Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 101 (Paul’s Parting Sermon)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

9. Павел разделно Проповедта на епископите и старейшините (Деяния 20:17-38)


ДЕЯНИЯ 20:25-32
25 "И наистина, сега знам, че всички вие, между които минах та проповядвах Божието царство, ще видите лицето ми не повече. 26 Затова свидетелстват за вас в този ден, че аз съм в на кръвта на всички хора. 27 Понеже Аз не съм отбягвани да декларира пред цялата Божия воля. 28 Затова внимавайте в похотите на себе си и на цялото стадо, в което Светият Дух ви е поставил епископи, да пасе Божията църква, която е закупил със собствената Си кръв. 29 Аз зная, че подир моето заминаване свирепи вълци ще дойде между вас, няма да жалят стадото. 30 Също така измежду се мъже ще нарасне, които ще говорят извратено, та ще отвличат учениците след себе си. 31 Затова гледам, и не забравяйте, че за три години не престава да предупредя всеки ден и нощ със сълзи. 32 Така че сега, братя, аз ви препоръчвам на Бога и на словото на Неговата благодат, която е в състояние да ви назидава и да ви даде наследство между всички онези, които се освещават.

Павел е бил сигурен от водещите на Светия Дух, който му казал, че няма да види своите духовни чеда повече. Павел прие това божествено откровение със смирение и каза сбогом на неговите роднини в семейството на Бог. Те признават момента на отделянето е дошъл, прегърна апостол, и плака свободно, тъжен, че ще го видя не повече.

Павел знаеше, в дълбочината на сърцето си, че е невинен пред Бога към ефесяните. По отношение на неговото проповядване, той е завършен перфектно във всяко едно отношение. Той им бе дал пълното евангелие, като ги призова към покаяние, да ги призова да продължат в истинската вяра, даде да се разбере, да ги пълнотата на благодатта на Евангелието, разкрива истини и силата на Божието царство, изяснени, за да тях как да стане достойна за кралското гражданство на Христос, и да бъдат допуснати в простори на Светия Дух. Те са изпитали силата на кръвта на Христос и неговата практическа защита. Божието царство не е теоретична концепция на църквата. Присъствието на Бог беше с тях в пълния смисъл на думата. Те чакали появата на славата на това царство в наближава Второто пришествие на Христос. Така те станаха богати във вяра, както и отговорни за своите знания, опит и божествените дарове.

Освен това, Павел разкри на старейшините на църквата тайните на съвета на Бог. Той разкри за тях признаци на Светия, от създаването до съвършенство, от избирането на вярващите, за да се трансформира в славата да дойде. Богословски изследвания са дълбоко, широко и високо. Не мисля, че с гордост, че знаете волята на Бога за всичко, защото вие сте все още смирен ученик, които се нуждаят от задълбочено разбиране в благоволението на Бог. В края на нашата вяра е не само да се знае божествени тайни, но и да ги извършват в практическия живот, при упражняването на любовта. Вяра без дела е мъртва, и много нерентабилно.

Лука призовава лидерите на църквата "старейшините", докато Павел ги нарича "надзиратели". Те не наричат себе си свещеници, които е как арабски превод прави стих 17 от тази глава, или митрополити, или папи, но верни министри, настойници в църквата, които са отговорни за заседателни договорености и финансово управление. Те се срещнаха заедно да се молят, посети болните, проповядвал на изгубените, и утеши скърбящите. Те не са получили заплата в офиса си и не са имали специални граждански права или възвишено ранга на други от духовната сила на Христос връчи на тях. Има само един Святия Дух в църквата. Но има и различни подаръци и различни нива на зрялост, при лица. Всеки християнин е поканен да се превърне в добър пример за другите, и радостно слуга сред нуждаещите се.

Христос казва: "Приемете Светия Дух. Ако сте прости греховете на всеки, те им се прости, ако запазят греховете на всеки, те се запазват "Тази команда се реализира във всички онези, които проповядват цялата Евангелието, и живеят съответно. Павел не поставиш презвитери по свой избор да бъдат епископи на църквата. Светият Дух ги е назначил, повика ги, напълниха ги и ги накара да понесе духовен плод. Горко му, който без покана от Светия Дух, ламти да служи в църквата, да се превъзнася, или да излее светски мислене на вярващите! Такъв човек се вреди и язвите на цялото стадо. Неговите усилия завършват с неуспех и отчаяние.

Павел говори открито за тези, които са разпределени в покаяние и смирено ходене: "Внимавайте на себе си. Не са перфектни, но са изкушаван от дявола. Той е постигнала целта си. Разрушителят иска да предизвика старейшини и вождове на църквата, за да падне в грях, съмнение и надменност, така че стадото ще се спонтанно разпръснати. Тя често е правилно да се каже: "Както овчарят, така че стадото" Когато проповедникът моли Бог да излее подаръци, благословии и мощност, на членовете на неговата църква, къщата му се променя радикално. Господ душове реки на Своята благодат на Неговата Църква, защото Христос, чрез овчарите, налива Неговата сила на църквата. Необходимо е да се отбележи, че края на Христос не е пастир, но стадото, което е по-важно за него от овчарите.

