Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 099 (From Troas to Miletus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

8. От Троада Милет (Деяния 20:13-16)


ДЕЯНИЯ 20:13-16
13 Тогава отидохме напред на кораба и отплава за, възнамерява да предприеме Павел на борда, защото така е дал заповеди, се възнамерява да ходят пеша. 14 И когато той ни посрещна в, ние го взе на борда и стигна до Митилини. 15 отплавал от там и на следващия ден дойде противоположни Хиос. На следващия ден пристигнахме в Самос и остана в. На следващия ден стигнахме до Милет. 16 Защото Павел бе решил да отплава последните Ефес, така че той не би трябвало да прекарват времето си в Азия, защото бързаше да се намери в Ерусалим, ако е възможно, в Деня на Петдесятница.

Павел и делегатите на различните църкви не можах да спя тази прекрасна нощ. На сутринта те плавали към проблемът. Но Павел се отдели от неговите спътници, които пътували по море около полуострова, докато той вървеше 25 километра пеша до пристанището на. Павел искаше да се оттегли и да ходят сами, така че той може да има по-голяма свобода да разговаряте с Бога в усамотение и молитва, като благодари, възхвала и Го увеличително за всички Исус е направил, че прекрасна вечер. Павел искаше да даде цялата слава за него. Той се отдели от братята си. Той не искаше да го погледне в зрелищен начин, или да го ласкае. Вместо това, те трябва да мислят заедно и да признае това, което Господ Исус е направил за повишаване на млад мъж в Троада. Това повишаване на живот на мъртвеца е доказателство за силата на Бог по време на работа. Това е символ на вдигна много от греховете си, където и пълнота и чистота на Евангелието се проповядва. Павел кръстоса дълги разстояния пеша. Той имаше повече време, отколкото ние самите често имат. Ние пътуваме бързо сред страните, и да говори повече, отколкото ние се молим. Апостолът се моли в своята изолация, и участва във вечността и в пространства на Христос.

Виждате ли Турция на картата? Потърсете имената на великия острови Митилини, Хиос и Самос, разположена между Турция ключ и Гърция. Там ще видите линии, представляващи пътуването на триумфалното шествие на Христос.

Този път пътниците не е посочил като войници, сред духовна и материална трудности, но като кораб, преизпълнен с товар или камион, пълни с благословията на реколтата. Павел дойде с щедри събиране от всяка църква. Дарение в ръка символизира жертвата на Христос обучени църкви, упражняващи дисциплината на жертвата. Това е двадесет и пет години след смъртта му на кръста. Те предлагат своя Господ не само сребро и злато, за да помогне на нуждаещите се, но също така и себе си, като жива жертва. Те жертва време и сили, независимо от околните опасности и проблеми. Ви предлага живота си като пълен жертва за Христос? Или все още сте егоистични и стиснат?

Павел искаше да пристигне в Ерусалим в Деня на Петдесятница. Този стар еврейски празник Деня на благодарността, след края на прибирането на реколтата. В същото време, празникът е началото на християнската църква. Павел беше дошъл с голяма реколта, която скоро щеше да се превърне в отправна точка за проповядване на Евангелието на целия свят. Никой не донесе най-много парцели, както Павел. Само един век след изливането на Светия Дух върху молещите се ученици имаше църкви, засадени във всички центрове и капитали между Ерусалим и Рим, които са пълни с този благословен Дух. Това е най-голямото чудо на първия период от църковната история. Тези капитали бяха като сърца, които изпомпват кръвта на живота в крайниците на тялото. По този начин Евангелието проникнали във всички региони. Всичко това се случи без удар на меча, без централна организация, без финансиране и без международна помощ. Името на Исус блестеше като Спасител над всички народи, въпреки че Евангелието не е все още написан на гръцки. Освен това, Евангелието за спасение почива само на устни показания на свидетели или послания. Евангелията-късно са били написани за укрепване на нови църкви, които искаха да знаят за живота на Исус и историята на Неговите творения. Първите книги, отбелязвайки началото на ерата на Църквата, не са евангелия, но посланията, придружени от начина на живот на апостолите, като доказателство за силата на спасението.

Дори и днес ние живеем от божествената сила, изтичащи от апостолите на Христос, техните послания са мощни проповеди, предупреждения, укори, и удобства за църквите. Искате ли да се признае на духовния живот в ранните църкви? Проучване посланията. Там ще участва на реките на Светия Дух, който до сега е на работа в този свят, изграждане на вярващите и да ги установят в своето послушание към Христос.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодарим ви, за вас са повдигнали мулти ното от смъртта на греха и престъплението. Вие ни предоставите от техните думи, като знак на Твоята благодат. Помогнете ни да предложим на нашите тела и живота като жертва, приемлив и вечен, не само на думи и чувства, но и на дело, в използването на нашето време и пари, предлагайки ни умора, а ходят в истината.

ВЪПРОС:

  1. Защо Павел ходят сами от Троада до Ефес?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:34 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)