Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 035 (The Believer Considers Himself Dead to Sin)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo? -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali? -- Spanish -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

1. Вярващият се счита за мъртъв към греха (Римляни 6:1-14)


РИМЛЯНИ 6:12-14
12 Грехът не трябва да господства над земното ви тяло, за да не се подчинявате на неговите грешни желания, 13 а също и не позволявайте никоя част от вашето тяло да бъде използвана като оръдие на греха в служба на злото. Служете на Бога като хора, възкръснали от мъртвите и живи сега. Нека телата ви бъдат оръдия на Бога в служба на доброто.14 Грехът няма да господства над вас, защото живеете не под закона, а под Божията благодат.

Онзи, който се избави от властта на греха и е установен в общение с Христос, мрази греха, чувства отвращение към него и не иска да го върши. Страстите са силни, но любовта към Христос е по-силна. Този, който стои твърдо в Евангелието и постоянства в молитвата, придобива и получава силата да устоява на всички желания на тялото и душата. Той не служи на себе си и не следва зло учение, но умишлено се въздържа от всички злонамерени действия. Той не чува виковете на изкушението повече, защото той пребудва в общение с триумфалния Исус, чиято мощ е по-силна от всички греховни желания в тялото ти. Светият Дух поставя знания в теб по-мъдри от всички философии на света.

Въздържайте се от всякакви зли действия, книги, филми, и лоша компания. Не им позволявайте да ви отделят от общението с Христос. Не вярвайте в силата на греха си, но д оверявайте се на Христос и силата на спасението му.

Станали сте Божии. Дишате Неговия Дух и сте преживели вечната му истина. Така че, как може да обмисляте пътищата си без Бог? Отидете при вашия Господ, като войник на свещената война, и му посветете своето време, сила и парите. Вашата жертва не е задължение, а привилегия, благодарност и удоволствие. Попитайте вашия Господкъде той ви желае да служите, защото жетвата наистина е изобилна, а работниците са малко. Затова молете се на Господаря на жетвата да изпрати работници на жетвата Си. И все пак, не служете на своя Господ припряно и с упорство, но търсете неговото ръководство. Той иска да се издигне чрез вас, хора, които са умрели към греха, за да могат да живеят във вечния му живот. Така че, дай тялото си и цялото си имущество като оръжия за правдата на Бога.

Не забравяйте да благодарите, защото сте умрели към греха, но сега сте живи в Христос. Занесете даровете си обратно към Бога, за да може да ги използва като инструменти за спасението на мнозина. Святият ви изпраща да прославите силата на правдата във вашата слабост. Не се колебайте! Апостол Павел нарича себе си роб на Христос. Така че, ще го последвате истински, давайки живота си за служба на Бога по всяко време?

Всички онези, които служат като Павел, в общението на Божията любов, усещат силата на Святия Дух всеки ден и разпознават, че първоначалната промяна се е случила в сърцата им. Грехът повече не стои усмихнат в престола на сърцата ви, но самият Христос е притежава сърцето ти и поради обитаването му в нас, една нова епоха започва в живота ни. Нашето спазване на Божиите заповеди не е невъзможно задължение, но ние копнеем да им се подчиняваме с радост, подтиквани от силата на нежния Дух. Всеки християнин е надарен със силата на благодатта. Смъртта и покварата не царуват в него. Единственият, който царува в нашите умове и сърца е Христос с неговата велика благодат.

МОЛИТВА: O Господи Исусе Христе, ние те хвалим всяка сутрин и всяка вечер, защото ти се свърза с нашите смъртни тела, за да ни направиш партньори във вечния живот. Ти царуваш в сърцата и умовете ни. Научи ни на мъдро поведение, за да хвалим теб и твоят небесен Отец с цялия си ум, сила и пари, за да сме считани, заедно със всички вярващи, слуги на твоята любов.

ВЪПРОС:

  1. Как да се приведе себе си и части от телата ни като оръжия на правдата на Бога?

Затова правя всичко възможно съвестта
ми пред Бога и пред хората винаги да е чиста.

(Деяния на апостолите 24:16)

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 05:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)