Лидерите в църквата, независимо от това, Божиите упълномощени представители и стюарди. Закупили Неговата църква за себе си с кръвта на уникалната Неговия Син. Бог не плащат за нашето изкупление със сребро, злато, платина, скъпоценни камъни, или уран, но жертва най-ценното нещо, Той имаше. Той изпрати Сина Си, за да даде живота Си, за да ни спаси напълно. Апостолът заповядва на старейшините да бъде непрекъснато буден в бди над църквата, така че те винаги може да се чуе гласът на овцете и грижи за тях. Вълците са непременно ще дойде, врагове се втурват върху тях, и лъжци, които не са далеч. Църквата винаги е в опасност. Ние трябва да признаем, че ние не живеем в мир, но в разгара на битката между небето и ада.

Злото използва трикове и хитрост, за да заблуди вярващите. В резултат на погрешни доктрини, синкретична пропаганда и течения на неутрална до повърхностност култури. В същото време, някои задръжте, за да легалистичен фанатизъм, който се стреми допълнително освещение, отколкото опрощението на Христос. По този начин, те искат да се спасят чрез собствените си усилия. Ако е правилно библейската вяра изчезва, любов и надежда ще изчезне. Църквата вече не се повредят, чрез преследване и скръб, но чрез фалшиво учение.

Измамникът е известен със следните характеристики:

Той не иска да спечели личността на Христос, но желае да ги обвърже към себе си. Той очаква да бъдат уважавани и празнува от всички, и иска да бъде в центъра на всичко.
Той няма състрадание към стадото по време на опасност и неприятности, но бяга в първия трудности. Дори и в добри дни той предпочита корупцията в църквата, а не насипни-малко от славата му състояние или пари.
Той извращава учението и вложки човешки понятия в божественото благовестие, като по този начин се налива отрова в прясна чиста вода и трови всички членове на стадото си. Той предлага отровата вкусен мед под формата на земните, човешки понятия и социални проекти. От друга страна, той отрича покаянието, и пренебрегва спасение в кръста.

Една от най-важните дарове на църквата бъз е разпознаването на духовете, което му позволява бързо да разпознаете миризма на странни духове. След като ги е признало, в смирение и любов той може да ги преодолее чрез молитва и власт, и изгони вълци, готови да изнасили стадото. По този начин църквата остава безопасна, активна и функциониране. Самият Павел служили по такъв начин, в продължение на три години в Ефес, потвърждавайки лица в пълнотата на истината и любовта на Христос. Не е начин да се обучават бъдещите лидери през огромни срещи, но чрез уникална услуга и дълги разговори с тези, които са избрани от Господа. Църквата продължава само когато хората са взаимно назидават един от друг.

Дори и с всички съвети Павел даде този вид апостол знаеше, че съветите сам по себе си не би наистина да ви помогне, освен в случаите, когато има покаяние и бдителност. Той веднага се обърна от старейшините да си жив Господ Бог. Той се обърна към Него, и похвали към Него епископи и църковни. Исус сам е Добрият Пастир, който може да съхранява цялата. Павел сложи тежест в ръцете на Христос, като гарант на своята вяра.

В същото време, апостолът ръководи своите слушатели до единствената чешма за божествена сила, който е словото на благодатта. Ние няма източник за силата на Духа, или за познанието на Бога, или за смелостта на вярата, или за мотивацията на любовта, освен в книгата на Новия Завет. По този начин апостолът умолявам ви да прочетете Библията молитва всеки ден, така че да не могат духовно загине и отминават.

Ежедневна медитация в словото на благодатта установява в Христос и произвежда във вас плод на оптимистични надежди. Всеки християнин ще получат небесния част, а не в този свят, но и в света, за да дойде. Не очаквайте от парите си, Господи, чест, къщи, здравето или автомобили, а търсят онези неща, които са, където Христос седи отдясно на Бога. Ние ще наследят царството на нашия Небесен Отец, заедно с всекидневна и спалня светци, а не поради някаква заслуга може да има, но само чрез Неговата благодат. , Който обхваща света, той губи небето. Така че изберете: обичаш Бог, или обичаш на мамона?

МОЛИТВА: Господи Исус, ни пазят от любовта на Мамон и синкретизъм, и ни установи в пълнотата на Твоето слово, че ваша милост може да даде посока, компас, за нашето шествие. Нека бъдем бдителни и молитва за овците ти. Ние ви молим да спести много от тези, които ще заблуди и да ни пазят от измамници.

ВЪПРОС:

  1. Защо пастири на Божието стадо трябва да бъде бдителен по всяко време?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:36 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)