Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 035 (Temptation of Christ)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
Б - ЙОАН КРЪСТИТЕЛ ПОДГОТВЯ ПЪТЯ НА ХРИСТОС (Матей 3:1 - 4:11)

4. Изкушение на Христос и Неговата велика победа (Матей 4:1-11)


МАТЕЙ 4:1-4
1 Тогава Исус беше заведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушаван от дявола. 2, след като пости четиридесет дена и четиридесет нощи, той беше гладен след това. 3 изкусителят дойде и му каза: "Ако сте на Божия Син, заповядай тези камъни да станат хлябове." 4 Но той отговори: "Писано е:" Човек не трябва да живее само с хляб, но с всяко слово, което излиза от устата на Бога".

Трябва да има акцент върху първата дума на стих, "Тогава". Небесата се отворили към Исус и Дух слезе върху него и той е обявен за да бъде Божият Син и Спасител на света. Тогава, следваща новина чуваме за него е, че той е "изкушен". Той е най-добре могат да се борят с изкушението, след като той е бил кръстен.

Големи привилегии и специални милости на Божието благоволение, няма да ни осигури да бъде изкушен. След големи почести се наложи върху нас, ние трябва да очакваме нещо, което е смиряващо. Бог обикновено подготвя народа си за изкушение, преди да ги призовава към него, той дава сила, в зависимост от нуждата и дава повече от обикновените комфорт преди остър процес. Осигуряването на нашия синовничество е първичната защита за изкушенията. Ако е от Божия Дух свидетелства за нашето приемане, това ще ни даде отговор на всички изкушенията на злите духове.

След като са били приети в общението на Бога, ние трябва да очакваме да се плячка от Сатана. Душата обогатен трябва да се удвои охраната "Когато ядеш и се наситиш, внимавай" (Второзаконие 6:10-12).

Дяволът има особена омраза към полезни хора, които са не само добри, но и да правим добро, особено при първата им и да служат на Господ. Така че бъдете наясно, да се подготвите за изкушенията и съответно да се въоръжиш.

Святият Дух води Исус в пустинята, за да се изправи пред дявола и духовните сили на нечестието. Това, което е интересно, е продължаването на невидимия сравнение между Исус и еврейския народ. Въпреки че народа на Израел се провали в духовния живот след като излиза на Египет, Христос, Божия Син, устоя на изкушенията на дявола. Исус го победиха лице в лице, и осъществи плана, който баща му за човека. Христос не идват само от името на евреите, но за сметка на цялото човечество и е отнел нашите грехове на кръста.

Необходимо е да се спомене, че Исус използва същите думи срещу изкусителя, че Бог е дал своя народ в пустинята Синай (Второзаконие 8:3). Господ Исус успя изправени пред изкушението на врага в три борси, които обхващат всички видове на изкушението човек може да срещне. Тези изкушения са: похотта на плътта, който изкушава човека в точката на усещане, пожеланието на очите, който изкушава човека в точката на владение и гордостта на живота, който изкушава човека в точката на престиж. Във всички тези точки, Исус получава победа от наше име, да стане нашият най-голям застъпник и нашата свещеник, който съчувства с нашите слабости по време на изкушението. "Той е във всички изкушен, тъй като ние сме, но пак без грях" (Евреи 4:14-16).

Кръщението на Христос беше славно събитие, в което небесен Отец изрази удоволствието си в Своя възлюбен Син. Как учудващо, че веднага след това кръщение, Святият Дух заведоха Исус в пустинята да се борят с враг на Бога. Исус демонстрира силата на божествената си природа въпреки слабостта на тялото му.

Исус остава четиридесет дни без храна, но в постоянно общение с неговия Небесен Отец в смъртоносна пустиня. Той се вслушва в гласа на баща си, точно както Моисей стори, когато той е забравил да яде или пие в продължение на четиридесет дни, докато Скрайбиране две таблетки на Закона. Но Исус не донесе каменни плочи от срещата си с Бог в създаването на новия завет, тъй като самият той е Словото на Бога да стане плът, в когото е пестене на енергия за последователите му.

Най-сетне, дяволът дойде при Христос, преструвайки се, че се смили на него. Той събуди глад в Исус, и че е излъгал, ако го обичаше. Неговата цел е, всъщност, да хвърли Исус в грях и да му попречи да отиде на кръста. Дяволът се опита, на първо място, за да посее съмнение в сърцето си по отношение на връзката му с Отца, и той го попита: "Ти ли си Божият Син? Въпрос на истината. Дяволът знае повече, отколкото при мъжете, които Христос е демоните също вярват, и треперят. Ако Сатана призна, "Ти си Син на Бога", той трябва да е подал в него, но той фалшифицирани истината, казвайки: "Ако вие сте Божия Син, за тези камъни да се превърне в хляб." Това е схема, дяволът използва през цялото време да засадят съмнение при мъжете да се разклати вярата си и те може да се окаже далеч от своя източник на сила.

