Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 073 (Apostolic Council at Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)

Б - Апостолската Съвет в Ерусалим (Деяния 15:1-35)


ДЕЯНИЯ 15:6-12
6 Сега апостолите и презвитерите се събраха, за да разгледат този въпрос. 7 И когато е имало много спор, Петър стана и им каза: "Братя, вие знаете, че доста време преди Бог избра сред нас, че от устата ми езичниците чуят словото на Евангелието и вярват. 8 Така че Бог, Който познава сърцето, като ги призната от тях Светия Дух, както е направил за нас, 9 и направи никаква разлика между нас и тях, пречистване на сърцата им чрез вяра. 10 Сега, прочее, защо да тествате Бог чрез поставяне хомот на шията на учениците, които нито бащите ни, нито ние бяхме в състояние да понесе? 11 Но ние вярваме, че чрез благодатта на нашия Господ Исус Христос ще бъде спасен по същия начин, тъй като те ". 12 Тогава цялото множество замълча и слушаше Варнава и Павла обявява колко знамения и чудеса Бог беше работил цяла сред тях езичниците.

След общото събрание, което се проведе в присъствието на всички членове, старейшините на църквата се срещнаха отново в закрито заседание. Тяхната цел беше да се намери, чрез молитва и дълбоко проникване в Закона и Пророците, изясняване на въпроса на закона и евангелието. Тази сесия беше дълъг и топъл поради голямата разлика между нуждите на Стария Завет и даровете на благодатта в Новия Завет. Който не разбира истината за тази разлика чете Библията повърхностно. В края на дискусията, обаче, Петър, неустрашим в декларацията си на основите на нашето спасение под ръководството на Светия Дух, се изправи. Той подчерта, че Бог не попита Павел да отиде на езичниците. Вместо това, той е на негово пряко за сметка на евангелието на езичниците, като по този начин извършване на Неговата воля. В резултат на това мнозина са вярвали. Тяхната вяра са били проверени не само чрез теоретично приемане. Той се е показал чрез тяхното даване сърцата си напълно на Исус, и получаване на спасението, което Той закупени на кръста.

Бог е Всезнаещия, който търси сърцата и фирми вярата в Исус от свидетелските показания на запечатване на Неговия Дух. Всеки истински вярващ в Христос получава ясно свидетелство от Бог, написано не на бързоразвалящи се хартия, но запечатани със Святия Дух, който живее в сърцата на тези, които обичат Исус. Павел пише до Ефесяни: "След като смята, бяхте запечатани със Светия Дух на обещанието."

Там не е един Светия Дух за евреите и друг за езичниците. Евреин, който обхваща живият Исус живее със същата мощност като езичник вярващ. Няма разлика между вярващите по отношение на раса, пол, възраст, култура, и притежаването. Всички те са едно в Христа, точно както всички ние сме греховно в природата. Всеки вярващ е оправдано и се пречиства чрез кръвта на Христос. Светият Дух не живее във всеки човек без пълно пречистване, за Духа на Бога и грях не може да се срещнат в сърцето. Кой от двамата живее във вас, Христос, или злото?

Петър продължаваше да свидетелството му за свободното работата на Бога. Той обяви всички адвокати, които да бъдат на Бог, които са противоречиви Неговият дизайн. Ако беше на Светия намерението си да изкупи езичниците без закон всяко създание може да го предпази от извършване на Неговата воля? Божията любов е по-голяма, отколкото нашите умове и отива отвъд нашето разбиране.

С тази защита Петър нарече закона "тежко иго", от която Исус ни избави, казвайки: "Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя." Онзи, който възнамерява да изпълни Закона на Мойсей чрез собствената си сила е смачкан от невъзможността на Божията заповед: "Бъди свято, защото Аз съм свет." Никой не може да бъде свято като Бог е, за закона напълно обзема, който се стреми святост на собствената си заслуги. Христос ни избави напълно от игото на Стария Завет, и пуснати на нашата врата собствената си, лесно иго (Мат. 11:30). Самият Христос го носи с нас. Не можем да живеем без божествена игото, игото символизира нашето общение с Бога и Христос. Ние сме обединени с него в Новия завет, който е лесен иго. Ние отиваме там, където и да отиде, и да се спре където Той спира. В общение с нас, Той ни променя чрез Неговото смирение и кротост.

