Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 085 (Paul at Athens)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

7. Павел в Атина (Деяния 17:16-34)


ДЕЯНИЯ 17:16-21
16 Сега, докато Павел ги чакаше в Атина, духът му е провокирано в него, когато той видя, че градът е бил пре-ен на идоли. 17 Затова той разискваше в с евреите и езичниците поклонници, а на пазара всеки ден с тези, които се случи да бъда там. 18 Тогава някои епикурейските и стоически философи се срещаха с него. А някои каза: "Какво означава това празнословец искаш да кажеш?" Други казваха: "Той изглежда да бъде на чужди богове", защото той е проповядвал да ги Исус и възкресението. 19 И като го хванаха и го заведе на Ареопага, казвайки: "Нека ние знаем какво тази нова доктрина, за която Вие говорите? 20 Защото сте като някои странни неща в ушите ни. Затова ние искаме да знаем какво означават тези неща. "21 За всички атиняни и чужденци, които са били там си прекарваха времето с нищо друго, освен да разказват или да слушат нещо по-ново.

Някои от братята придружава Павел от Там той остана сам. Той не влиза в този град, в съответствие с неговия собствен дизайн или намерение. Самият Бог го отвел там, за да се боря с гръцката философия. Там, в големия гръцки град, Пол изчака Тимотей и Сила. Заедно чрез обслужване и взаимни молитви, те ще се надяват да преодолеят горделив духовете в този известен капитал.

Почетен апостол на езичниците, обаче, не може просто да седи, чака със скръстени ръце. Разхождайки се в града, той става много разстроен и дълбоко развълнуван, когато забеляза колко пълен с идоли мраморните храмове. Евреите са преодоляване на поклонение на боговете. Но тук, в Атина, те стояха наново. Пол болезнено и веднага разбрах, че идолопоклонството и синкретизма са причина за липсата на вярна, искрена вяра в този велик град.

Атиняните не счита, вяра, за да бъде една фундаментална истина или съществен елемент. Те не се хване на истината на вдъхновение. Вместо това, те издигнат умовете си над всички други принципи. Всеки преподаване и всяко понятие е анализирана от техните философии. С оглед на този ужасен факт, Павел Бореше се срещу боговете на суетите, които са били мотивация и причина зад тези атеистичната философия. Той се стреми да се превърне атиняни от услугата на идолите на услугата на истинския и жив Бог.

Интелект, запознават се и мисленето са несъмнено божествените дарове, но където човек живее премахната от и без своя Господ, всяко човешко понятие става извратени, корумпирани, и нечестивите. Мислителите скоро ще станат горди и самомнителни. Те не могат да арестуват Бог с техните умове, и, следователно, независимо от техния гений, попадат сляпо в глупост. Непочтителност към живия Бог и много суеверия за полу-богове и нечисти духове доведе човешките същества да обожествяват човек. Онзи, който не знае, Бог прави себе си бог, в центъра на вселената и мярка за всички.

Пол се ядоса в неверието на атиняните, особено защото те почитали много богове. Този гняв е да се превърне в голямо благословение, и е била използвана, за да се въведе час на благодатта за Европа. Апостол на Христос, за слава на Бога, беше лечението на болното тяло на Европа. Той е въвеждането на живия Христос, единствената надежда на езичниците. Възмущение на Павел към атеистични изкуства, религии и философии, беше причината, Европа се превръща открит тази евангелистки мисионер.

В съответствие с обичая си Павел влезе в синагогата на евреите, където той се срещна с хора, които уважиха Бог. Но ние не четем, че на евреите или благочестиви езичниците приели Христос. Всички жители на този град са свикнали да направи теоретичен игра на вярата. Дори в синагогата на евреите, те разговаряха за различни философски становища, вместо да се представи истинското откровение Регламент на Бога.

