Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 198 (Rebuke of the Scribes and Pharisees)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

1. Смъмрянето на книжниците и фарисеите (Матей 23:1-7)


МАТЕЙ 23:1-7
1 Тогава Исус говори на народа и на учениците Си, 2 казва: "книжниците и фарисеите, седна на седалката на Мойсей. 3 Всички неща, затова каквото и да ви кажа, да наблюдава, да пазят и вършат, но не правете техните произведения, защото те казват, и не правя. 4 Защото свързват тежки тежести, които са мъчни за носене и ги турят върху плещите на човеците, а сами не искат да си мръднат пръста да им помогне. 5 Но вършат всичките си дела направите, за да се види от мъже. Те правят широк, разширяване на периферията на дрехите си, 6 и обичат на почетното място при угощенията, най-добрите места в синагогите, 7 поздрави по тържищата, и да се нарича "Учителю, Учителю" от мъже.

Исус призна орган и офиса на фарисеите, като наследници на Мойсей: като такива, те да преподават на здравото учение, въз основа на Стария завет. Господ счита тази работа е от съществено значение, и насърчи учениците Си да се прилагат внимателно изучаване на Писанията и пророците, и да приеме тълкуване на книжниците.

Фарисеите седна на мястото на Мойсей, а не като посредници между Бог и Израел, но тъй като изпълнителите на закона (Изход 18:26). Те не бяха закона дава орган като Синедриона, а тълкува заповедите на закона и призова хората да ги прилагат.

Не е достатъчно просто да познават закона със своите 613 командния. Най-важното нещо е да го прилагат. По-лесно е да се обучават или тълкуване на закона, отколкото да му се подчиняваме. Никой от нас не е съвършен, но горко на онзи, който налага задължения върху други, които самият той не е готов да представи. Това е лицемерие. Всеки, който налага спазване на наредбите и заповедите, с по-голяма строгост и тежестта от Самия Бог, не е учител на Новия Завет, но все още е в традицията на фарисеите.

Исус учи, че всеки, който нарушава дори една заповед и учи другите да направят същото заслужава решение (Матей 5:19). Неговият грях е същото, както ако той е пропуснал целия закон (Яков 2:10), за всеки, който не се подчинява на всяка заповед престъпва срещу самия Бог. Въпреки, че учителите на закона са знаели, че те са също под съд, защото престъпленията им срещу Господните заповеди, те не обърна внимание на истината, придържайки се към традициите на техните старейшини. Те следват много обичаи, като например обвързване ръцете си с кожени колани по време на молитва и абдест и шиене ресни на облекла (всеки от които посочената заповед, заповед или забрана). Те са създали много правила и ритуали, за да заглуши съвестта си и да успокои вината им. Те подчертаха, че отглеждането и прилагането на закона, без да е задължително той да се прилага.

Добро място може да бъде заето от лоши хора. Това не е нищо ново за най-долните хора да се възвиси дори да Моисеевото седалище "(Псалм 12:8). Когато това се случи, мъжете не са толкова много почитан от седалката, като седалката е опозорен от мъжете. Професията на благочестие може да стане по-важно от благочестието себе си и гордостта на тези хора за поклонение на промени в лицемерие и богохулство. Лицемери от времето на Исус бяха публично порица от Него: Той им обясни, че те обича традициите на мъжете повече от заповедите на Бог (Матей 15:9).

МОЛИТВА: Господ Исус Христос, ние Ви благодаря, защото обидил лицемери, които проповядват спазването на заповедите, които те ги самите не спазват. Те по-скоро се преструвам благочестие пред другите, докато те са дяволи самите. Простете ни всяка грешна дума, сме говорили и нашата предлог, че ние не сме лицемери, когато говорим за благочестие, но не го практикуват. Дръжте ни от лицемерие и да ни помогне, за да бъде изправен в думите и делата на всички времена. Ни води към духовно покаяние и мъдър свидетелство.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус изобличи книжниците и фарисеите от времето си?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:45 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)