Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 034 (The Believer Considers Himself Dead to Sin)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

1. Вярващият се счита за мъртъв към греха (Римляни 6:1-14)


РИМЛЯНИ 6:5-11
5 Защото ако сме били съединени с него в смърт като неговата, ще бъдем съединени с него и във възкресение като неговото. 6 Знаем, че старата ни същност бе разпъната на кръста заедно с Христос, за да бъдат унищожени грешните ни тела и да не бъдем вече роби на греха, 7 защото този, който е умрял, е освободен от властта на греха.8 И след като умряхме с Христос, вярваме, че и ще живеем с него, 9 защото Христос, който възкръсна от мъртвите, вече няма да умре и смъртта вече не господства над него. 10 Когато умря с тази смърт, Христос умря за греха веднъж и завинаги, а животът, който сега живее, е живот с Бога. 11 Така и вие смятайте себе си мъртви за греха, но живи за Бога чрез Христос Исус.

Знаете ли, че Исус страда и наистина умря на кръста заради вашите нечисти грехове? Заради греховете си заслужаваше да бъдеш измъчван до смърт и да вкусиш ужасните страдания на вечния ад. Въпреки това, Исус понесе присъдата на Бога и прие да бъде разпънат на твое място на прокълнатото дърво.

Ако сте приели спасителната любов и делото на Исус, то вие ще се срамувате от греховете си не бихте искали да направите никакви злини повече. По този начин вие ще се отречете от себе си. Вие няма да признаете себе си, но ще се осъдите и ще се съгласите да бъдете осъдени. Ще се считате за мъртви и изтрити. Няма друго спасение за вашето греховно его освен практикуването на тази духовна смърт,вътре в себе си, за да може Христос да живее във вас.

Не е възможно да се следва Христос ако няма себеотрицание. Павел има първоначално свидетелство, което повтаря в своите послания: Ние сме разпнати и възкресени с Христос, за да живеем в хармония с Него; знаейки, че този, който е разпънат на кръст не е в състояние да действа според волята си, но той се прославя, и умира в голяма болка.

Павел свидетелства, че тази наша смърт се случва, когато започнем да вярваме в Разпнатия. В този момент ние се обединяваме със смъртта на Исус и изповядваме, че смъртта му е наша. Ние законно сме умрели и нямаме повече права или желания в този живот, защото Божият гняв напълно ни е унищожил в Христос.

Както гражданското право не предлага на мъртвите никакви права, така законът няма власт над умрял човек. Изкушението също не намира отправна точка в нашите зли тела, защото ние ги считаме за мъртви.

Все пак, има някои хора, които почти са умрели или са полумъртъв, но все още имат малко дъх на живот. Тези хора все още могат да бъдат в състояние да ходят. Но представете си мъртвец да се изправи и да ходи с разложеното си тяло по улиците на града ви! Тогава всеки би избягал от него заради лошото му миризма. Няма нищо по-ужасно от християнин, който се връща към старите си грехове, облича греховното си тяло отново и се превръща в затворник на своите страсти. Продължителността на нашето себеотрицание е състояние на нашата вяра. Ние трябва да се считаме за мъртви в Христос по всяко време.

Нашата вяра, обаче, не само оправдава отрицателните неща, ние трябва да отхвърлим старото си естество и да се считаме за разпънати и умъртвени. Не, защото нашата вяра е положителна. Това е вярата на живот за нашето единение с Христос в любов ни прави партньори в Неговото възкресение, триумф и сила. Както Исус напусна гроба си мълчаливо, мина с духовното си тяло през скали и стени, така този, който вярва, се облича в Исус, знаейки, че вечният живот на нашия Господ се влива в него, който се държи здраво за него.

Христос никога не умира. Той е победил смъртта, защото врага не е имал власт над Светия. Исус умря като Божия Агнец за нашите грехове и установи вечно изкупление. Той умря, за да служи на Бога и човеците. Колко повече би дал живота си днес за Бога и хората, защото той живее и прославя Небесния баща през цялото време, за да се родят много синове и дъщери, освещавайки вечното му име чрез доброто и праведно поведение.

Знаете ли емблемата на нашата вяра? Ние се отрекохме от себе си напълно, когато признахме греховете си и се обединихме с кръста. Ето защо Исус посади силата на живота си в нас, за да се издигнем по дух и да живеем за Бога невинно и с радост във вечната правда, както Исус е възкръснал от мъртвите, живее и царува вечно.

Има една дълбока разлика, обаче, между Христос и нас. Той беше свят в себе си от вечността, докато ние придобихме истинска святост чрез нашата вяра в него. Апостолът не само ни моли да служим на Бога, но той ни убеждава да му служим в Христос. Ние не заслужаваме да се дойдем при Святия сами, но когато потънем в Спасителя и нашия егоизъм умира в любовта му, и ние продължаваме в него, там неговата сила, доброта и веселие действат в нас, за да можем да победим нашите немощи чрез Този, Който ни възлюби. Ние имаме тази привилегия само чрез вяра и съкрушена воля. Смятате ли, че сте били наистина разпнати и погребан с Христос, и са наистина сте възкресени с Неговото възкресение?

МОЛИТВА: O святи Господи Христе, ти зае мястото ми на кръста. Ти понесе моите грехове и осъждане. Благодаря ти за това голямо и любящо спасение. Завърши в мен моето себеотричане, и установи мен в знанието, че съм осъден на смърт, за да мога да се смятам за мъртъв в смъртта ти. Благодаря ти за твоите страдания и мотиви. Аз те прославям, защото ти постави живота си в мен, да живея за теб, да прославям твоя Отец и да се съединявам с теб във вяра. O святи Господи, ти правиш светци от престъпниците и от децата без бащи- деца на Бога, които живеят за него. Колко велика е твоята благодат! Моля, приеми моето поклонение и живота ми.

ВЪПРОС:

  1. Как бяхме разпнати с Христос и възкресени в живота му?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 05:30 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)