Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 074 (Apostolic Council at Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)

Б - Апостолската Съвет в Ерусалим (Деяния 15:1-35)


ДЕЯНИЯ 15:13-21
13 И след като те са станали мълчи, Джеймс отговориха, казвайки: "Братя, чуй ме: 14 Саймън е обявил как Бог най-напред посети езичниците, за да вземе измежду тях люде за Неговото име. 15 и с това думите на пророка се съгласяват, точно както е писано: 16 "След това ще се върне и ще възстанови скинията на Давид, който е паднал, аз ще възстанови нейните руини, 17, така че останалата част от човечеството да потърсят Господа, дори всичките народи, които се наричат с Моето име, казва Господ, който прави всички тези неща." 18 Известно е, че Бог от вечността са всички Негови творби. 19 Там преди съдията, че ние не трябва да тревожат онези измежду езичниците, които се обръщат към Бог, 20 но и че пишем за тях да се въздържат от нещата, които са замърсени с идоли, от блудство, удавено и кръв. 21 Защото Моисей е имал през много поколения, тези, които го проповядват във всеки град, в синагогите се четат всяка събота."

Ние считаме, дълбоки, дълбоки разногласия в църкви, които не могат да бъдат решени чрез отговори доктринални. Всяка страна основава своето становище на доказателства от Библията, или тълкува Писанието според своята собствена гледна точка. Любов и братство, обаче, са по-големи от логически противоречия. Взаимно издръжливост в смирение е тайната за продължаване на църквата.

Когато Петър, най-откровен от апостолите, донесе знамето на Евангелието в полезрението, Джеймс, брата на Господа, се изправи. Той помоли събралите се братя, за да го чуе, защото той беше представител на легалистичен крило в църквата. Той не можеше лесно да приеме думите на Петър и опит, освен чрез потвърждаване на тях от пророците. Святият Дух ръководи този верен адвокат, докато намери неоспоримо доказателство на думите на Петър в Книгата на Амос (9:11-12) и Книгата на Исая (45:21-22). Той стана спокоен и сигурен, разбирането за първи път, че Бог е предложил спасение на семена на Давид, така че той може да спаси всички езичници и мъжете чрез тях. По този начин, той, който е бил запознат в Закона, представени вярно пророчество. Той осъзна, че Христос не е бил изграждането на Неговото царство само при тези, които са спасени от от еврейския народ, но де-делена от вечността, за да спаси хората от всички народи. Метър-ния Създател несъмнено носи Неговия план по начин, Той желае. Спасението на света е проектиране и Божията воля, и бележи края на завършено Неговата работа. Скъпи братко, вие сте в съгласие с тази божествена дизайн? Работата си съгласен с работата на Бог? Какви жертви се предлагат, за да проповядват на света?

Джеймс не се каже,, че новопокръстените езичници не са били в необходимостта от обрязването. Той предположи, че те не бъдат обременени със Закона на Мойсей, но и че те трябва да се даде свобода. Никой не може да се противопостави на Божието дело. Джеймс вероятно предпочита че всички езичници превръща станали евреи, защото не мисля, че на един нов завет, но се говори за възстановяване на падналата къща на Давид. Той твърди, независимо от това, ръководството на Исус, най-големият му брат, и се съгласи да новостите в църквата, която се доставя от стария закон.

Джеймс твърдо настоява, че в замяна за освобождение от закона, езичниците новопокръстените трябва да се въздържат от идолопоклонството, от блудство, удавено и кръв. Ли, преразгледани тези искания да бъдат рецидив в легалистичен мисъл? Не, те не са. Със заповедта на лидера на църквата предлага практически съвет, за да се запази общение между еврейската и езичник новопокръстените. Пазителите на закона не могат да се хранят с хора, които го считат за законни, да ядат неща, удушена, и който съдържаше кръв. Тези разпоредби не са били предназначени да оправдание чрез изпълнение на закона, но като модус вивенди, за да се запази общение между вярващите да се прекъсва. Любов, а не наредбите на закона, е мост и проект за това предложение.

Джеймс е бил наясно, че езичниците ще се стигне до точка на опасност, ако са участвали в банкети да се забавляват идоли, които са включени танци и прелюбодейство. Той знаеше, че ще бъде трудно за тях да се държи отделен от общението на своя народ. Ето защо, той предлага на тях, че те трябва здраво да се въздържат от всяко замърсяване и нечистота, която не е в съответствие с обосновка извърши за тях на кръста. Той ги помоли да се оттеглят към Бога, защото човек не може да служи както на Господ и стари или нови идоли. Освен това, тялото на вярващия е храм на Светия Дух, а не свърталище на всяко беззаконие. Павел по-късно потвърди в своите послания тези две искания, които Джеймс, направени с цел да се изясни начина на практическото любов (1 Коринтяни 10:21; 6:18).

Джеймс видя, освен църквата на онези, които са били доставени от езичниците, синагога на евреите. Той не може да скочи директно от Стария към Новия Завет, защото видя в Мойсеевия закон вдъхновен откровение, откровението, която изисква послушание. Той все пак посочи съществуването на синагогите на евреите, разпръснати из градовете по света, привлече вниманието на легалистичните вярващи. Там, във всяка синагога, закон всеки убежище може да изберете дали да представи своите решения. С тази декларация Джеймс не призная, че е равна или по-висока святост освен Христовата святост. Той, обаче, не предоставя чест на думата вдъхновение, дадено на Мойсей. Ние благодарим на Христос, които чрез проповедта на Павел ни напълно безплатно от усложнения и проблеми на закона, ни води към духовен закон в любовта на Христос. Законът не натиснете върху нас неприложими задължение. Вместо това, Святия Дух се превърна в мотив на любовта в нас. Ние не можем да нараня никого, и в същото време обичат нашия Господ с цялото си сърце.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ни прости за неадекватна нашата предпазливост и липсата на любов в лечение на разделения в църквата. Научи ни да понесе с братя, които ви обичат, и все пак да разберат някои неща, които противоречат на собственото си разбиране. Кръста си е нашата, и духа си е нашата сила. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Каква е разликата между запазването на някои неща в името на любовта, както и спазването на закона за спасение?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:51 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)