Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Norwegian":
Home -- Norwegian -- The Ten Commandments -- 10 Eighth Commandment: Do Not Steal
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- Farsi? -- Finnish? -- French -- German -- Gujarati -- Hebrew -- Hindi -- Hungarian? -- Indonesian -- Kiswahili -- Malayalam? -- NORWEGIAN -- Polish -- Russian -- Serbian -- Spanish -- Tamil -- Turkish -- Ukrainian? -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba?

Previous Lesson -- Next Lesson

DE TI BUD - Guds beskyttende mur Som holder mann fra å falle

10 - Åttende Bud: Du skal ikke stjele2 MOSEBOK 20:15
"Du skal ikke stjele."


10.1 - Til hvem hører Eiendom?

I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden og alt som er i dem. Han alene eier elementene, planter, dyr og oss også. Vi er Guds egen. Vi ble ikke gjort ved et uhell, men ved Guds nåde, har hans tanker og krefter blitt manifestert i hver skapning. Gud er eier av universet. Til Ham alene tilhører alle ting, selv gull og sølv. Vi er bare forvaltere av det han har betrodd oss. Vi har ansvar for alt han har gitt oss. Vår tid, helse, makt, penger, eiendom ikke tilhører oss, men bare til ham. Er du enig?

For hundre år siden kom ateistiske teorier som nektet riket av ånden i forgrunnen. De bare bekreftet saken, som ble hevdet å utvikle seg på egen hånd. Gud var utenkelig for dem. Det er derfor kommunismen hevder at folk kan ha i verden, ikke Gud. Regjeringspartiet tok kontroll over alle eiendeler og eiendom for folket, og lojalitet til den festen betydde deling i disse eiendelene. Men enkelte mennesker ble mindre overbevist av den kollektive filosofi, slik at de arbeidet mindre enn de kunne ha, og plyndret for økonomien og for eiendom i landet så mye som mulig. Det er derfor Kina og andre sosialistiske land avansert til å gjøre ikke-sosiale, private arbeidsplasser. Meagre økonomisk produksjon avdekket at mannen ikke ble opprettet for noen form for sosial kollektiv system. Vi ble skapt til å anta et liv i total ansvar fra begynnelsen. Man må være selvgående, ikke tvunget. Når perestrojka utviklet kommunistiske systemer smuldret.

I Vesten, betyr kapitalismen at alle er den eneste herre over sin egen tid og penger. Et demokratisk samfunnssystem prøver å feste noen smuler til de fattige fra den store kaken som de rike skillet mellom seg. Oh, at disse millionærer ville erkjenne sitt ansvar overfor Gud og omvende til Ham! Da ville de gjenkjenne de fattige og tenke på små og møte deres behov.

Egentlig kommunisme og kapitalisme har lignende mål. Begge ønsker å kontrollere all eiendom og makt. De er bare forskjellige i den metoden som de får kontroll over rikdom. Inndragning av eiendom i sosialistiske land er ikke mer enn ran. Men utnyttelse av de fattige i kapitalistiske land er en smart form for svik, hjulpet av bruk av moderne medier.

En kristen bør imidlertid innse at alle eiendommer tilhører Skaperen. Vi er ikke eiere eller uavhengige mestere, men ydmyke forvaltere bare. Ingenting tilhører oss. Det vi allerede har er noe mer enn en velsignelse fra Gud, og vi må redegjøre for hvordan vi bruker pengene våre, tid eller krefter. Vær oppmerksom på hva du gjør og hva du bruker!


10.2 - Kjærlig Gud og begjære penger

Jesus advarer oss: "Ingen kan tjene to herrer, for han vil enten hate den ene og elske den andre ... Dere kan ikke tjene både Gud og penger" (Matteus 6:24). En kristen kan ikke opptre som om han var herre over sine egne penger uten å sette det på Guds disposisjon, ellers ville han være en tyv som stjeler sin herre. Av denne grunn måten vi håndterer våre penger endringer radikalt når vi blir kristne. Velstående kristne bør ikke planlegge og leve for seg selv, men faktisk spør Gud hva Han ønsker at de skal gjøre med pengene han betrodd dem.

Utviklingslandene, som har lite industri, fortsatt trenger åndelig opplysning først. Troen på den treenige Gud Rein-styrker ansvar, flid og offerplasser holdninger. Bare et forhold til Jesus kan holde folk fra å bli skadet eller arbeider bare for sine egne familier, så de ser og føler andres behov. Hvis deres holdninger ikke endres, vil latskap, tyveri og terrorisme råde. Kristus er det eneste håp for vår verden!

Bibelen sier klart: "Ikke stjele", og dermed bekrefter privat eiendom. Så vi bør ikke misunne noen sin rikdom, for hans evige ansvar øker med sin rikdom. Jesus forklarte dette budet da han sa: "Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike» (Matteus 19:24). Vell av de rike kan ikke rettferdiggjøre å stjele fra dem, men fordi alle som stjeler bærer den rettferdige dom av Gud selv.

