Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 075 (Apostolic Council at Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)

Б - Апостолската Съвет в Ерусалим (Деяния 15:1-35)


ДЕЯНИЯ 15:22-29
22 След това доволен апостолите и презвитерите с цялата църква, за да изпратите отборни мъже на собствената си компания Антиохия с Павел и Варнава, а именно Юда, който също бил кръстен, и Сила, водещи мъже, сред. 23 Те пишат това писмо от тях: апостолите, старейшините и братята, на братята, които са от езичниците в Антиохия, Сирия и Киликия: Поздрави. 24 Тъй като чухме, че някои, които излязоха от нас, ви смутили с думи, тревожни душите си, казвайки: "Трябва да се обрежат и да пазят закона", на които ние не даде такава заповед 25 изглеждаше добре за нас, да бъде монтирано с едно съгласие, за да изпратите отборни мъже до вас заедно с любимите ни Варнава и Павел, 26 мъже, които са рискували живота си, за името на нашия Господ Исус Христос. 27 са изпратени Юда и Сила, които също ще докладват за едни и същи неща от уста на уста. 28 Защото се видя добре да Святия Дух, и за нас, да се не по-голяма тежест от тези необходими неща: 29 да се въздържате от неща, идоложертвено, кръв и удавено, също и от блудство. Ако пазете себе си от това, което ще направя. Сбогом.

Обичайно е кратко резюме на работата на среща да бъде издаден и подписан от членове, които присъстваха. И така, какво е съдържанието на протокола от тази първа Съвета на християнската църква в Ерусалим?

Спомена изпращащата организация, която е направена не само на апостолите, но също така и на старейшините. Те не са само отговорна страна, за цялата църква, тъй като тялото на Христос и неделим съюз, в крайна сметка е отговорен. Всяко решение, че не е бил одобрен от всички тях ще доведе до непрекъснато безпокойство, неприятности и проблеми.

Той спомена адресатите на доклада, не само църковни членове в столицата на Антиохия, но също така и членове на малки църкви, които са в непосредствена близост до и около Антиохия. Тя включва, както и всички църкви на Сирия, заедно с областите Искендерун и Адана. Членовете на църквата в Ерусалим, наречена децата на тези църкви "братя". Това показва заглавието на половете в дясно и общение в царството на техния небесен Отец. С тази една дума основната разлика е отстранен, а проблемът облекчени. Вярващи от еврейски произход, счита вярващите на езичниците, за да бъде истински братя.

Същността на писмото, съсредоточена върху мира и радостта, която тече от спасението на Христос. Три важни мисли са включени в тази гръцка дума, която братята в Ерусалим да поздравят своите братя в Христа далеч. Предмет на нашата проповед е мир, радост и удоволствие, а не право, покаяние, и изобличението. Ние сме служители на радостта ви, с което да ви пълнотата на спасението в Христос.

Тя се появява от доклада, че проповедниците на закона, който беше отишъл да Антиохийската църква, не е бил изпратен от Ерусалим, и не е получил заповед по този въпрос. Те бяха отишли от свое име, за да разпространяват своите собствени лични мнения. Църквата стана жал за тези братя, които тези законници причинили проблеми и разделение. Ние не четем за него в минута, но Павел, след това пише за тях, казаха, че са фалшиви братя (Галатяни 2:4). Ние само да чете, че не са били делегирани да проповядва своето послание от апостолите в Ерусалим, нито на първия съвет на Ерусалим са съгласни с или съгласие на разделение тяхната работа.

Чудо на чудесата е, че Синодът не съставяте писмо доктринална или даде подробни инструкции. Вместо това, те единодушно се съгласиха относно избора на две разумните да изпрати, за да обясни консултативното становище. Написаните думи сами по себе си не са достатъчни, но нужда от подкрепата на Божието слово, въплътена в Своите раби. Така синод в Ерусалим изпратили, заедно с новите директиви, тяхното интерпретиране. Те не издават дълги коментари, но прати братя, които бяха изпълнени със Святия Дух.

