Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 039 (First Two Disciples)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Javanese -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
В - ХРИСТОС ЗАПОЧВА ГАЛИЛЕЕВИТЕ МИНИСТЕРСТВО (Матей 4:12-25)

2. Христос призовава първите две Бротхерс Ученичеството (Матей 4:18-22)


МАТЕЙ 4:18-22
18 Групова от Галилейско море, видя двама братя: Си-пн, който се нарича Петър, и Андрей, неговият брат, че хвърляха мрежа в морето, понеже бяха рибари. 19 Той им каза: "Вървете след Мене, и Аз ще ви направя ловци за мъже". 20 Те веднага оставиха мрежите си и го последва. 21 от там, той видя други двама братя, Яков Зеведеев и брата му Иоана, в лодката с баща си Заведея, кърпеха мрежите си. Той ги нарича. 22 Те веднага оставиха ладията и баща си, и го последва.

Когато Исус започна да проповядва, учениците започнаха да се събират, които бяха първите слушатели, и след това проповедници на учението чрез знамения и чудеса, които ги придружават. В тези стихове, ние имаме сметка на първите ученици, които той нарича колега кораб със себе си.

В проповядването на Христос, той даде обща покана за всички хора, но в тези стихове, той даде специален призив към тези, които са му е дадено от Отца. Това е силата на благодатта на Христос, който влияе на сърцата и живота, да изостави всичко и да се вслушат в призива на Бога в името на Евангелието. Въпреки цялата страна се нарича, те са били извикани и са били изкупени измежду тях. Когато Христос, Великият Учител, създаден неговата школа, една от първите му работи е да се назначава при майстори, които да бъдат използвани при работата на преподаване. Сега той започна да дава дарове на човеците, за да божествени съкровища в глинени съдове. Това бе един от първите например грижата за църквата.

Преди да се нарича, но след като изслуша Исус проповядва, учениците се върнаха обратно в техните градове и практикува търговия риболов, за да осигури за себе си и своите семейства. Въпреки това, отношенията между тях и Исус не прекъсне, и когато е дошло времето, Исус отиде с тях и повика двама двама братя. Те не са философи, богослови, богати мъже, или политици. Те са прости рибари, които са свикнали на трудности и опасности, които дойдоха с тяхната търговия. Те се бояха от Бога и с нетърпение очаква идването на Христос.

Исус им даде предложение, че би било глупаво да отхвърли, "Следвай мъже, и Аз ще ви направя ловци на човеци". Ал, че концепцията на риболова може да е подобна на предишната си професия, това божествено призвание е като нов живот. Те не трябва да са били пълни с гордост, защото на този нов чест връчи на тях, те бяха все още, но рибарите. Те не би трябвало да се страхува от новата работа, Исус е имал за тях - те са били използвани за риболов, и рибарите те все още са. Това е характеристика на Христос, за да се говори за духовни и небесни неща с такива конотации, като се използват общи неща, които предложиха себе си, за да изрази смисъла. Давид е наречен от храненето на овцете да се хранят на Божия народ, и като цар, той е обявен за един овчар. Последователи на Христос са ловци на човеци, да не се хване и унищожи мъже, но за да ги спаси от привеждането им в царството на Бога. Неговите последователи трябва да извършват риболов, не за богатство, чест и привилегия да получат мъжете да се, но за душите, за да ги получат на Христос. "Готов съм да дойда при вас ... Аз не търся това, което е твое, но вас." (2 Коринтяни 12:14).

Всеки, който е наблюдавал работата на рибарите по морето е видял, че те използват различни методи, за да изпълнят своята работа. Някои щанд на брега и хвърлят куките със стръв във водата и чакат рибата да кълве. Те чакат търпеливо, докато една риба на куката, така че те могат да го макара инча Ние виждаме този принцип в Божието царство. Христовите последователи трябва да чакаме търпеливо за тези, които стават да се държат на евангелското послание, тогава те могат да бъдат водени на Христос по един.

