Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 100 (Paul’s Parting Sermon)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

9. Павел разделно Проповедта на епископите и старейшините (Деяния 20:17-38)


ДЕЯНИЯ 20:17-24
17 от Милет прати в Ефес и призова за старейшините на църквата. 18 И когато дойде при него, той им каза: "Знаеш ли, от първия ден, че съм дошъл в Азия, по какъв начин винаги съм живял сред вас, 19 служи на Господа с цялото си смирение, с много сълзи и изпитания , което се случи с мен от заговор на евреите; 20 как се държат нищо, което да е полезно, но го провъзгласи за вас, и те научи публично и от къща на къща, 21 свидетелства за евреите, а също и на гърци покаяние пред Бога и вяра в нашия Господ Исус Христос. 22 И да видим, сега отивам,, обвързани в духа в Ерусалим, без да знае неща, които ще ми се случи там, 23 с изключение на това, че Светия Дух свидетелствува във всеки град, казвайки, че вериги и скърби ме очакват. 24 Но нито едно от тези неща ме движат, нито да преброя скъпа моя живот за себе си, така че може би ще довърша моята раса с радост, и от министерството, което аз получих от Господа Исуса, да проповядвам Евангелието на Божията благодат"

Кораб Павел спря в пристанището на Милет, и апостол попита старейшините и лидерите на църквата в Ефес и Азия, провинция, да дойде при него, въпреки че те са на 60 километра. Той счита за посещение в Ефес препоръчително, след като хората там се беше разбунтувал срещу него. Верни братя побърза да видят и чуят своя духовен баща в Христос, и да получите божествена благословия и мощност от него за служението си в Святия Дух.

По този повод Лука отнася до нас уникален проповед на Павел доставени на колегите си работници и министри на църквите. Хубаво е за всеки вярващ и министър на Христос да копая дълбоко в всяка дума от това съобщение. Той съдържа насоки за това как да достигнем до плодотворно служение и в двете проповядване на Евангелието, както и в църковната служба. Пол представи три точки:

Начинът на службата му.
Съдържанието на неговото проповядване.
Светият Дух описание на бъдещето.

Павел е посланик на Христос на всички народи. И все пак той дойде като обикновен, скромен служител, както и Христос е кротък и смирен по сърце. Който не дойде на църква с тези качества, и които не представляват тези добродетели в неговото министерство и офис, не изгради, но разрушава и събаря.

На първо място, е необходимо да се отбележи, че целта на тези, които служат в служба на Господ не е в църквата, но сам Господ, пред когото те бъдат отговорни. Те Го обичат и желаят да представят църквата към Него като Светия булка. Това министерство не е толкова сладък като пчелна пита, но означава, освобождаването на робите от оковите на греховете, почистване на тези, които попадат в грешен тинята, засегнати от упоритостта на бунтуващите се, водещите духовни мадами с голямо търпение и благословение врагове, които ги преследват. Първа цел на дявола е да се атакува министрите на Господа, да ги накараш да падне от височината на Божията любов в блатото на изневяра, омраза и презрение, с начин на неговите изкушения, трикове и насилие. Ето защо Павел свидетелства за министри на Господ, че знамето над министерството е написана на фона на много сълзи, проблеми и тъга, а не в средата на вкусни плодове, радост, наслада и почивка. Този, който желае да служат на Господ трябва да се подготви за проблеми, отхвърляне и спорове, а не за увеличаване на заплатата, насърчаване на по-висок ранг или други подобни духовни вентилаторни.

Павел проявява в живота си и характера чисто християнско учение пред църквата. Той е живял, какво каза той и се провежда в съответствие с неговото проповядване. Неговият добър пример олицетворяваше посланието на благовестието, и делата му са били толкова важни, колкото и думите му. Нашият живот и поведение в заобикалящата ни среда е да бъде очевидна показанията на изкуплението на Христос, любов и сила. Това, което не се въплъщава в себе си не може да бъде разбрано от вашите слушатели, за собственото си поведение е в основата на вашата проповед.

Да предадат смисъла и значението на своето евангелие, Павел следват три процедури: проповядване, обучение и свидетелство. Той намери подходящите думи за всеки, в съответствие с тяхното разбиране. Той не даде мадами в Духа концентрирана храна, но прясно и кисело мляко, така че те да разберат и бюлетини своето евангелие. Целта на неговото свидетелство за духовното израстване на вярващите в Христа, както и тяхното разбиране за важността на Божието слово. Те да не са лишени от всякакво витамин за създаването на духовния живот в тях. Павел не скриете или задържиш нещо на пълнотата на Христос, но разкри църквата универсалната изкупителен план на Бога, като се започне с благодат и обещанията на Бога. Той ги даде, също ООН Изясняването на изпълнения с Духа живот. Той режисира вярващите за благословиите, правомощията и утешения на Евангелието, и ги призова да се надяваме и да се подготвят за идването на Христос и за слава, за да дойдат на съкрушените.