Двете възложени пророците на Новия Завет не се справя сама. С Варнава и Павел, който е получил почетен доклад от църквата в Ерусалим. Докладът ги вдигна преди всичко вината, описвайки ги като любимия. Те са достойни за тази титла, за Божията любов се изля в сърцата си чрез Светия Дух. Любов, удоволствие, мир и спасение съставлява основата, мощност и принципи за мъже на Бог в църквата му. От тези добродетели забележителен показанията на двете апостолите узрели. Те са рискували живота си за Христос, за Неговото име, както и за Неговата църква. Тук четем една и съща дума, че Христос говори за себе си: "Аз не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Това е от съществено значение плод на любовта на Бога. Това ни кара да се жертват за загубен, тъй като Христос даде живота Си откуп за престъпни грешници. Това е дълбок, съкровената смисъла на християнството.

Тогава ние четем изявление достатъчни, за да надмине всички въображение. Членовете на принципа на църквата в Ерусалим пише, че Светия Дух и те самите са заедно, това решение. Святият Дух разкри, че християнската църква, която е свободна от закона, е напълно в съответствие с волята на Бог. Членовете на Църквата живеят в съответствие с благоволението на Бог в това ново развитие. На властта и ръководството на Божия Дух тези, които формират решение смятат да имат една и съща степен на отговорност като Святия Дух. Те с готовност носи отговорност за това решение. Дух на независимост не се е произнесъл над тях, защото те са служители на Господ и настойници на Божиите тайни (1 коринтски 4:1).

След, пише до членовете на църквата в Антиохия до петното аб от смесване на религии, което се практикува при отправяне на предложения към идолите. Те бяха да се пази от всяка форма на нечистота, а също и да се въздържат от ядене удавено и кръв. По този начин те ще бъдат в състояние да продължат в общение с християни от еврейски произход. Тази команда не е свързана с получаване на спасение, но продължава в общението на светиите.

ВЪПРОС 75:

  1. Какви са главните съображения в решението взето от апостолското съвет в Ерусалим?

ДЕЯНИЯ 15:30-35
30 Така че, когато те са били изпратени, те дойдоха в Антиохия, и когато те се бяха събрали множество заедно, те Веред писмото. 31 Когато те го прочете, те се зарадваха нейното насърчаване. 32 А Юда и Сила, се пророци, увещаваше и укрепване на братята с много думи. 33 И след като беше останал там за известно време, те са били изпратени обратно с поздравления от братята на апостолите. 34 Въпреки това, изглежда добре на Сила, за да остане там. 35 Павел и Варнава останаха в Антиохия, учейки и проповядвайки словото на Господа, и с много други.

Резултатът от пътуването на Варнава и Павел в Ерусалим, че Съветът реши да изпрати двама братя в Антиохия, заедно с писмо, да се чете от тях има. Юда и Сила бяха пророци, които преподават своите слушатели чрез пряко вдъхновение-дажба от Светия Дух. Те бяха изпълнени със същия Дух, който е установил пълна хармония между еврейските и езичници християни.

Радост и мир продължи в църквата в Антиохия. Техните мисли са се върнали в светия тяхно задължение, а именно, проповядването на евангелието на света. Дяволът винаги се опитва да се отърси църкви през отделенията в доктрината. Той също така се опитва да се движи вярващите далеч от целта за проповядване на света. Когато страните, обаче, представя на чертеж на Светия Дух, те скоро се обединят. Те получават божествено напътствие и принцип, включително 1) проповядване на Евангелието на народите 2) спасението на изгубените, и 3) запълване на убежище със Святия Дух.

Въпросът за всяка църква е: Обичате ли се карат един с друг или да работят заедно, за да проповядва Евангелието? Решаване на вашите проблеми бързо, за да не се наричат несъгласие. Твоят Господ призовал да разпространяват благовестието на спасението в заобикалящата ви среда. Искате ли да прекъснете прогресия на триумфалното шествие на Христос, защото на инат и гордост?

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Прости ни всяко забавяне на проповядване. За да ни даде за недостатъчна предпазливост при решаване на проблеми в нашите църкви. Помогнете ни да не толерира нашата гордост и инат, и да не търсят собственото си достойнство, но заедно разпространението на Евангелието на Твоето царство. Славете Вашето име и Призоваваме ви триумф, че много може да се записват в заобикалящата ни среда.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)