След тази среща, апостолът излезе на улицата и започна да проповядва от пътища и обществени площади. Всеки от Атина може да се каже това, което той искаше. Говорене и писане стана евтин и унизителен. Всеки трябваше сам да е незначително философ. Павел, в неговата мъдрост, не представя Евангелието на атиняните чрез проповядване. Вместо това, използвайки сократическия метод за събиране на доказателства, той се надяваше да говори на учениците на мисълта, използвайки същия метод, те бяха свикнали да.

След известно време някои от тези, които се предполага, че са философи, се смириха, и ме попита за дебат с еврейската скитник. Епикурейците екзистенциалистите, които считат смисъла на човешкия живот като постигане на удоволствие. Те смятат, че всяка друга мисъл, за да бъде на мечтите и въображението. Стоиците се опитва да преодолее плътски ум. Чрез развитието на добродетели и самоконтрол, че се надява да се избавим от робството на нечисти мотиви. Нито екзистенциалистите нито идеалисти разбира посланието на Павел, и го нарича "празнословец". Гръцката дума за този термин означава "семена берач", сякаш говори една притежава в себе си нито една система на мисълта, но вместо това се продават на дребно боклуци на знанието той вдигна от другите. Като такива, разсъждават те, той не е в състояние да събере синтез на единен психично мисъл. Той разпръсна неочаквани идеи, които не могат да ги погълнат, като семена в гуша от кокошка.

Някои от тях чух Пол каже, че Исус е Господ на славата, и че Неговото възкресение е символ на нашето бъдеще. Те искаха да чуят нещо повече за тези пациенти по логичен начин, за да бъде в състояние да анализират критично и да съди своите принципи. По този начин те ще могат да му се подиграват или да го приемат във вътрешния кръг на мислители. Но нито един от слушателите себе си, че да бъде в належаща нужда от Бога, нито един от тях се покаят или да се покаже разбиране за греховете си. Техният принцип, че лежеше в забавен себе си и се наслаждаваме на ушите си. Те искаха да се намери нещо необичайно, които те биха могли по-късно споменава в книгите си. Най-малкото те искаха да се намери нещо, което да им помогне да се задържат в тяхната критика и да се смеят на този беден човек.

Това е вероятно, че наблюдателите от рамките на културните кръгове участва в този дебат, защото те взеха Павла и го изведох пред градския съвет. Мисли, доктрини и принципи, може да има да се съди, за да покаже, дали странен дух е влязло на тяхна страна, нещо, което може да наруши хармонията на много духове в Атина. С фалшивата доброта го помоли да се излагат на доктрината и принципите на неговата философия.

Сърцата им не търсят Бога, и умовете им да не са гладни за правда. Те единствено с мисълта за представяне на мислите на Павел към правилата на играта си принципи, следвани. Нито един от тях не вярваше, че е възможно да се знае истината право. За тях Бог е скрит. Техните мисли са пълни с похот и прелюбодеяние. Те паднаха в плен на всеки светъл, интелектуалната мисъл. Те бяха отворени на всеки привлекателна доктрина, както и тяхната философия поставя стрес само на егоизъм. Всеки един от тези бедни мислители искаше да покаже на самия себе си заблуден гений. Те не знаеха, че Бог е само една велика, и че пред Него човек е нерентабилно и нищо. Следва да се отбележи, обаче, че един на мъдрите им действително признатите слепотата му, и се песимистично: "Аз знам, че нищо не знаете." В действителност той не познават Бога, и следователно той не познава себе си. Той беше сляп лидер на слепите.

МОЛИТВА: О, свят, истинския Бог, ме държи от въстанието на мисли, да представят познанията си и не се заблуждават играта на философски понятия, обожествяваща други хора и себе си. Вие сами са големи, и ние сме нерентабилни, грешни, и прелюбодейка в нашите духове. Простете ни, нашите умствени грехове, и освети умовете ни, така че да могат да продължат в Твоето слово.

ВЪПРОС:

  1. Защо Павел силно разстроен от многото богове в Атина?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:10 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)