Павел не е доволен просто да проповядват проповеди и обучението по време на църковни събрания. Той също така посети семейства в домовете си, и заговори на физически лица в тяхното място на стопанска дейност, както и по улиците. Той ги призова да се спасят от идването на Божия гняв и да продължи в благодатта на Христос.

Най-важните теми в проповедта на Павел покаяние, обръщайки се към Бог и конверсия. Търсачите на Бога вече не трябва да обичаш парите си и да се, но желаят да проникнат дълбоко в разбирането на Светия, да учат Неговата воля, да признае греховете си, да призная грешките си и се срамува от злите им дела. Следователно, налице е истинска вяра без истинско покаяние, и няма прощение без познаването на греха. Ли трепереше и се чувствах отвращение над миналото си? Страхувате ли Бог? Ли сте се отрича и изповяда греховете си пред Светия? Живеете ли непрекъснато в покаяние и съкрушеност?

Първата цел на нашето знание за Бога е разбиването на нашата подут егоизъм. Втората цел е в нашата пресортирам към Христос, защото няма настояща или бъдеща надежда за света. Нашата надежда е само в Христос Исус. Единството с Христос е същността на нашата вяра. Тя започва със слуха ни за живота и личността му, и продължава като започнем събуждането да го, започнете да се доближаваме до Него, да се научат да се доверяват и пребъдвайте в Него, да се ангажират с него, и да се култивира очакване на идването си. Тогава ние признаваме, че преди да го търси, той ни иска ни примири с Бога, чакаше нашия повратна, ни привлече към Себе Си чрез Неговата любов, ни прие, които са били заблудени, пречистена нас, да ни освети, да ни изпълни със Святия Си Дух, призна нас в общението на светиите, и ни призова да служи на Бога. Ние виждаме в нашата вяра в Христос двойно движение: ще Него и Неговото идване ни. Срещал ли си Христос лично? Спазват ли в Неговите новозаветни учения? Той е готов да ви спаси. Вярвате ли в него?

Павел казва, че той е обвързан в духа, защото той беше премахнато свободата на земния си живот и живял в него и за Христос. Той не отиде своите пътища, но слушах през цялото време ръководството на Светия Дух. Този божествен водач, който го изпратил в Йерусалим, му казал предварително, че болезнените изпитания го очакваше в края на апостолското си живот, точно както Господ му е претърпял в края на живота си в Ерусалим. Плодове на умората и усилия не е възнагради и уважават, но страдания, затвор, и презрение.

Павел не бягат от бедствието, той е на път да се сблъска, но го подход предпазливо. Той не се смята важен или забележителен човек, нито пък пише биографията си или да съставят протокол на собствените си преживявания. Той смята себе си безполезен слуга, и пълно доверие в работата на живия Господ. Ли, че Господ ни дава същата нагласа по отношение на собствения си живот! , Че ние също трябва да се считаме нерентабилни, така че Господ Исус може да стане всичко за нас.

Отделно от неговото себеотрицание, Павел желания други две неща: Първото е, че той може да остане верен на своя Господ сред изкушенията, които са били за да дойде върху него, и не попадат в престъпление и омраза. Той желаеше да обичаме враговете си, прости им агресия срещу него, и да продължи да се провежда в святост и благодат. Второ, той не е удовлетворен само с продължаващо да бъде верен в поведение, но също така исках да си довърши свещено призвание. Той не живее за себе си, но за Господа и за Неговата църква. Павел не иска това служение, нито пък може да се извършва от самия него. Христос го избрал, и му управляващите да изпълнят своето призвание.

Какво е обобщението на живота на Павел в министерството? Това е свидетелство за Божията благодат. Светият Бог удържа гнева Си от нас, тъй като Христос ни бяха оправдани. Той се проявява като нашия Отец, предлагайки на Светия Дух на всички онези, които обичаше Сина Си Исус. Той направи на корупционни грешници Неговите свети деца. Дали това не е чудно благодат, прекрасна благодат?

МОЛИТВА: O небесен Отец, ние Ти се покланяме с радост, благодарност и похвала, не ни унищожат заради многото ни грехове, но се смили над нас в Исус Христос, и ни накара Вашите деца по благодат. Помогнете ни да ходят достойни за тази благодат, и да проповядват вашето прекрасно доброта към всички онези, без надежда.

ВЪПРОС:

  1. Какъв е механизмът, съдържанието и обобщение на проповедта на апостол Павел?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:35 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)