Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Matthew - 026 (Herod’s Attempt to Kill Jesus)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Chinese -- English -- French -- Hausa -- Hebrew -- Hungarian? -- Indonesian -- Latin? -- Peul -- Polish -- Russian -- Spanish? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

МАТЕЙ - Покайте се, защото царството на Христа е под ръка!
Проучванията при Христовото Евангелие според Матей
ЧАСТ 1 - ПРЕДВАРИТЕЛЕН ПЕРИОД В МИНИСТЕРСТВОТО НА ХРИСТОС (Матей 1:1 - 4:25)
A - РАЖДАНЕТО И ДЕТСТВОТО НА ИСУС (Матей 1:1 - 2:23)

4. Ирод опит да убие Исус (Матей 2:12-23)


МАТЕЙ 2:19-21
19 Но когато умря Ирод, ето, ангел от Господа се яви в съня на Йосиф в Египет, казвайки: 20 "Стани, вземи детето и майка му, и иди в земята на Израел, за тези, които иска живота на малкото дете са мъртви. "21 той стана, взе детето и майка му, и дойде в земята на Израел.

Божието осъждение върху Витлеем е чумата на любов от своя Господ, че те могат да се обърнат към Бог, покайте се, и вярват в детето Христос Исус.

По този начин става ясно, че Матей предмет на сравняване на Господ Исус в детството си с евреите в началото на формирането им като нация. Исус ще дойде от Египет, тъй като те, но Христос дойде да успее там, където еврейската нация рано се провали поради липса на вяра. Евангелист Матей завършва представянето на събития от детството на Христос, подчертавайки отново глобалната ориентация на Христос. Той се позовава на Назарет, първата му резиденция, която се намира в Галилея по международна линия. Той беше пълен на езичниците и търговска дейност, често придружени с изразяване на неморалност и идолопоклонство. Следователно, земята на Юдея погледна с презрение към тези от Галилея, като цяло, както и на тези от Назарет по-специално, че Писанието могат да бъдат изпълнени

МАТЕЙ 2:22-23
22 Но като чу, че Архелай царувал над Jудеа вместо баща си Ирода, страхуваше се да отида там. А, понеже бяха предупредени от Бога насъне, оттегли се в района на Галилея. 23 И той дойде и се засели в един град, наречен Назарет, че тя може да се сбъдне реченото чрез пророците, "Той се нарича Назарянина."

Когато Ирод Велики умира в 4 г. пр. Хр. От неизразима мъчения, той решава в завещанието си, че всеки един от тримата му сина наследяват част от царството му, така Архелай наследени Ерусалим и на неговите територии, Антипа наследи Галилея, и Переас, и Филип наследил Гаулонитис Трахонитската и Панеас. Архелай, който наследи баща си в Ерусалим е тиранин като баща си. Веднъж той наредил на войниците си до три хиляди поклонници убие по улиците на Ерусалим, всички по едно и също време. Поради неговата грубост и савагенесс, Юлий Цезар го отстранява от длъжност в 3 "АД и го заточен Франция. Цезар неговия район на Пилат Понтийски, управител, който осъжда Христос на смърт на кръста. Ето защо, когато четем в Новия Завет за Ирод, ние трябва да се заключи, че евангелистите се отнасят до Антипа, царят на Галилея и Южна Йордания.

Излишно е да се казва, че Йосиф бил уплашен от новината на савагенесс на Архелай в Ерусалим, и се зачуди дали Божия ред да се прибера у дома не е наред. Но човекът на вярата, молих му се тревожи, и Господ му отговори в 1/4 откровение и му нареди да идат в Галилея. Има Йосиф избра града Назарет като резиденция, защото Мери е живяла там. Това малко грубоват, величествен град не се споменава в целия Стар Завет, но се превръща в земен дом на Исус. Това е вярно пророчество, че той ще има не светско величие, че трябва да бъдат привлечени към него, не, дори и региона, той е израснал в (Исая 53:2).

