Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 024 (Herod’s Attempt to Kill Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

4. Ирод опит да убие Исус (Матей 2:12-23)


МАТЕЙ 2:12-15
12 предупреди в насъне да се не връщат при Ирод, те се върнаха в родината си по друг начин. 13 Сега, когато се е отклонила, ето, ангел от Господа се яви на Йосиф в сън, казвайки: "Стани, вземи детето и майка му, и бягай в Египет, и ще остане там докато ти река, защото Ирод ще потърси детето за да го погуби "14 той стана, взе детето и майка му през нощта и отиде в Египет, 15 и е там до смъртта на Ирод; че за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка, който казва: "от Египет повиках Сина Си".

Бог осуети схемата на Ирод, като се е надявал в мъдреци, за да открие детето. Сатаната иска да разруши Христос и онези, които го следват, но Бог защитени избрания дете, докато той приключи мисията си на кръста. Никой не може да се противодейства или забавят пестене на волята на Бог, тъй като той защитава неговите пратеници до краен предел. Бог предупреди мъдреците в съня си, че не трябва да се върнете към нечестивите Ирод. Най-вероятно всички те сънува един и същи сън в същото време. Признавайки ръката на Господ, който работи в тях, те отидоха в частния Долината на Йордания. Тези, духовно свързани с Христос чрез вяра имат общение и кореспонденция с небето, които преди са били непознати за.

Иосиф не беше удобно. Посещението на мъдреците и подаръци го бърка. Преди да отиде да спи, той се помолил на Господ да го инструктира какво да правя. В съня си Всевишния го предупреди, чрез славното си ангел, на опасност, която чакаше за детето и цялото семейство, защото Ирод ще потърси младия цар, за да го унищожи. Бог е знаел на схемата на тиранина и Йосиф бе предупреден да избяга в Египет.

Йосиф послуша Господ за втори път. Подобно на Йосиф, ние трябва да се покоряваме на Бога, с повече вяра, отколкото ние се подчиняваме мъже или техните или по-правителството и бюджетни организации. След съня, в средата на нощта, той се изправи и се събудих на майката, и взе детето и избяга сред тъмнината в Хеврон. От там те се премества към юг през пустинята в Египет. Евангелист Матей ни казва нищо за неудобствата или опасности, които се срещнаха в дългото им пътуване. Ние не знаем дали те са имали доставки, са добре подготвени, нито дали те вървяха или качи. Той свидетелства, че на съвета на Бог винаги е вярно. Той постепенно влиза в сила безпрепятствено.

Стих 14 казва, "той (Йосиф) взе детето и майка му." Някои отбелязват, че малкото дете се споменава за първи път като основният човек, и Мери се нарича, не е "жена на Йосиф", но "майка на малко дете", което е голяма чест. Това не е първото Йосиф, че бе изгонен от Ханаан в Египет за подслон от гневни братя. Така че те се намират в Египет, в средата на идолопоклонниците и на голямо разстояние от храма на Господа. Въпреки че те са далеч от храма на Господа, те са имали с тях Господ на храма, който желае милост, а не жертва "(Осия 6:6). Деца на Бога може да отсъства от общение с Божиите хора и живеят в присъствието на лоши хора, но това не е грях, грях е да се следват почитането на нечестивите.

Това не е нещо немислимо за Божиите синове, за да бъде в Египет, чужда земя и дома на робството. Бог ще му донесе. Семейство може да се скрие в Египет, но Бог няма да ги остави там. Божиите избрани са деца на гнева от природата, са родени в духовен Египет, и е в преход са извикани от Египет на свобода.

Божието провидение за новородено дете в злато, представен от мъдреци. Това е финансиране на Бог за Jоур-Ней. Господ винаги се грижи за синовете му и да задоволява потребностите си в определения срок.

Исус остана със семейството си в Египет до смъртта на Ирод в 4 г. пр. Хр. Този исторически определяне ни показва за втори път, че Исус е роден преди датата, посочена в монах Дионисий хронология. Днес ние знаем, че Христос е роден 7-8 години преди датата поема от тази хронология.

Точно както Бог нарече потомците на Яков от Египет, той повика сина си от Египет да се върне към първоначалната си земя. Този стих в Евангелието на Матей е първият път, Исус е наречен "Син на Бога". Това свидетелство показва смелостта на евангелиста, за евреите считат, че това заглавие богохулство, който си заслужаваше пребиване с камъни. Синовничество Христос на Бога не означава, похвали и майсторство. Не забравяйте, че той е от началото на бежанец, отхвърляни и преследвани от силите светове управляващите.

В детството си той преживя, че ливан (прослава) е придружен от смирна (страдание). Въпреки това, неговият небесен Отец погледна след него и го изпрати необходимото злато, за да му позволи да живее като чужденец в Египет.

МОЛИТВА: Аз обожавам баща ми за царе и лидери никога не може да успее да ви се противопоставят. Вие знаете тайните на човешките сърца. Моля да ме търсят и ме познават и ме излекува, че не може да бъде враг на сина си, но доверие в него. О, Господи, моля те, запази ме под твоя защита, когато съм подложен на преследване, отхвърляне и омраза, защото на моята любов за любимия си син.

ВЪПРОС:

  1. Как Бог да спаси детето, Исус и родителите му от ръката на Ирод?'

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:03 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)