Петър стана ясно на адвокатите в Ерусалим, че нито те, нито той, нито техните благочестиви бащите на практика могат да пазят закона, всички са слаби, нечестивите и недостойни за общение с Бога. Като казвам това той свидетелства за себе си, че и той, беше нечестив и далеч от доброто. Който не признава този принцип все още не е призната Христос. Той продължава да стои с единия крак в Стария завет, а с другия крак се опитва да влезе в Новия Завет.

След тази изповед Петър говори въплъщение на всички новозаветни отчети. В яснотата на Духа той даде Мони знамето на християнската църква. Спасението не е чрез дела, молитви, правилното поведение, даване на милостиня, поклонение, обрязването или ритуали, но само от благодатта на кръвта на Исус Христос. Чрез Неговата кръв и верни ходатайство ние сме оправдани пред Бога. Ние получаваме сила, която ни кара да практикува това е невъзможно - да обичаме враговете си и се освещава за служба на Бога. Освен това, ние не вярваме, че ще бъдат съдени в Съдния ден според нашите дела, иначе бъдат унищожени. Нашата надежда изцяло на Неговата благодат. Нашето минало, настояще и бъдеще са свързани само с благодатта на опрощението, благодатта на укрепване и благодатта на съвършенството. По този начин ние свидетелстваме, радост, казвайки: "И на неговата пълнота всички ние сме получили, и благодат върху благодат" (Йоан 1:16)

След това свидетелство на Петър, която бе водена от Светия Дух, нито един от фарисейските братя се осмели да каже една дума. Никой от тях не искаше да се тества Бог, и никой от тях не смееше да се откаже от благодат в полза на закона, тъй като в основата на спасението да дойде.

Варнава, следван от Павел, свидетелства отново към детайлите на триумфалното шествие на Христос в Мала Азия, и как той потвърди своето изкупителна воля с чудни знамения и чудеса. Павел бе запазено в тази среща, като начин за уважаваните Варнава, за да разкаже за пътуването си, която е на мисия. С показанията си, Варнава, постановено окончателно служба на любов към Павел и църквата. Той се присъедини към две групи заедно, че може да няма отделни църкви - един от еврейските християни, а другият - на езичниците.

Възкръсналият Христос ръководи апостолите чрез Своя Дух смело да натиснете. Умовете на всички присъстващи, че не е в състояние да проумее пълното разбиране на закона, бе потопен в несъгласие. Христос, следователно, донесе двете не са съгласни партии заедно, от съвестта си и опит в Святия Дух основа за тяхното решение, а не мярка за тяхното разбиране. Апостолите не се втвърдят сърцата си на глас на Светия Дух. Те се подчини на ухажването на Новия Завет, и надеждата си единствено върху благодат.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодаря Ти, че ръководи сърцата на апостолите в този критичен съвет, за създаване на знамето на Евангелието като светилника за вашата църква. Помогнете ни да не се оттеглят в еврейския закон, а не да се оправдават от себе си, но да се пристъпи към престола на благодатта чрез нашето доверие в Твоята кръв в Деня на Страшния съд. Благодаря Ти, че Вашият Дух дава свидетелство за нашия дух, че ние сме деца на Бога.

ВЪПРОС:

  1. Какво е изявлението на Петър, който стана обект на неговата проповед? Защо християнската църква го смятат за основа на спасението?

ЗАБЕЛЕЖКА: Необходимо е да се отбележи, че това твърдение на апостол Петър е един от зъберите в развитието на Книгата на Деяния на апостолите. Това е, всъщност, си духовен център. Освен това той е в средата на тази важна книга, с общия брой на думи преди и след като е един и същ. Този стих е, че в същото време, последната декларация на Петър в Книгата на Деянията на апостолите. Той бележи обобщение и короната на неговата проповед. От сега нататък Лука споменава нищо повече за живота на Петър. Той е завършил кабинета си като министър на църквата, като се разяснява Евангелието на благодатта убедително, като в основата на истинското спасение.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:50 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)