След като се споменава този град, друга дума на иврит, през която се преминава Мат-Тю ума, "Нетзар", което означава пръчка, която ще излезе на стъблото на Джеси и ще растат като клон от корените си (Исая 11:1, 2) . В това пророчество се споменава пълнотата на Светия Дух, който живее в Исус, който е "Нетзар". Така Исус, се нарича от "Назарет", е обявена за, че "Нетзар", т.е. този клон.

Пилат обобщи най-важно значение, свързани с града Назарет, в заглавието пише той и сложи на кръста: "Исус от Назарет, цар на евреите." (Йоан 19:19).

МОЛИТВА: Аз обожавам, милостив Небесен Отец, защото сте инструктирани Джоузеф четири пъти чрез сънища, обявени за него волята си, и го подкрепя със сила да се подчиняват вашата посока чрез вяра. Изцяло защитава сина си, когато той е бил млад, така че ме защити. Създай в мен желанието да се подчиняват на указания, които могат с радост отговори на гласа на Светия Дух.

ВЪПРОС:

 1. Кои са трите неща, разкрити на Йосиф? А там, където те са били споменати в Евангелията?

насмешлив поглед - 1

Уважаеми читатели,
прочетете нашите коментари за Христовото Евангелие според Матей в тази брошура, сега сте в състояние да отговорите на следните въпроси. Ако отговорите с 90% от въпросите, посочени по-долу, ние ще Ви изпратим следващите части от тази серия за вашия назидание. Моля, не забравяйте да включите писмено пълното си име и да отговорят ясно на листа за отговори.

 1. Кой е Матей, и как той се представи?
 2. Какви са характеристиките на Евангелието според Матей?
 3. Каква е целта на Евангелието според Матей?
 4. Защо е християнин, не е обвързана с определена книга, но е посветена на личността на Исус?
 5. Какво означава заглавието "Христос" означава по отношение на Исус?
 6. Защо Исус нарича "Син на Давид?
 7. Как да Исус е Син на Авраам?
 8. Как беше Исак сравнима с Исус?
 9. Как е Джейкъб достоен за Божието благословение за всички мъже?
 10. Как беше обещанието за Юда, изпълнени в Исус?
 11. Защо евангелист Матей въвеждат в изглед четири жени в ГЕ-неалогь на Исус? Какви са техните имена?
 12. Кога разделянето се проведе в царството на Стария Завет, и от коя група Исус слезе?
 13. Как Бог защита на южното царство и как той го предаде в плен?
 14. Защо родословието на Исус края с Йосиф, който не му е баща по плът?
 15. Какво хронологичния ред на родословието на Исус посочи?
 16. Какво е значението на Мария, като се намери с дете на Светия Дух?
 17. Защо ангела Йосиф, за да прегърнем Мери?
 18. Какво е значението на "Исус"?
 19. Какво е значението на "Емануил"? И защо Христос е достоен за това име?
 20. Как Йосиф, съпруг на майката на Исус, се превърне в един от семенна течност, от вяра?
 21. Кога връзка на Сатурн и Юпитер се проведе за първи път през този период?
 22. Кой е Ирод? И това, което е върховен еврейски съвет?
 23. Какви са най-важните идеи в пророчеството на Михей?
 24. Защо мъдреците, изпълнен с голяма радост?
 25. Какво е значението на поклонение?
 26. Как Бог да спаси детето Исус и родителите му от страна на пръчка?
 27. Каква е последната цел на Божиите наказания?
 28. Кои са трите неща, разкрити на Йосиф? А там, където те са били споменати в Евангелията?

Съветваме ви да завърши с разглеждането на Христос и Неговото Евангелие, че може да получи вечен съкровище. Очакваме вашите отговори и се моля за теб. Нашият адрес е:

Водите на живота
P.O.Box 600 513
70305 Щутгарт
Германия

Internet: www.waters-of-life.net
Internet: www.waters-of-life.org
e-mail: info@waters-of-life.net

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on November 14, 2012, at 10:05 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)