Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 076 (Paul’s Separation From Barnabas)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

1. Павел отделяне от Варнава (Деяния 15:36-41)


ДЕЯНИЯ 15:36-41
36 Тогава, след няколко дни Павел каза на Варнава: "Нека нас сега се върна и да посетите нашите братя във всеки град, където проповядвал словото на Господа, и да видим как се справят." 37 А Варнава беше решен да вземат със себе си Йоан нарича Марк. 38 Но Павел настоява, че те не трябва да вземат със себе си този, който се е отклонила от тях в Памфилия, и не отиде с тях на работа. 39 Тогава твърдението стана толкова остър, че те се разделиха един от друг. И така Варнава взе Марко и отплуваха за Кипър; 40, а Павел си избра Сила и тръгна, се похвали от братята на Божията благодат. 41 И той отиде през Сирия и Киликия, укрепване на църквата.

Там, където е призив от Бога, Неговата сила се реализира в Неговите ЗППЦК. Когато един министър не е призован от Господ, неговото служение остава мъртъв и офиса си безжизнен, жилище, което се намира в безсилие и унищожаване. Павел не може да продължи да спи спокойно в разцвета църквата в Антиохия. Той видя как духовните деца на Анадола, на които е дал Светия Дух второ раждане чрез неговото проповядване, живеели в духовно-ранна възраст в опасна обстановка. Павел, следователно, призова братята в различните църкви на Сирия и Мала Азия във водата "оазиси на небето" в пустините на света.

Павел не казва: "Аз отивам сам", но "Да вървим заедно", знаейки, че Светият Дух е избрал него и Варнава за съвместно служение, и че Той е благословил този съвместен министерство изключително със сила, власт и плодове . Варнава, най-възрастния член на тази група, е отново готов да придружава Павел по този уморителен второ мисионерско пътуване, с дългите си пътувания, много опасности, беди и гонения. Не е дошло откровение от Светия Дух относно изпращането на апостолите на това служение предприятие. Това беше предложение от самия Павел, който с разбито сърце копнееше за братята на тези църкви, в желанието си да ги види отново.

Възможно е и Варнава, както и преди, пожела първо да пътуват до Кипър, родината си, където четем за никоя църква са били основателни. Павел, обаче, не искат да стачкуват, докато желязото е студено, но вместо да отиват директно към плодородните полета. Това болезнено събитие, което се споменава в (Галатяни 2:18), може да се случи само няколко дни по-рано, когато апостолите Варнава и Петър са в противоречие съвестта си и в опит да задоволи еврейски християни, въздържал се от трапезария с езичниците. Това е довело до създаване на широка пропастта между двете групи. Апостолите са пренебрегнали свободата на Евангелието в името на любовта към закона, и от страх от езиците на фанатични законници в Ерусалим.

Накрая, когато Варнава отново иска да вземе Йоан Марко, племенникът му, и да го е обучил в Министерство на това второ мисионерско пътуване, Павел избухна. Нещастен твърдението избухна между двама опитни братя. Апостол на езичниците видял в младия Марк страхлив, слаб човек, който може да застраши министерството и да се предотврати благословия. Павел се противопоставиха на идеята толкова много, че той не може да чуе думите на Варнава, бащински посредник. Варнава не е имал алтернатива, освен да вземе племенника си и отплава с него в Кипър. В този случай доказали Варнава, още веднъж, да бъде благословен свързващо звено между значително служител на Божието царство и църквата. Той е година по-рано доведе Савел, като нов във вярата, в кръга на апостолите, които са били страхуват от него. Съпровод Господ благослови Марко Варнава и бивш стана известен евангелист. Четем нищо повече на Марк в Деяния на апостолите след това събитие. Независимо от това, Павел пише в посланията си, че той е приел разумно марката в неговата компания. Това се случи вероятно след смъртта на Варнава". Така Марк стана партньор на Павел, а след това Петър, също. Самият той пише трета евангелието, което носи свое собствено име.

Веднага след това несъгласие две мисионерски страни стана. И двамата са били прави, а чрез тях и любовта на Бог се проявява в още по-голяма взаимна прошка и благословия. Павел си избра Сила, еврейски конвертирате от Ерусалим, като негов спътник. Апостолското съвет преди го е назначил да свидетелстват за правилно становище Павел, изпращайки го в Антиохия с Павел да потвърди езичниците новоповярвали, които са били на загуба относно закона. Сила римско гражданство, което му помогна много в пътуванията си към средиземноморските региони. Той е партньор в писмено послание до солунците, и научих, заедно с Павел, как да понесе страдания в местата за лишаване от свобода. Късно четем, че най-вероятно по време на лишаване от свобода Павел, Сила, придружени Петър по време на пътуванията си да се запознаят с запустели църкви (1 Петрово 5:12). Там четем, че Марк се срещна с и се присъедини към тях. Тези събития ни помогне да се запознае с мистериозния движението и работата на Святия Дух в ръководството и развитието на църквата в света.

Антиохия братя страдал много в резултат на несъгласие между Варнава и Павел. Те се молеха непрекъснато наблюдение на правото с Павел, но признава любовта в бащински Варнава. Те поискаха живия Христос, за да се предостави и двете от тях прошка, овластяване и укрепване на за услуга заместник, че благословията на Господ може да бъде очевидна в двете страни. Ние не четем, че старейшините положиха ръцете си върху пътниците. Те пътували спонтанно, вярвайки в силата на Господ, за да завършат своите пътувания.

Когато Павел започва своето дълго, второ мисионерско пътуване знаеше нито за цел, нито край. Той не беше планирал за него, но отговори на копнежа си да посещават църкви в северната част на Сирия, както и в районите на Тарс, където преди това са били няколко църкви основана чрез своите министерства. Ние не знаем центрове или имената на тези църкви, но се радвам, че Господ, основана лампа щандове на Неговото Евангелие в градовете между Антиохия и Мала Азия, в разгара на дълбока духовна тъмнина.

МОЛИТВА: Господи, благодарим ти за прощавайте Спорът братя своите грешки, и ги посвещавал нова услуга. Изпълни ни с решимост да проповядва и да ни укрепи до края, че ние не може да почивате в нашите църкви, но да се разпространява Евангелието на спасението на света.

ВЪПРОС:

  1. Какъв е принципът дизайн и причина за втора мисионерско пътуване на Павел?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)