Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 038 (Capernaum as a Residence)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
В - ХРИСТОС ЗАПОЧВА ГАЛИЛЕЕВИТЕ МИНИСТЕРСТВО (Матей 4:12-25)

1. Христос Избира Капернаум като Ресиденcе (Матей 4:12-17)


МАТЕЙ 4:12-17
12 А Исус, като чу, че Иоан е предаден, той се оттегли в Галилея. 13 като напусна Назарет, дойде и живял в Капернаум, който е на брега на морето, в района на Завулон и Нефталим, 14, че за да се сбъдне реченото чрез пророк Исаия, казвайки: 15 "Земята на Завулон и земята Нефталим, към морето, отвъд Йордан, езическа Галилея, 16 хората, които седяха в тъмнина, видя голяма светлина на ония, които седяха в региона и сянката на смъртта, за да ги светлина изгря. "17 от това време, Исус започна да проповядва, и да каже: "Покайте се! За Небесното Царство е близо".

След кръщението на Исус в река Йордан, и победата на светлината над мрака в изкушение на Христос в пустинята, служението на Йоан Кръстител е пред завършване. През това време, Христос трябваше министерствата на друг вид, че Матей не се споменава.

- Той присъства на сватба в Кана Галилейска, където той превърна водата във вино (Йоан 2:1-11).
- Той слезе в Капернаум (Йоан 2:12).
- Той отиде до Ерусалим на Пасхата, и очисти храма (Йоан 2:13).
- Той говори с Никодим в Ерусалим (Йоан 3:1-21).
- Той кръсти онези, които Го приеха в Юдея, а Иоан кръщаваше в Енон (Йоан 3:22).
- Исус говори със самарянката (Йоан 4:1-42).
- Той изцелява сина на благородника в Кана Галилейска (Йоан 4:43-54).

Тогава Джон е в затвора, където Бог ще позволи на слугата си да се усъвършенства със страдание в ръцете на Сатана, точно както той позволи на страданията на Йов и други, които са верни на него. След края на проповядването на време Кръстител в затвора, Исус започна да проповядва царството в Галилея.

Христос влезе не в Галилея до момента е бил прав. Време е да се обърне, за да подготви пътя на Господа. Провидънс мъдро нареди, че Джон трябва да се намали преди Христа Осия. В противен случай хората ще са разсеяни между двете една група казва: "Аз съм на Йоан", а друг казва: "Аз съм Исус." Христос отиде в Галилея като скоро като той чу на лишаване от свобода на Джон, не само да осигури за собствената си безопасност, знаейки, че на фарисеите в Юдея са колкото се може повече врагове на него като Ирод беше на Джон, но да предоставят насърчаване на Джон и да надграждат добра основа той е положил.

Бог не ще се остави без свидетел, нито неговата църква без водачи. Когато той премахва един полезен инструмент, той може да издигне друг чрез силата на Светия Дух, които е давал на църквата. И той ще го направи, ако има работа за вършене.

Това стана ясно на Христос, че баща му не го отведе в Юдея където храма, но в провинцията и Галилея. Исус напусна Назарет, където той е бил изправен и слезе в Капернаум, центъра на транспорта. Той го нарече града му и го взеха като център на своето служение и чудеса. Матей стана ясно, с голямо значение, че всяка стъпка на Христос вече е бил проектиран в пророчествата на Писанието. Той се оказа в предишните глави, че Витлеем е мястото на раждането на Исус, и че Назарет е пребиваването си в младежките си години, в съответствие с древните пророчества. Той наблюдава и в пророчествата на Исая (9:1-2), че Галилея бе центъра на актовете на Исус според вечния волята на Бога.

Христос е светлината на света и светлината на Неговото земно служение блестеше в Галилея. Този красив район е далеч от Ерусалим и храма и жителите не са били толкова добре запознат с Писанието и Закона на Мойсей, както и учени в столицата. Напротив, те са необработени сънародници, някои от които практикува контрабандата и магистрала грабеж. Това е на тъмно, че Исус пожела да просвети.

Завулон и Нефталим племенните райони, които обхващали района на Галилея. Думата "Завулон" произлиза от "Забхал" (да се издигне). Христос отиде на по-ниските класове на своя народ, за да отговарят на тези, които гладуват за правдата и да ги издигне духовно.

Първата дума от първата проповед на Христос е най-първата дума от първата проповед на Йоан: "Покайте се". Вещество на Евангелието е един и същ за всяка епоха. Команди са едни и същи и причините да ги прилагат, са същите, както и мъжете, нито ангелите не смеят да проповядват друго благовестие (Галатяни 1:8). Покайте се, е призив от "вечното благовестие" и се проповядва на вас днес.

Христос е имал голямо уважение за служение на Джон и проповядвал същото съобщение на светостта, че Йоан е проповядвал пред него. Това е доказателство, че Йоан е бил негов пратеник и посланик Исус потвърди словото на Неговия Пратеник. В страна, Син дойде с една и съща задача, че пророците, "да се търси плод" плодове, достойни за покаяние. Христос можеше да проповядва възвишените представи за божествени и небесни неща, които ще са развеселен учения свят, но той провъзгласи тази проста съобщение: "Покайте се, защото небесното царство е под ръка."

