Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 033 (Baptism of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

2. Кръщението на Христос (Матей 3:13-15)


МАТЕЙ 3:13-15
13 Тогава идва Исус от Галилея на Иордан, за да Иоана за да се кръсти от него. 14 А Иоан Го възпираше, казвайки: "имам нужда да се кръстя от Тебе, и идваш при мен?" 15 А Исус, като отговори, му каза: "сега го позволяват, за това е подходящ начин за нас да изпълним всичко що е право. "Тогава го позволи.

Йоан Кръстител се събраха да се покаете, които бяха като области, отглеждани за засаждане на насрещното Евангелието, в долината на река Йордан. Съкрушен бяха избрани от Бога да бъде началото на неговата църква. Историята на общността на Бог не започне в грандиозен храм, но в безлюдната пустиня.

Изведнъж Исус пристига от Назарет след два дни ходене, и се присъединява към Джон и общността на каещия се. Това става ясно от първия момент на срещата им, че Джон е истински пророк, защото знаеше, че Исус в неговата същност. По-голямата част от хората не знаят Иса, синът на Мариам, но тези с очите помаза със Святия Дух наблюдава Исус и силата на Неговия Дух.

Исус е дошъл да се кръсти, но Кръстител, който се обажда всеки грешник за кръщението и съкрушеност възразиха да кръсти Назарянина, защото той наблюдава неговата святост. Той призна на глас: Исус е единственият човек, който не трябва да се очисти, нито да промени мнението си, нито се изисква, за да започне нов живот, тъй като той е без грях. Исус е най-святото, и най-свещен е самият Бог. Джон признава божествеността на Исус от първия момент го срещнах.

В присъствието на Христос, Йоан разпозна малоценност, своите собствени грехове, както и необходимостта да се кръсти, така че той помоли Исус да го кръсти. Така Кръстител е счупена преди своя Господ и се ангажира с него. Със смирение, той извършил неговите последователи на Христос.

Христос се противопостави на идеите на Кръстителя и му обясних, че той не е дошъл да съди, но за да бъде съден в мястото на всички хора. Затова Христос не се появи от началото на служението му като горд цар или пророк предупреждение, но като кротък Божият Агнец, Който носи греха на света, готови да поемат съдбата на Бога, на наше място.

Исус не остане в небето високо и надменен човек, разделени и от докосване от грешниците. Той слезе на водата на покаяние и е отнел нашите грехове. Исус направи първата си стъпка на кръста от първия ден на своето служение, знаейки, че няма друг начин да ни оправдае и да спаси света. С огромни жертвата на Исус, Бог потвърди Неговата правда и справедливост. Въпреки, че той оправдава грешници свободно, той приключи нашата преценка на кръста на Своя единороден Син. Само в Христос са всички изисквания на Божията правда изпълнени.

Джон е послушен към своя Господ и показа покаяние от неговото представяне. Той слезе във водата с Исус и го-мерсед. Христос предложи Джон, за да участва във волята на Бога, когато той му каза: "Така ни е прилично да изпълним всичко що." Христос почете Кръстител значително за верността му и го нает като асистент, за да изпълни Божията правда.

И вие също, драги читателю, са поканени от Господ, за да участват в разпространението на божественото спасение чрез вярата си и чрез своето свидетелство, предлагат правдата си на онези, които жадуват в заобикалящата ви среда.

Кръщението на Исус в река Йордан откри символично значение в кръста, когато Разпнатия потъна във водите на река Йордан, като върху себе си греха на света и умира в потопа на Божия гняв. С си победител идва от водата е символ на Неговото възкресение от мъртвите.

Така смисъла на кръщението на Йоан промени. Това не е само решение, то е начин, определен от Бога за вечен живот. Но Христос иска да ни даде живота си.

МОЛИТВА: Аз обожавам да Светата Божия Агнец, защото ти отне греховете на света. Роди решението на Бога, че ние заслужавахме. Моля, отвори очите ми за вашата голяма любов и спасение, че може да бъде оправдано и наистина участва на вашата правда. Помогнете ми да се изповядам името си, че много от моите приятели, може да бъде оправдано, защото аз не знам друг праведност, но това, което е във вас.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус кръстен в река Йордан, че той е невинен сто?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:17 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)