Innerst inne føler vi at vi ikke skal ta noe som ikke er vår. Vår samvittighet er svært følsomme og advarer oss mot å stjele noe, stor eller liten. Vi bør granske oss selv nøye og se om vi har noe som ikke er vårt. Herren vil definitivt hjelpe deg å gjenkjenne hva som hører til deg og hva som hører til noen andre, hvis du spør ham om å hjelpe deg å huske hva som ikke tilhører deg. Vi må også be Jesus om å gi oss mot til å returnere det er ikke vår umiddelbart. Vi må be Gud og eierne for tilgivelse og forlatelse. Stolen ting vil påvirke vår samvittighet og ødelegge vårt forhold til Jesus. I et evangelisk møte i Afrika, ble folk oppfordret til å returnere alt det de hadde stjålet. På dette punktet noen politimenn til stede lo og så sarkastisk på hverandre for de visste at hver og en av dem hadde stjålet. Slike ting skjer overalt, og det er en spesiell nåde når vi vet at vår synd, angrer og hater det, oppriktig angrer det, bekjenner det og gi vederlag. Alltid slå til Jesus, og han vil hjelpe deg med å reparere skaden du kan ha forårsaket. Gi tilbake alt som ikke tilhører deg raskt!


10.3 - Moderne stjele

La oss spørre oss selv: "Hva er å stjele disse dager?" Det er ikke bare å ta bort ting som ikke tilhører oss, men også embez-zlement, sommel og kaste bort tid under arbeidet. Enhver form for juks er å stjele. Selge defekte varer billig eller expensively er juks kjøperen. Noen ganger verdien av varene er ikke i forhold til prisen. Roterer feil informasjon til skattemyndighetene også stjele. Det er selvfølgelig mange måter å jukse i arbeid og økonomiske disposisjoner. Hvis du ikke vil leve i nærvær av den hellige Gud vil du være i fare for å ha underslått og synde mot ham og hans folk.

Denne testen av samvittighet gjelder også grunneiere, sjefer i næringslivet og andre folk i høye stillinger når de dra nytte av sine ansatte, og krever dem til å arbeide hardt uten å betale rettferdig lønn til dem. Det er tyveri for banker og enkeltpersoner til å be om høye renter. Men det er også en synd for noen å be om kreditt når han vet at han ikke kan betale det tilbake. Det er mange måter å stjele, både private og offentlige, og hvis vi ikke trener vår samvittighet i rettskaffenhet av Den Hellige Ånd vil vi være i fare for å miste vår rettferdighet og frelse gjennom grådighet for penger og misunnelse av eiendom. Paul sier klart, "Nor tyver heller ikke grådige ... skal arve Guds rike" (1 Kor 6:10).

I vårt moderne samfunn stjele har tatt ulike former. Noen mennesker vil bruke telefonen på jobb for personlige samtaler. Noen mennesker tar det de ser i en butikk eller markedet, og ikke betale for det. Andre åpne biler og kjøre dem bort. Andre distribuere narkotika gratis for å gjøre brukerne avhengig av dem og deretter tvinge dem til å betale for medisiner for å støtte sin avhengighet. De gjør stjele de narkomane eller begår andre forbrytelser for å få penger. Inngåelse utenlandske datamaskiner eller kopiere ubetalt programvare er en moderne form for tyveri som infiserer samvittighet mange.

Hvis vi ikke godta et nytt hjerte fra Jesus vi åpne oss opp til en rekke fristelser. Vi må være sikre på at vi ikke la penger for å lage blitt vårt største mål i livet, ellers blir vi materialistiske og mister gleden i Herren. Ikke glem at misunnelse og grådighet er fortsatt årsakene til alt ondt. Alle som leter etter penger endrer holdning av sitt liv. Hans hjerte stivner, hans kjærlighet vokser kaldt, og alt han gjør er ut fra et ønske for pengene. Penger vil bli fokus i livet hans, og Gud er ikke lenger hans sentrum.

Jesus ønsket å leve som en fattig mann heller enn å falle inn i fare for rikdom. Han hadde ingen steder å hvile hodet på. Judas, som forrådte vår Herre, var en tyv ansvarlig for treasury (John 12:6) og hengte seg på slutten.

Paul jobbet flittig med sine egne hender. Han ønsker ikke å pålegge seg selv på andre. Han ikke bare tok sin egen stue, men også hjulpet andre, slik at evangeliet kan bli forkynt.


10.4 - Arbeid og tilby

Mange nye troende trenger å endre sin holdning til penger og jobbe ærlig, fordi tigging eller venter på hjelp fra andre er ikke hederlig og ikke sikker tilstrekkelig inntekt. Den fjerde forespørsel i Herrens bønn er "Gi oss i dag vårt daglige brød." Dette betyr at vi ber trygt til vår himmelske Far å gi oss en skikkelig jobb og velsigne oss med helse og utholdenhet til å gjøre det, uansett hvor mange vanskeligheter vi kan støte på.