Бог е подкрепил министерството на верните си пратеници и потвърди, че Святият Дух иска от нас, на първо място, да променят нашите мисли и се оставя нашите грехове. Грехът е причина за нашите проблеми, заплатата на греха е смърт. Исус не просто ни освободи от нашите проблеми, но ни освобождава от причината за нашите проблеми, това е грях. Той иска от нас да подготви сърцата и ума си и да се определи с всички ни е напълно да се отделим от нашите беззакония, да мразят греха и да се доверят на Бог да ни води към святост.

Грехът ни отделя от Твореца, за Исус ", за да се покаят оферти Надявам се, че ни връща от самота в дома на нашия Отец, и царство. Тази покана е първата божествена цел в християнския закон. Човекът не се върнем към Бога по свое желание, той се нуждае от покана, заповед, както и решение. Това се върне към небесното царство се превръща в характеристика на Евангелието на Матей. Интересно е, че Матей обикновено не се използват "царството на Бога" или "царство на Христос", но той често използва "небесното царство." Това е, защото, с малки изключения, евреите не се е възползвал от името на Бога за страх от нарушаване на заповедта, която им забранява да се вземат напразно Името Му.

Небесното царство и радостта на небето живее в сърцата на тези, които имат Дух на жилището Господ в тях. Тези от старата мисъл, че е имало небе над главите им и че адът е под краката си, но ние знаем, че Христос е винаги с нас, дори до края на века. Въпреки проблеми в света и неприятности, можем да се придържат в неговите огромни пространства, като Исус ни каза: "В мен вие може да има мир В света вие ще имате скръб;. Но дерзайте, аз са преодолени света" (Йоан 16:33).

Земята на Завулон и земята Нефталим, станали "Езическа Галилея", показва, смирен и презрени позиция еврейските племена са били доведени до "Завулон" означава "възвишено жилище" (Битие 30:20). Благославя Якова за Завулон е, че те ще живеят по брега на езерото "(Битие 49:13). Това беше образ на Божиите хора, които са били жилищата сам "и няма да се считат между народите" (Числа 23:9), но те са били смесени сред другите народи, и се впусна в гнусотиите им (Псалм 106:35; Осия 7: 8).

"Нефталим" означава "моята борба" (Битие 30:8). Това беше образ на Божиите хора в упражняване на свободата си, защото на доверчив Бог в тяхната борба (Битие 49:21). Когато са се отказали борба, врагът започна да ги притесняват.

Без Христос са в тъмнина. Най-лошото от всичко е, те са "седи" в това състояние. Седейки в продължителен поза, когато седим, ние планираме да остане. Много от тях са на тъмно и удобно да пребивават там, а не в желанието си да намери изход. "И това е решение, че светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, за делата им бяха зли" (Йоан 3:19).

Състоянието на племена на Израел беше тъжно. Много велики и могъщи държави днес са в същото състояние и трябва да бъде съжаляван и се молеше за. Това е още по-тъжно днес, защото народите седна в тъмнина със светлината на Евангелието навсякъде около тях. Който е на тъмно, защото е нощ може да бъде сигурен, че слънцето скоро ще възникнат, но онзи, който е на тъмно, защото той е сляп не толкова скоро ще имат очите му се отвориха. Ние имаме светлината на деня, но това, че ще ни ползват, ако не се има светлината на Господа?

Думата "царство" призовава за един цар, който носи мъдрост, власт и слава. Христос каза, че след неговата смърт и възкресение, "Цялата власт е дадена ми в небето и на земята." С тези думи той се самообяви за цар на небесното царство. Радваме се на факта, че Бог е цар. Той царува чрез своя Син, Който даде Себе Си за нас, че той може да ни изкупи от греха и очисти за себе си хора на собствената си, родени от Духа Си. Това царство принадлежи към нашия Цар и ние сме си.

Идването на царството на Христос се проведе постепенно. Първо дойде предшественик Йоан Кръстител; следващи дойде Царя, Исус, Който носи светлина на последователите си и пречиства народа си, че може да са достойни да живеят в общение с Бога. Тогава Духът на Исус дойде на вярващите, като се гарантира нашето идване в царството на Бога. Най-сетне, Исус ще дойде в славата Си и царството Му не ще има предимство на земята. Историята на Божието царство показва развитие, движение и растеж към величествена цел. Е започнало, то е вече присъства в нас и тя ще се прояви своята слава и мощ открито за всички, да се види. Ето защо слушаме Исус казва: "Покайте се, защото небесното царство е под ръка." Сте вътре или извън царството? Не забравяйте, че царството не се отнася само лично спасение. Той също така се отнася до тези, които чакат да чуят посланието на Евангелието, така че те да могат да се покаят и да стане новородено вярващ в семейството на техния небесен Отец.

МОЛИТВА: Аз ви прослави, Свят Господ, защото вие отново думата на репен-ното и обявяването на царството ти, че не може да живее с безразличие, но ще остави греховете си чрез силата на вашето име изпитва милост и Очакваме вашите предстоящото завръщане . Аз ви моля да се създаде в мен постоянство, чистота и святост, че може да почитам кралски Кралят чрез поведението си. Моля, ръководство, когото копнее да влезе в царството на любовта си и ме изпрати да ги покани и да ги въвлече в присъствието си.

ВЪПРОС:

  1. Защо Исус повтори добрата новина Кръстител: "Покайте се, защото небесното царство е под ръка?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:24 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)