Бедността е голямо изкушение за недоволство и неверие. Това често води до незаконни средства за нашия облекчение, под предлог, че необходимостта няма закон. Тя е с това извинение, че гладен ще пробие каменни стени, но това не е извинение, за прилагане на Закона на Бога трябва да бъде по-силно за нас от каменни стени. Авторът на Притчи моли срещу бедността, а не защото това е скръб и укор, но тъй като тя е едно изкушение, "Премахване на лъжата и се намира далеч от мен, дай ми бедността, нито богатството ме хранят с храна, отделено за мен. Не би да бъде пълен и вие отричате, и казват: "Кой е Господ?" или да не би да бъдат бедни и крадат. " (Притчи 30:8, 9). Затова тези, които са сведени до трудни обстоятелства, имам нужда да се удвои гарда си, то е по-добре да умре от глад пред Бога, отколкото да живеят и да се развиват от греха.

Дяволът е "изкусителят", и затова той е враг и враг на онези, които вярват. Нашите най-големите врагове ни примами да съгреши и са агенти на Сатана, си върши работата и се опитва да изпълнява своите схеми. Той е категорично на изкусителя, защото той беше толкова на нашите първи родители, и все още е така, с всички други съблазнителите в съответствие с него.

Лукавия поискаха чудо от Христос, знаейки, че способността му да се превърне камъните в хляб, но той възнамерява да го подтикне към противоречат на собственото си лице. Ако Исус го послуша, Негово Светейшество би били опорочени, тъй като той е любов и не търси своята лична реализация, но се дава за нас и за прослава на своя Небесен Отец. Сатана начин за спечелване на света чрез хляб все още е в ход, подвеждащи и унищожаване на народа. Какво ще стане, ако Исус направи вкусни храни от камъните? Би ли тогава, е необходимо да се работи и се трудят по-дълго? Не, всеки би предпочел да пиеше мляко от потоците, както и вино от реките. Целият свят щеше да се втурна към Христос, вярваше в него, и му се поклони, без да се променя сърцата им или получаване на прошка, като по този начин все още е в процес на Божия гняв и осъждение.

Христос, от началото на неговото министерство, отхвърли масов ентусиазъм и благотворителни дела като начин да спаси света без кръста. Основната загриженост на спасението си не е за тялото, но и за спасението на душата. Той възнамерява да ни прости греховете и да поднови нашите сърца. Той завърши тази цел на кръста.

В отговор на Исус на Сатана, чуваме божественото принципа на ЕС създаването на нашия духовен живот, "Човек не трябва да живее само с хляб, но с всяко слово, което излиза от устата на Бога." Христос не отрича необходимостта от насъщния хляб, но той извади наяве, че пребъдване в словото на Бога е по-важно от потребностите на плътта. Той ни учи да търсят насъщния ни ден хляб на ден и той ни учи, че нашите опасения с Божието царство и правда трябва да вземе първото място. Четеш ли Евангелието всеки ден, и да вземе от него непрекъснато, както бихте направили храна? Той, който не яде всеки ден, става слаб и умира в края на краищата. Такъв е вярващ, ако той не чете Божието слово всеки ден, той ще се превърне в духовно болен, отслабне и ще се разпадне. За съжаление, това е състоянието на някои църкви и много от вярващите, които слушат Божието слово само в неделя. Те приличат на тези, които ядат веднъж на седмица. Те не умират духовно, но те остават слаби в любов, надежда и вяра. Вие се намирате в необходимостта от мир и доста пред лицето на Бога всеки ден, че той може да ви укрепи, храня вас и ви насърчавам, моли за духовна мъдрост, за да видите, че чрез кръста на Исус, си станал дете на Бога, и , че ще живее вечно, дори и в глада и бедността.

Така ние откриваме, че Исус Христос възтържествува над изкушенията на дявола със словото на Бога и греха не намери място в Божия Син, на Него да бъде слава. Той не отстъпва на злото. Въпреки, че всички ние сме се поддаде на злото в миналото, можем да се поучим от Исус и да се бори с врага с Божието Слово, когато изкушението идва при нас.

МОЛИТВА: О Господ Исус Христос, аз ви благодаря, защото не попада в примката на дявола и да правят хляб от камъни. Вие не слушате гласа му, нито пък търсите твое добро. Не се множества чрез вкусна храна, но да ги ръководи в уникалната Божието слово, за да отговарят на техните души и да ги привлече да получат вечен живот. Моля, да ми помогне да се чете думата си всеки ден, да стане силна в Светия Дух и волята си с радост.

ВЪПРОС:

  1. Защо не Исус да правят хляб от камъните, въпреки че той е в състояние да

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)