Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 197 (Christ is the Lord)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul? -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 4 - ПОСЛЕДНО ИСУС МИНИСТЕРСТВА В ЕРУСАЛИМ (Матей 21:1 - 25:46)
A - СПОР В ХРАМА (Матей 21:1 - 22:46)

9. Христос е Господ (Матей 22:41-46)


МАТЕЙ 22:41-46
41 И докато бяха събрани фарисеите, Исус ги попита един въпрос, 42 казвайки: "Какво мислите за Христос? Чийто син е той? "Те казаха, че за него", на Давид. "43 Той каза, че за тях," Как тогава Давид чрез Духа Го нарича Господ, казвайки: 44 "Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми , докато правя враговете ти за краката си? "45" Ако след това Давид го нарича Господи, как той е синът му? "46 Никой не е в състояние да му отговори ни дума, нито пък някой смее да го задава въпроси от този ден нататък.

Ние наричаме Исус Христос "Господ." Това е добро, защото Господ ни е създал. Той е нашият собственик, управител, и съдия. Той е славен и величествен; Той има в ръката Си цялата власт на небето и на земята. Ангелите Му служат, с херувимите вика ден и нощ, "Свят, свят е Господ, Всемогъщият."

Името "Господ" се появява 6828 пъти в Стария Завет, като има предвид, че понятието "Бог" се споменава само 2600 пъти. Това показва голямото значение на заглавието "Господ" в Писанията.

Овчарите в областта на Витлеем са много страх, когато чуха декларацията на ангела, че Господ е пристигнал. Ангелът им донесе добри вести за голяма радост, която ще бъде за всички човеци. Се роди в града Давидов Спасител, Който е Христос Господ Това име означава, че Господ Бог се въплъти в Исус. Творецът се смири под формата на роб. В Неговото унижение, той е бил изкушаван по всякакъв начин, точно както ние сме, но въпреки това той остана без грях.

Каква любов е Господ да ни покаже при изготвянето близо до нас в Исус! Всички правомощия на небето се заселиха в детето на ясла. Апостолите признание за голямата мистерия. Те призоваха Христос "Учител", "магистър", и "Господ". В Новия Завет, името "Господ" се появява 216 пъти. Когато прочетох заглавието "Господ" в Евангелията по отношение на Исус, това означава, че всички характеристики и правомощията на Божиите са концентрирани в Него. Ето защо църквата винаги е използвал израза "Нашият Господ Исус Христос" като обобщение на неговото верую. Това признание се хармонизира с две пророчества, споменати в Стария Завет. Първото пророчество е, че потомък на Давид, би било Син на Бога (2 Царе 7:13-14), а второто се случва в Псалм 110:1, когато Давид призна: "Господ каза на моя Господ: Седи от дясната ми страна, Докле положа Вашите врагове подножие."

Еврейски лидери поискаха Исус трудни въпроси, един след друг, от закона. Но Исус ги оспорва с въпрос от обещанията: "Какво мислите за Христа?" Много са толкова пълни на закона, че си е забравил Христос. Те вярвали, че творбите им ще ги спаси без заслуги и благодат на Месията. Това би било разумно за всеки от нас да се запитаме: "Какво мислите за Христа?" Какво мислите за Христа? "Някои хора рядко мислят за Него. Някои не мисля за Него на всички. Но за тези, които вярват, че Христос е ценно, колко ценен, тогава мисли за него! (Псалм 139:17).

Господ Исус Христос в сравнение двете пророчества, когато водещият на онези, които търсят истината за Него като Син на Бога и самия Господ. Екстремисти, обаче, няма да разберат тази истина. Ако те направиха, те ще трябва да призная, че Бог се яви като двама души в духовен съюз. Така те дадоха страхлив предлог, че те не знаят значението на пророчествата, и си отиде изпълнен с негодувание и омраза. Въпреки това, тази божествена истина е изпълнено в Исус Христос. Той седи от дясната страна на Своя небесен Отец (Откровение 3:21). Заедно те управляват Вселената в хармонията на любов и единство. Тази тайна е твърде голяма, за човека да възприема по свое желание. Както Писанието, никой не може да каже, че Исус е Господ, освен чрез Святия Дух (1 Коринтяни 12:3). В общението на Духа, ние знаем любовта на Бог се въплъти в Исус Христос, и ние вземаме от живота си, като дара на вярата ни дадени.

Евреите не биха могли да признаят, че Исус е Господ, защото те затвори сърцата си срещу Неговата любов. Така че Исус е бил длъжен да декларира пред тях, че Бог ще ги направи Негово подножие, за всеки, който не коленичат пред Исус ще загинат. Това божествено откровение ни подбужда да проповядва Христос, дори и на Неговите врагове. Когато го правим, ние се обедини с любовта на Бога, Който желае всички хора да бъдат спасени и стигна до познание на истината.

МОЛИТВА: ние се покланяме на Отца, Сина и Светия Дух, защото съществуват в Съюза на вашата съвършена любов. Вие сте един в Светата Троица, която ни води и ни помага да се обадя на Исус Христос, Господ. Ние Ви прослави, защото Ти ни изкупи на кръста, и ще ни зарежда с вашия вид Дух, че ние може да участва в разпространението на Твоето царство на земята. По този начин ние ви хвалят с всички поклонници на земята и на небето, и се обадете на Исус: "Господи", да прославят вашия бащински име, Амин.

ВЪПРОС:

 1. Как може Дейвид говори за двете лордовете?

насмешлив поглед - 8

Уважаеми читатели,
прочетете нашите коментари за Христовото Евангелие според Матей в тази брошура, сега сте в състояние да отговорите на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващите части от тази серия за вашия назидание. Моля, не забравяйте да включите писмено пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Как Исус се опита да спаси благочестивите млад мъж?
 2. Защо това е почти невъзможно за богат да влезе в Божието царство?
 3. Какво е обещанието за учениците на Исус?
 4. Каква е тайната на награда на Христос?
 5. Защо Христос не избяга, когато Той знаеше какво го чакаше в Ерусалим?
 6. Как Йоан и Яков стават извънредно горд?
 7. Какво е значението на думата му, "Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи?"
 8. Какво означава титлата "Син на Давид" означава това?
 9. Какво може да се разбере от пророчеството на Захария?
 10. Какво можем да научим от Христос влезе в Ерусалим?
 11. Защо Христос очисти храма на Бог, веднага след като влезе в Ерусалим?
 12. Каква е разликата между скандират децата в храма и гневните първосвещениците и книжниците?
 13. Защо Исус проклина безплодно смокиново дърво?
 14. Защо делегиране на ръководителите на нацията въпрос Исус Неговата власт?
 15. Защо Исус не декларират Неговата власт на делегацията на еврейския съвет?
 16. Защо е първи син в притчата на Исус "по-добре от брат си?
 17. Какво разбирате от притчата за злите лозари?
 18. Какво ви възприемат от притчата на крайъгълния камък?
 19. Кои са седемте странни факти, които могат да бъдат намерени на сватбата на Сина на Бог?
 20. Какво е Цезар, и какво е Бог?
 21. Как Исус се окажат садукеите неморалността на онези, които живеят с Бога?
 22. Как можем наистина да обичат Бога и човеците?
 23. Как може Дейвид говори за двете господари?

Съветваме ви да завърши с разглеждането на Христос и Неговото Евангелие, че може да получи вечен съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 15, 2012, at 09:43 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)