Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 199 (The Humility of Faithful Teachers)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
Б - ХРИСТОС ИЗОБЛИЧАВА И ПРЕДУПРЕЖДАВА ЕВРЕЙСКИ ДУХОВНИ ВОДАЧИ (Матей 23:1-39) -- ПЕТА СЪБИРАНЕ НА ДУМИ НА ИСУС

2. Смирението на Верните Учителите (Матей 23:8-12)


МАТЕЙ 23:8-12
8 Но не да се нарича "Учителю, защото един е вашият учител, Христос, а всички вие сте братя. 9 Обадете никой човек на земята, баща ти, защото един е вашият Отец, който е в. 10 Недейте се нарича нито господари, защото един е вашият Наставник, Христос. 11 Но той, който е по-големият между вас, ще ви бъде слуга. 12 Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен, а който се смирява, ще бъде въздигнат.

Всеки, който твърди, че е по-добре от други, под предлог, че е учител, свещеник или епископ е наивен и невеж. Ние всички сме грешници, които се нуждаят от Спасител. Никой не е по-добър от другия. Мярката за нашата доброта не е познанията ни, но практическият ни любов и служба. Следователно, който издига себе си да бъде почетен от хората трябва вместо това погледнете примери на Христос на смирението. Този пример е последван когато членовете на църквата са не само послушни, но също така се занимава в експлоатация.

Ние всички сме ученици на Христос и той е единственият ни господар. Когато се подаде към Него, ние веднага се превръща братя и сестри, защото Бог е Отец на всички ученици на Христос. Никой друг не е нашият духовен баща.

Святият Дух ни води в скромен разходка на услугата. Той оборудва всеки един от нас за уникална услуга, която може да се различават по отношение на качеството, но не ценят. Онзи, който бърше праха от църковните места може действително да бъде свято, от онзи, който говори от амвона. Точно както има съвършено единство с Отца, Сина и Светия Дух, така че трябва да се стремим към съвършено единство в тялото на учениците. Същия дух е във всеки от нас и ни обединява, така че всеки член помага, подкрепя, защитава и усъвършенства друга. Любов изразена в смирение става свръзка на съвършенството.

Когато някой се гордее, че е по-надарен и по-добре образовани от другите, той се покланя. Той не трябва да забравяме, че той е на същото ниво, както всички други грешници. Който служи за бога, служи не по силата на квалификацията му, но само по благодат. Затова, изостави гордостта си и да се потърси смирението на Христос, така че да се превърне в светлина в света.

Когато членовете на църквата са горделиви или неискрен в благочестиви действия, те могат да поканят Божията дисциплина. Това може да бъде болезнено, но се прави за наше собствено добро от един Господ, който обича децата си. Той смири онези, които са се възгордели, като игла изпуска балон. Както можете да си представите, тя е най-добре да се смири себе си по-скоро, които чакат за Учителя да го направи за нас. Когато си припомним, че сме грешници, можем да кажем: "Нашият Господ е нашата надежда, от Неговата благодат живеем и от Неговата милост ние продължаваме".

Смирението е скъпоценно украшение в очите на Бога (1 Петрово 3:4). В този свят, смирените честта да бъде угоден на Бога и уважаван от мъдри и добри хора. Те често са квалифицирани за и призова да почетни услуги и чест е като сянка, която бяга от тези, които го преследват и хванете го, но следва тези, които бягат от него. Въпреки това, в света да дойде, тези, които са се смириха в разкаяние за греховете си, в послушание пред Бога, и снизхождение към своите братя, ще се издигне, за да участват в славата на Христос. Следователно, да се разгледа! Искате ли да бъде издигнат от мъже или служител за Исус?

МОЛИТВА: Небесни Татко, ние Ви благодаря за Вас родих отново ни надежда за живот, които ние с радост ще се покланяте. Ни, чрез смъртта на син ти, благочестие. Сте ни възлюби, и със силата на Твоя Свят Дух, ние може да ви служи с удоволствие и старание. Научи ни, въпреки нашите недостатъци, да станат ваши скромни служители, за да се даде като подаръци за вас; ходене в смирение, но никога като лицемери.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на "Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен, а който смири себе си ще се възвиси"?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)