Друг често срещан начин на риболов с мрежи. А група на Фишер-мъже, в лодки, за да хвърли голяма мрежа във водата. Те се задвижват във водата и плъзнете мрежата си, надявайки се да хване много риба. Излишно е да се казва, че човек не е в състояние сам да свърши тази работа. "Улов мъже" с "нетна Евангелието", група от вярващи и църковни членове трябва да работят в единство, да се моли и да служат на Евангелието, за да спечели много на Исус. Всеки член на групата използва своите божествени дарби, за да участват в работата на Господ.

В допълнение към тези два метода, да намерят други начини да се спечели грешниците към Бога. Има рибари, които няма да чакат за риба, да дойде при тях, но вместо това, те преследват рибата. Те хвърлят обръч с мрежа, прикрепен около него, надявайки се да бързо да съберете риба, която те могат да видят заклещени в плитки води. Ние не трябва да чака, докато някой е изготвен от себе си, за да дойде на Господ, ако Бог призовава нас, за да се приближим към него пряко, да споделяте с него Евангелието на живот, и да го насочи към Господ, нашия Спасител.

Ние можем да намерим някои рибари, които поставят отворена мрежа или тел клетка. Те го оставете за една или две нощи, а след това те се връщат, за да видите дали рибата влезе. По същия начин, някои последователи на Христос използват някаква форма на медиите, за да представи на обществеността пълнотата на Божията любов, така че всеки, който чете или чува съобщение може да вярваме и следваме Спасителя.

На открито море, където не е практично ръчен труд, големи съдове, подобни на фабрики на риболова. Те са сравними с християнските предавателни станции и издателски къщи, където групите си сътрудничат с цел разпространение на евангелското послание. Те всички са на един кораб, трудещите се заедно, за да донесе дума за спасение на най-много хора, колкото е възможно и да се "хване" народа на Исус. Във всеки метод на евангелизираме, ние трябва да осъзнаем, че освен от Исус, което можем да направим нищо.

Исус, като видя тези четирима мъже от Галилейското езеро. Той ги познаваше и ги нарича, и те му се подчиняват незабавно. Те се изправи, остави на техните средства за живот и тръгна подир Него. Те не очакват фиксирана заплата, нито пък подписаха споразумение за работното време. Той, който е наречен от Исус да напусне работата си за служение на Господа, не трябва да се обърнем към пари, здраве или чест. Той трябва да се обърнем към Учителя, който носи отговорност за него завинаги. Чуваш ли призванието на Господа, за да Му служат?

Те не възрази напускане на тяхната настояща работа или липсват ангажименти с техните семейства. Те не се сърдя през трудностите на услугата, те са наречени или собствената си неспособност да го направя. Да бъде наречен, те се подчиниха, и като Авраам "излезе без да знае къде отива", те отидоха, но те са знаели много добре, които те следват.

Онези, които правилно следваме Христос, трябва да "напусне". Всеки християнин трябва да напуснат всички чувства, които биха попречили на Господ. Христос трябва да бъде толкова далеч над всички други взаимоотношения, които обичат за него може да бъде сравнително разглежда като омразата към членове на семейството "(Лука 14:26). По-специално тези, които са посветени на работата на министерството трябва да се разплете от всички дела на този живот, така че те могат да се отдадат изцяло на работата си, което изисква "целия човек".

Исус призовава учениците си в специална работа, която го засяга сам. Никой друг не разполага с правилните хора се събират при себе си, разделяйки ги от техните произведения, семейства, къщи и съседи, за да го последва. Той не ги събера със сила, но от мощните му дума и той продължава да призовава служители и ученици по този начин.

МОЛИТВА: Аз ви благодаря на Господ Исус, защото ти се обади на вашите ученици да служи. Моля, погледнете върху мен, макар че съм бил нечестивите и аз съм некомпетентен, укрепване и ме окуражи. Научи ме как да ловят риба за хората, така че може да помогне много да знаят и доверие. Инструктирайте ме чрез Светия Дух. Амин.

ВЪПРОС:

  1. "Аз ще ви направя за риба на хората" Какво е влиянието на Исус казва,

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:26 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)