Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 093 (Spiritual Revival in Ephesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

2. Духовното възраждане в Ефес (Деяния 19:1-20)


ДЕЯНИЯ 19:13-20
13 Тогава някои от пътуващи еврейски заклинатели го взе при себе си, за да се обадя името на Господа Исуса над тези, които имаха зли духове, казвайки: "Ние ви прогони от Исус, когото Павел проповядва." 14 Също така там бяха седемте синове на Скева, за еврейски свещеник началник, който направи това. 15 И злият дух в отговор и каза: "Исусе, аз знам, и Павел Знам, но които са" 16 И човекът, в когото беше злия дух, скочи върху тях, да ги победени, и превъзмогна над тях, така че те избягаха от онази къща голи и ранени. 17 Това стана известен както на всички евреи, и гърци жилище в Ефес и страх обзе всички тях, и името на Господа Исуса се възвеличаваше. 18 И много хора, които са вярвали изповеди и казва на делата им. 19 Също така, много от тези, които са практикували магия донесе книгите си и ги изгаряха в очите на всички. И като пресметнаха стойността на тях, и възлиза на петдесет хиляди сребърника. 20 Така че думата на Господа нарасна силно и надделя.

Установяването на Божието царство е война и препирни между ада и рая, между Духа на Бога и духа на Сатана. Хората се отворят или на злото си или за силата на нашия Небесен Отец. Срещаме хора, възможно най от ада, и други, изпълнен с любов към Бога.

Някои от вярващите от Стария Завет е получил власт, за да прогони злите духове в името на живия Господ, както знаем от това благовестие доклад. Дяволи "треперят от страх на святия Бог. Евреите, обаче, не може да се налива нов дух в него, който е бил освободен от зъл дух. Така онези, които бяха освободени от демон притежание превърна в някои случаи, по-лошо, отколкото преди.

Седем братя, синове на един човек на име Скева, който претендира да бъде първосвещеник, обиколил Ефес и изгони злите духове. Чували за тези братя Павел, или може би видя, как изцелява болните и преодоля нечистите сили в името на Исус. Поради това, те се опитаха да използват името на Исус, с цел да се възползват от Неговата сила. Те използват името като заклинание, но не знам лично Спасителя. Нито пък те прибягват до властта или вярват в Него. Това е тяхната собствена вина, те са избрали да ни името на Исус като заклинание, изпитвайки Бог.

Зъл дух се премести веднага в обладан от демони, и извика болезнено: "Знам кой е Исус, и името на Павел не е странно за мен. признава със скърцане на зъби, че го знае кой е победил смъртта. Той никога не може да преодолее, за Божия Агнец е отнел греха на света и съгласува Бог за мъжете. Дяволите знаете кръст и живия Христос, Който възкръсна от мъртвите. Те също са наясно с идването на час на съдебното решение. Павел беше един от посланиците на Христос. Думите му бяха известни и записани в по-низшите кръгове. Мислите му бяха не слаб или безполезни, но на властта за създаване на Божието царство на земята.

не можете да разпознаете, че адът познава Исус и трепери пред него? Много хора са слепи. Те спират ушите си и да се втвърдят сърцата си срещу Евангелието, и след това те стават плячка в ръцете на дявола. Атаката на обладан от демони човек срещу седем мъже, които изпитаха Бога, е признак на атаката на Сатана срещу тези, които не са сигурни в територия на Христос. Духовете има власт или власт над Павел и членовете на духовното тяло на Христос. Който държи далеч от Спасителя стои без знанието в кръга на дявола, за целия свят се намира под властта на лукавия. Христос, обаче, се намесва в царството на дявола. Той освобождава затворници и ги извежда триумфално. Той който следва Христос опит, че победата, която е победила света е нашата вяра.

Ако някой ви попита: "Кой си ти?" Му отговори: "Аз съм собствено притежание на Исус Христос. Съм са оправдахме чрез кръвта Му и съм установен в Него. "Надяваме се, че вие ​​също чрез вяра ще изпитате, че мъжете са освободени чрез неговата личност от властта на дявола.

Ефесяни, след като чул, че Исус е бил известен в ада, и че Павел е бил посланик на живия Бог, изпълнен със страх. Те мислеха за собственото си състояние, и се превръща някои от идващия съд на Бога. Много от тях наистина се разкая и се поклониха Исус, иска прошка и спасение. Те не увеличаваме Павел, но прослави Исус Христос, който освободил много в Ефес от робството на греха, и ги избави от кошмара на магията. Тези, които са доставени от окултното дойде и публично призна греховете си, тяхното лукавство, и несправедливите им работи, преди апостол и старейшините. Те избраха да се откажат от цялата си злоба и зла умисъл, така че твърдо установени събратя биха могли да участват в молитва към Господ за тях. Кръвта на Христос е в състояние да ги достави до крайния предел, и Светия Дух може да ги освети завинаги.

Скъпи братко, Христос е все още на Спасителя, и е в състояние да ви спаси днес от силата на злите духове. Били ли сте някога се консултира с врачка? Ли разчита на някаква магия? Ли шейх, така че той може магии над вас, или ви излекува? Ли сте някога вярват в сини мъниста или в каквато и да е форма на злото в заобикалящата ви среда? Ние ви молим, в името на Христос, да си признае публично тези грехове пред Бога, и, ако е възможно, да се молим с твърдо установени служители на Господ, че името на Исус може да ви избави от всички облигации на дявола. Имайте предвид, че ако доброволно даде на дявола малкия си пръст, той ще вземе от вас страна, ръката, и цялото тяло. Но който се покае искрено и курорти на Исус, Сина на Бог, се предаде напълно. Така че не пренебрегвайте часа на вашето спасение. Днес, триумф на Бог може да се реализира в теб, ако вярваш в Исус.

Ада пропукваше, когато Църквата на Христос е засадена в Ефес, когато лица, избягали от вечната смърт за вечен живот. Обща вяра на изкупените и общението на молитвите им свалиха една велика сила от Христос. Проповядва словото на Спасителя побеждава мрака на идолопоклонниците, не чрез магия или човешки умове, нито чрез закон или благочестие, но чрез думите на слугите Си. Христос ви дава никоя друга сила за преодоляване на света от Светото Евангелие. Така че да изпълни сърцето си с думите на твоя Господ, и ще продължи в общението на молитва. Христос желае да се освободи, чрез общата си, много от които са обладани от демони и да ги потвърди в Неговото царство. Това е победа, която е победила света - дори и нашата вяра.

МОЛИТВА: Вие се покланяте на нашия Господ Исус, който е постигнал победа над смъртта, Сатана и греха. Вие сте вечен Светия, който не попада в нението. Прости греховете ни, и ни освободи от всички дяволски участие. Избави ни заедно с всички онези, които ви търсят, и да ни се установи в общението на светиите. Ние вярваме във вас, и ви възхвали. Вие сте нашият Спасител, нашият помощник и всички ни. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Как са името и думите на Исус значително увеличени в Ефес?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:21 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)