Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 025 (Herod’s Attempt to Kill Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

4. Ирод опит да убие Исус (Матей 2:12-23)


МАТЕЙ 2:16-18
16 Тогава Ирод, като видя, че беше подигран от мъдреците, беше изключително ядосан и изпратени, и уби всички деца от мъжки пол, които са били във Витлеем и в околностите, от две години и под, според точното време, което бе научил от мъдреците. 17 И това, което е говорил чрез пророк Еремия, казвайки, 18 "Глас се чу в Ра-ПРУ, плач, плач и голямо ридание; Рахил плачеше за децата си, тя не искаше да се утеши, защото те не са нищо повече".

Ирод мислех, че мъдреците се бояха от него и го удостоява и ще се върне към него непосредствено след посещение на новороденото дете. Когато видя, че те не му обърна внимание, той става изключително ядосан. Те не се върна да му каже, който Христос е бил, нито където той е живял. Той е възмутен, тъй като той често бил в миналото си.

Ирод е едомец и враждебност към Израел е бил отгледан в костите му. Малките деца винаги са били взети под специална защита на човешките закони, както и човешката природа, но те са били жертва на яростта на този тиранин. Ирод тогава беше на около седемдесет години, така че дете на възраст под две години не би някога заплашва царуването му. Под Неро, орган на Ирод, невинност не е гаранция за сигурност. По време на царуването си, Ирод беше кървава човек. Малко преди това клане, той унищожава цялата Синедриона. Нито той, любители на собствените си деца или техния напредък, са убити двама от синовете му Александър и Аристовуловото, а по-късно синът му Антипатър само пет дни преди самият той умира. Това беше чисто, за да задоволят собствените си скотски страсти на гордост и жестокост, че той е направил това. Кръв кръвожадни е като водата за тези с воднянка, толкова повече стават те, толкова повече те желаят.

Макробий, един историк народите, посочва, че когато Август Цезар чу Ирод убил собствения си син сред на момчетата две години старите и съгласно това той наредил да бъде убит, той говори тази шега при него-че "то е по-добре за свине Ирод, отколкото си син ". Обичаят на региона му забранява да убие свиня, но нищо не може да го спре от убийството на сина си.

Някои смятат, че тази скръб на Бетхлехемитес да бъде решение за тях презрението си на Христос. Те, които не биха отново jоиcе при раждането на Божия Син, справедливо да плаче за смъртта на собствените си синове. Всички четем за Бетхлехемитес е, че те само се чудеха "на овчарите ги донесе вест, но не" Добре дошли "ги.

В стих 18, Матей сайтове пророчество от Еремия 31:15, което по време на Еремия, приложена към неговите хора са взети в плен и изпратен в изгнание във Вавилон. Обявлението в стих 17, че Матей въвежда пророчеството, този път за клане на невинни деца във Витлеем, а не с думите: "да изпълни", но "е изпълнено." Разликата между двете фрази е от голямо значение. Ако писанието казва инцидент е "да изпълни" това, което се говори в пророчеството, това означава, че инцидентът е единствената цел на пророчеството, но ако писанието казва, че "е изпълнено" това, което се говори в пророчеството, като Матей, означава, че инцидентът не е единствената цел, но това пророчество се отнася за повече от един инцидент.

Еремия изобразява Рейчъл, любимата жена на Яков, който е погребан близо до Витлеем (Битие 35:19), като плач от гроба му, молейки за своите деца или низходящи, както и когато тя не ги намери, тя искаше да се утеши, защото те са не в тяхната земя, но бяха разпръснати поради притеснението на техните врагове. Бог разкри Матей изпълнението на това пророчество, когато истинският наследник, Христос, избягали от потисничеството и на врага цар Ирод, поставени смъртта на Рахил, потомци, две години и при всички момчета.

Странното е, че Бетхлехемитес не вярват на новините на овчарите и мъдреците и не взеха интерес на детето Исус. Те не са дошли да му се поклонят. Тъй като те не вярват, независимо от забележителните свидетелства, силна ръка на Бог падна върху тях, като позволява на убийството на децата си.

Това пророчество на плач и тъжно провидение може да послужи да покани възражение, което някои биха срещу Христос. Тези възразяващите може да попита: "Може ли Месията, който трябва да бъде утехата на Израиля, да бъдат запознати с всичко това плач?" Да, това е било предсказано и написаното трябва да се извърши. Макар че, ако погледнем към следните стихове на това пророчество, ние откриваме нататъшното изпълнение, когато "горчив плач" в Рама ще приключи и Рейчъл ще се утешат, когато "Работата ви ще се възнагради ... и има надежда във вашия край "(Еремия 31:16-17). Им Месия се роди, достатъчни, за да се ремонтират загубите си.

Божието осъждение върху Витлеем е чумата на любов от своя Господ, че те могат да се обърнат към Бог, покайте се, и вярват в детето Христос Исус.

По този начин става ясно, че Матей предмет на сравняване на Господ Исус в детството си с евреите в началото на формирането им като нация. Исус ще дойде от Египет, тъй като те, но Христос дойде да успее там, където еврейската нация рано се провали поради липса на вяра. Евангелист Матей завършва представянето на събития от детството на Христос, подчертавайки отново глобалната ориентация на Христос. Той се позовава на Назарет, първата му резиденция, която се намира в Галилея по международна линия. Той беше пълен на езичниците и търговска дейност, често придружени с изразяване на неморалност и идолопоклонство. Следователно, земята на Юдея погледна с презрение към тези от Галилея, като цяло, както и на тези от Назарет по-специално, че Писанието могат да бъдат изпълнени: "са го презирали."

МОЛИТВА: Хвалите Господа, ти си просто и не наказва без причина. Заслужават да бъдат отрязани, защото са пренебрегнали своето величие, презрян бедните, и не помисли си пророчества. Смили се над мен и на моя народ, защото нашите грехове са известни в небето. Създаване ни скръб за нашите беззакония. Ни води в знанието на нечестието си. Води ни в покаяние и промяна на ума. Отвори очите ни за изкупителната жертва на Христос, и ни изпълват с любовта си, за да можем да се избавим от разкрити и идва вашия решение.

ВЪПРОС:

  1. Какво е последния гол на Божиите наказания?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:04 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)