Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 094 (The Apostle plans to Return to Jerusalem, and then go on to Rome)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

3. Апостол планира да се върне в Ерусалим, а след това отидете в Рим (Деяния 19:21-22)


ДЕЯНИЯ 19:21-22
21 Когато тези неща бяха постигнати, Павел чрез Духа, когато той е преминал през Македония и Ахаия, да отиде в Ерусалим, казвайки: "След като съм бил там, аз трябва да видя и Рим." 22 И прати в Македония двама на тези, които му слугуваше, Тимотей и Ераст, но той остана в Азия за известно време.

Думата Азия е бил използван от римляните, за да определят един от техните региони в Анадола, от които Ефес е бил столица и център на комуникациите. Късно, тази дума "Азия" е дадено да признае целия азиатски континент, чийто точен граници, региони, както и подробности са били определени само около един век по-рано.

В района на Анадолската първата призова Азия, Павел проповядва. Там той духовно хранят тези, които са гладни за правда за около две години и половина. През това време жива църква е засадена, чиито светлини на любовта блестеше около него. Евангелието на спасението достигна дори до последното село на провинцията. Ефес става третият основен център, за да изпратите Евангелието в Рим, след Йерусалим и Антиохия. Павел пише от този капитал двете си ревностни Посланието към коринтяните. Той страдал от техните проблеми, и се молех на Господ, за да се даде възможност на двамата братя да различаваме духовете и да ги освободи от психически и психологически комплекси.

По време на престоя си в този град Павел взе колекция за нуждаещите се църква на Ерусалим. Той имаше гръцки и анадолски църкви участват в този важен проект, както четем във второто си послание (глави 8 - 9). Този град, в който Апостол Йоан водена стадата на Христос, продължава да играе важна роля в историята на ранната църква за сто години. Живия Бог говори за това в Откровение на Йоан си като първия и майка на всички църкви (Откровение 2:1-7). Няколко важни съвети бяха проведени в Ефес, включително третия вселенски събор (AD 431) по време на Византийската. Павел благодари на Христос за триумфа си в Мала Азия в края на служението му там, през 55. Святият Дух изяснени, за да се апостол на езичниците, че той трябваше да се върне скоро в Ерусалим, за да свърже новата църква с майката църква в Ерусалим.

Но Павел пожела отново да видят любимите членовете на гръцките църкви. Той планира през много молитви, под ръководството на Светия Дух, да пътуват първо на запад в Рим, а след това на изток до Ерусалим. Апостолът знаеше, че светия град не би отбелязало края на мисионерските си пътувания, за Святия Дух му разкрива, че Рим ще бъде неговата крайна цел. Евангелието се носеше от Ерусалим до Рим и от центъра на Светия Дух до центъра на светската власт, за да може ръката на правдата могат да преодолеят всички други несправедливости. Христос иска всеки град, страна, и религия, да представи на Него. Той е Господ, и всяко коляно ще се преклони пред Него, от тези на небето, и на хората на земята, и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца (Фил. 2:10-11) . Прослава на това уникално име е мотив и движеща сила в мисионерските пътувания на Павел.

Павел не е бил изолиран гений в Божието царство. Той е работил с участието на много братя, които заедно представляваха духовното тяло на Христос. Нито един от братята може да послужи на всички времена, не без другите му братя. Ние изповядваме, затова, че имаме нужда от вашите молитви и приятелство, точно както се нуждаят от нашата услуга и извиквания. Ние се молим за вас. Ли да практикуват молитвата за нас? Павел изпраща Тимотей, който му служи вярно като синът му, за да подготви пътуването му. Сега той е на път да проправи пътя за голяма раздяла пътуване на Павел.

МОЛИТВА: Ние ви благодаря на нашия Господ Исус Христос, нито светска власт, нито Сатана може да прекъсне триумфалното шествие. Можете да ни допуснат в простори на Твоето царство. Ни научи да слушаш гласа на Твоя Свят Дух, така че да могат да се движат където пожелаете, и да се спре където и когато ви насочи.

ВЪПРОС:

  1. Защо Павел трябва да отидат в Рим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:22 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)