Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 084 (Founding of the Church in Berea)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

6. Основаването на Църквата в Площ (Деяния 17:10-15)


ДЕЯНИЯ 17:10-15
10 Тогава братята веднага изпраща Павел и Сила през нощта в Берия. Когато пристигнали, те отидоха в синагогата на евреите. 11 Те са били по справедлива ум, отколкото тези в Солун, в които те са получили думата с всички готовността и Писанията ежедневно, за да разберете дали тези неща са толкова. 12 Затова много от тях вярваха, а също и не малко на гърците, видни жени, както и мъжете. 13 Но когато евреите от научих, че Божието слово е било проповядвано от Павел Площ, те дойдоха там и възбуди тълпите. 14 Тогава незабавно братя изпратили Павел, да отидете до морето, но Сила и Тимотей останаха там. 15 Така че тези, които провеждат Павел го донесе в Атина, както и получаване на команда за Сила и Тимотей да дойде при него с цялата скорост, те си отидоха.

Павел продължава от един град в друг Христос. Неговият живот е верига от проблеми, и освен по отношение на някои случайни изключения, всяка брънка от тази верига е подобна на другата. Това му беше обичай да се молят с другарите си и след това влиза в града, предпочитайки столицата към селата. Той за първи път погледна за юдейската синагога, тъй като тя винаги е била начин да започнат да си свидетел с хората от Стария завет. Той искаше първо да ги предложи на Евангелието, обявявайки ги разпънат на кръст и живият Исус. Те, от своя страна, разгледа новата си доктрина в светлината на Писанията и пророците. Някои от тях смятат, че, особено сред образованите плочки, които ентусиазирано приема силата на новата доктрина.

Евреите се разсърди и да не е доволен при мисълта, че на кротките Божия Агнец. Те искаха господстващо положение, политически Христос, чието царство е изграден върху закона. Ето защо, пожари на несъгласие, омраза, преследване, изтезания, заплахи за мъчителна смърт, следвани от изгнание и безкраен полет стана. Това, което остана в града на обслужване на апостола, е малък християнския живот монтаж, такава, която отчита и смята, че Христос е бил Исус от Назарет, който предава на Своите последователи на живота от Бога чрез Светия Дух. Тези нови църкви често страда преследване, след като Павел са били насилствено прогонени, тъй като текста на посланието към солунците се отнася (1 Солунци 2:14; 3:1-4; 2 Солунци 1:4).

Братя в Солун придружава Павел до малък град с името Площ, на около 70 километра западно от Солун, предположи, че ще бъде по-сигурно, отколкото в големите градове. Но Павел не е бил страх по отношение на собствената си сигурност. Сърцето му гореше със страст за Исус, чиято истинска слава е видял. Неговата любов за езичниците го принуди да проповядва спасение, че много може да се запише.

Евреите в Площ са по-справедлива ум, отколкото тези в Солун, и са готови да слушате новото учение. Те претърсили стари книги, и някои, придобит чрез тази дълбока запитване вечен живот. Наред с много хора, които са живели сред тях, те копнеели за съобщение, което да утеши сърцата им. Това е типичен начин на проповядване. Той, обаче, не само метод, за да донесе на хората към Исус. Който копнеж прониква дълбоко в Божието слово преживява думата работи в него, създавайки пречистване, обосновка, любов, освещение, смелост да свидетелстват, заедно с очакване за идването на Христос. Скъпи братко, преодоляване на умора и нежелание. Победи опозицията в себе си към Божието слово. Изпълни сърцето си с думите на Христос. След това ще се превърне в щастлив човек, появявайки се като извор на Божията любов на фона на заобикалящата ви среда. Мисли и за дейността на Духа вътре във вас ще започне да извира от теб.

Проповедта на Павел поражда смесени църкви еврейските християни и езичници, църкви, в които дивизии продължават да преобладават сред народите и културите, между Изтока и Запада. Любовта на Христос е триумфалното власт в всички вярващи. Но тъй като растежа на тази духовна триумф стана вредно трън в очите на Сатаната, положиха всички усилия да унищожи църквата от вътре, така и без. Фанатичната евреи от Солун, който, пламенни с ярост, разтърси младите новоповярвали с техните лъжи. Те пожелаха да видят това общение на любовта взривен, така че те могат да гонят Павел още по-бурно.

Но преди тази намеса може да се вари в експлозия, поколение малко, спокоен дух започва да се проявява сред тези хора. Вярващите придружава Павел до морето, на разстояние от 40 километра, а там го поставя бързо на кораб, така че някаква зла умисъл на изпълнен с омраза не може да падне върху апостола. Павел е дошъл сам да Площ, оставяйки неговата компания в Солун за укрепване на църквата. Сега, той напуска Площ сам, по пътя си към Атина, е най-известният в света интелектуален център и на срещата на философи и учени. Свободно в тази велики мъже на града се отдавали на гордост и повърхностност на живот. Атиняните вярвали, че може да вникне във всички тайни на света с техните умове. Те не знаят Светия Дух на живия Господ, Който е възкръснал от мъртвите.

Павел беше срам, нито страхуват да покажат лицето си сред философите на Атина. Той усети влизаше в дълъг сътресения, които ще тормозят непрекъснато през цялата си история църквата, пребъдва в продължение на повече от хиляда години. Философия без Бог и посланието на Евангелието е като сравнение на светлината и тъмнината, за небето и ада, божествено вдъхновение и дяволски инсинуация. Павел не искаше да влиза всичко от себе си в тази най-предната война с духовете. Той знаеше, че за някои той не е бил гений, но член на тялото на Христос. Той попита Сила и Тимотей, колегите си работници, за да дойде веднага от Солун до Атина. Така Павел иска помощ от другарите му се бори с нечистите духове, точно както Исус попита учениците Си в Гетсиманската градина, за да гледат и да се молят с Него. Както Господ Исус трябваше да се подложи на тази битка сам и да пиете чашата на гнева на Бога само, също така, Павел трябваше да пътуват само в Атина. Там той ще трябва да поемат подигравка с мислители и философи, презрението на хората и тяхната човешка мъдрост.

МОЛИТВА: Благодарим Ти, нашия Господ Христос, защото насърчава и оспорва Павел, след време, а не да се грижи за гонения и страдания, но и да почетем и прославим Твоето свято име. Пречисти нас, Господи, за обслужване на Твоята и ни изпълват с мотив на Твоята любов, така, че не може да се страхуват от тяло, дух, или доктрина, но проповядва Твоето спасение на всички онези, които копнеят за Вас.

ВЪПРОС:

  1. Какво е обичаят на Павел проповядва, когато той влезе в града?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:09 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)