата съвет на евреите е непрекъснато зададен управител изречение Павел до бърза смърт, като гаранция и знак на своята готовност да си сътрудничи с гражданите. Но чувството за справедливост в Римската управител се противопоставиха на това настояване, и той настоя, че официалното изпитване се проведе, в който прокуратурата и подсъдимите ще се появи. Евреите не могат да затегнете всяко гражданско обвинение на Пол. Така Павел изглежда наистина праведни и невинни.

Но нов управител скоро признат, като стария управител, че на несъгласие между двете страни е док, които имат нищо общо с кражба, размирици или убийство. Като следствие от жалбата и отбраната, стана кристализира в ума на губернатора, че всички въпроси бяха насочени към човек на име Исус от Назарет, който бил починал, но на когото Павел твърди, че още беше жив. Колко удивително! земният човек, скоро разбра сърцето на Евангелието. Това е нашата изповед и същността на нашата вяра, че Исус е бил разпънат на кръст и е възкресил от мъртвите, и сега живее завинаги. Дали това е историческата истина за вашата вяра? Мислите ли, че в смъртта и възкресението на Този, Който е бил разпнат вашето спасение, надежда и силата си? Или пък все още са слепи като образовани управител, който призна сърцето на въпроса, но наистина не пре същността на Исус?

ВЪПРОС:

  1. Защо не Фест, управител, признават смисъла на смъртта и възкресението на Христос?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)