Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 034 (Unity of the Holy Trinity)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

3. Обявяване на единството на Светата Троица (Матей 3:16-17)


МАТЕЙ 3:16-17
16 Исус, когато той бил кръстен, отиде директно от водата и ето, отвориха Му се небесата. Той видя Божият Дух слиза като гълъб, и върху него. 17 ето, глас от небесата каза: "Този е Моят възлюбен Син, в Когото съм много доволен."

Когато Исус е бил покръстен, отвориха Му се небесата да свидетелстват пълните си услуги за него. Те никога не са били отворени за всеки човек на земята, преди, тъй като никой не е получил пълна подкрепа на Бог, докато любимата Исус застана пред него, кротък, послушен и без грях.

Самоличността на Исус вече беше обявен от Йоан. Въпреки това отново е обявена не по плът, но от небето. Тук Отец провъзгласява от небето самоличността на Неговия Син, Господ Исус "възлюбен Син на Бога" (2 Царе 7:12-16).

Когато Христос признал, чрез кръщението си, че той дойде да умре, да бъде погребан и възкръсна за нашето оправдание, небесата се разтвориха над долината на река Йордан и се чу Божия глас. Кой може да попречи на Всемогъщия не говори? Кой може да спре неговото откровение?

Започвайки от падението на човека в градината на Едем, е затворен пътят към Бога, но когато Христос дойде, това е открита врата, водеща към Твореца. Само чрез Исус, ние имаме достъп до Бога. Небесата се разтвориха, че той е пътят, и истината, и животът.

В началото на създаването на Светия Дух се движеше над лицето на водите. По подобие на светлинен гълъб Светият Дух слезе и почиваше на Исус, след като той е бил кръстен, изразявайки, че Исус е помазан Христос и извор на Божия Дух да каещия се. Йоан видя на Божия Дух и почивка на Исус като ясно свидетелство, че Исус е обещаният помазан Христос.

Христос е бил помазан от самото начало от времето си на земята, защото той е роден от Духа на Бога. Своя Отец го помазаха в пълнотата на Духа, отново в началото на служението му така, че човекът Исус министър на власт като нашия Първосвещеник и въплътеното Слово на Бога. Христос не е министър, който да ни като голям привилегирован цар, но като покорен слуга. Той е толкова скромен, че той е отдал живота си да отнеме нашите грехове. С това, свята любов на Бог.

Йоан видя с очите си на Светия Дух, че слиза като гълъб върху Исус, и чул Божия глас с ушите си. Тази прокламация, "Това е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение", от Бога, е от значение. Бог нарече Сина Му Отец и Синът са вечни. Характер, природата и същността на Отца бяха показани в Сина. Творецът вече не е скрит, се разкрива в Сина Му. В Сина обитава всичката пълнота на Божеството телесно, с герои, правомощията и имена на всички Божии.

Кой може да попречи на Бог да казва, че той има син, ако той иска да? Много обект на този факт, въпреки че Бог обявен като смирен Син, в Когото той е добре доволен и почнаха да носят кръста си в неговото кръщение.

Възлюбен Син е любов, въплътена в плът. Бог е любов. Христос не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина. Ни расте по-дълбоко в думите, молитви и произведения на Исус по време на земния си разходка, ни показва практическото тълкуване на Божията любов.

Бог е доволен в Сина Му, защото Божията воля е направено и чрез него. Христос е бил достоен да се каже, "Този, който ме е виждал, видял е Отца". Христос е образ на лицето на Отца. Ако искате да познават Бога, погледнете към сина си, на любимия Исус.

Най-важното нещо е, че изпращането на Бог Христос ни даде нов поглед към Бога. Той е Отец, и той е нищо, но свята любов. Вечният не се провъзгласи ядосан съдия, а вместо това той съди Своя Син на наше място, че ние може да се запише. В спасението му, той не е удовлетворен от нашето оправдание. Той е готов да излея любовта си в нашите духове чрез жилище на Светия Дух в нас, така че ние може да изпита духовно прераждане и станахте слуги на Бога за мъжете.

Божествен, "Аз и Отец едно сме", обявява единството на Бог, защото Възлюбен Син пребъдва в Отца Си и върши своята воля. Всеки, който е роден от Духа Си оценява тайната на единството на Бог. Те отбелязват, че Отец е в Сина Му, и Сина е вечно в Отца Си, защото Исус е Словото и въплътен от Божия Дух.

Единството на божествената триединния Бог не е напълно и ясно обявена преди кръщението на нашия Господ Исус Христос, но тук откриваме Отца, Сина и Светия Дух, посочени общо, обединени един с друг, и всеки с работата. Син на земята е Бог изявен в плът. Отец го носи свидетели с ясен глас от небето, и на Божия Дух се спуска върху него в телесна форма, за да му даде възможност.

Светият Дух често се споменава в Стария завет, но не и по ясен начин по отношение на връзката му с единството на триединния Бог. Първата цел на обявяването по това време беше да декларира, единството на Бог. Друг отколкото този, Бог не се провъзгласи напълно, преди въплъщението, защото не беше възможно да се направи, че преди Словото стана плът.

Някои възразяващите остро критикуват историята на гласа на Отец чух от небето, когато Светият Дух слязъл върху Христос. Те казват, че евангелистите разказа историята по различни начини. Матей пише: "Това е моят възлюбен син, в Когото е Моето благоволение". Като има предвид, че Лука пише: "Вие сте моят възлюбен Син, в Тебе е Моето благоволение". Значение, както и думите хармонизира, но има една малка разлика в това как е било съобщава един отчетен от втори човек, а другият от трето лице. Показанията на всеки от тях, обаче, потвърждава, че на другия.

МОЛИТВА: покланят на Отец, Син и Свети Дух, защото себе си, провъзгласени в долината на река Йордан, за да спаси, оправдава и освещава ми. Не заслужават да имат очите ми са отворени за твоята истина. Слязъл да търси и да ме спаси от греховете ми, а не да ме унищожи. Моля, помогнете ми да ви следват, да се доверят на вас и никога да не те оставя. Завърши работата си на вяра в мен, че може да се кандидатира като любимо дете на Бога. Извлекат много от моите приятели и роднини в общението на любовта си.

ВЪПРОС:

  1. Как светите триединния Бог се обяви в долината на река Йордан?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:19 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)