Hvis vi virkelig lever under Guds veiledning og arbeide flittig, trenger vi ikke å stjele eller leve av andre fordi vi ikke bare bli velsignet med å støtte våre familier, men kan hjelpe de trengende, også, og delta med våre bønnens tilbud i Herrens fungerer like godt. Det er saligere å gi enn å få (Apg 20:35, Efeserbrevet 4:28, 1 Tess 4,11).

Jesus møtte en gang en rik ung mann som var gudfryktig og holdt de ti bud trofast. Herren elsket ham og ville sette ham fri fra hans skjulte bånd. Så Han sa til ham: "Hvis du ønsker å være perfekt, gå og selge dine eiendeler og gi til de fattige, og du vil få en skatt i himmelen" (Matteus 19:21). Den unge mannen ble bedrøvet da han hørte dette, for han var rik. Han forlot Jesus. Penger var viktigere for ham enn Guds Sønn. Fra tid til annen må vi teste oss for å se om å følge Jesus er vår første prioritet, eller hvis vi er tillitsfulle i våre eiendeler eller våre innskudd i banken (Mark 10:19, Lukas 18:10). Jesus ønsker å frigjøre oss fra å stole på våre penger. Vi trenger å gi til ham og gjøre ofre våre viktigste mål i livet. Akkurat som vår Herre ga seg selv som løsepenge for mange vi trenger å hjelpe andre gjerne på mange praktiske måter. Gud ønsker å sette oss fri fra tillit i penger og styrke vår tillit til ham.

Medlemmer av den tidlige kirke elsket hverandre i åndelig fel-lowship mens du venter ivrig for det andre kommer av vår Herre Jesus Kristus. De solgte sin eiendom og levde sammen på inntekt. De frivillig servert i kjærlighet til hverandre. I motsetning til kommunismen, var ingen tvunget til å dele noe. Men den tidlige kristne kirken ikke kunne opprettholde denne sosiale system for lang. Mange kristne var blitt dårlig som Kristus ikke kom så snart som forventet. Når hungersnød feide over landet de led forferdelig. Da Paulus hadde samlet tilbud av bemerkelsesverdige mengder penger fra kirker i dagens Hellas og Tyrkia, og førte dem til den opprinnelige kirken i Jerusalem.

Paul endret mening og aktelse for arbeid når han uttalte: "Og hva du enn gjør, gjør det hjertelig, som for Herren og ikke for mennesker" (Kol 3:23). Helt siden, er enhver hederlig arbeid anses som tilbedelse til Gud. Så hvis en mor bryr seg om sine barn, eller hvis en arbeider feier gatene, eller hvis en prest forkynner på søndag, så all god gjerning er en direkte tjeneste for Gud. Vi burde teste oss selv og spørre: "Hvem tjener vi? Serverer vi selv gjør, våre familier, arbeidsgivere, statlige eller vi lever for Gud?" Bønn og arbeid sammen er kroppen av det kristne livet.


10.5 - Islam og eiendom

Islam bekrefter Skaperens besittelse av alt Han skapte. Det ap-beviser av individuelt eierskap av det som Gud har betrodd oss. Eiendom er en gave fra Gud for alle som ber regelmessig og lever i henhold til islamsk lov. Den orientalske lever ikke først som en isolert, selvstendig individ, men som medlem av hans stamme. Eiendom, oljebrønner og vannkildene er fullstendig kontrollert og eid av stammen i generasjoner. Familien har vært trygg tilflukt som de gamle, de Sicks, uføre ​​og selv kriminelle ville slå. Inntil nylig var det ikke mye behov i Midtøsten for sosial sikkerhet eller livsforsikring, men med fremveksten av moderne teknologi arbeidere i byene ble isolert og veldedige organisasjoner ble nødvendig.

Moskeer og islamske stiftelser er finansiert av den religiøse skatt (zakat) og almisser (sadaqa). Denne vell av penger er kontrollert og tilbrakte uten tilsyn av regjeringen fordi de er gitt i medhold av religiøse forskrifter som om de banet vei for den muslimske til paradis. Hvis noen bygger en moské på jorden, håper han at han vil få et slott i paradis.

Når islam først begynte, var fordelingen av verdifulle krigsbyttet til muslimske krigere en sikker måte å vinne Animister som ikke hadde gjort opp sin mening ennå om å akseptere islam. Muhammad purposely fulgt denne metoden, selv med fiender "å gjøre sine hjerter brukes til islam". Hvis en hedning ikke aksepterer islam, var han å bli drept eller slaver. Ifølge Koranen og islamsk lov, var slavene eiendom muslimer, og mar-riageable slave-jentene var til disposisjon for sine herrer og slaver foreldre måtte godta dette. Slavehandel blomstret i lang tid i den islamske verden. En borgerkrig brøt ut i Amerika for å sette en stopper for slavehandel der.


10.6 - Strenge straffer i Sharia for tyver

Islam er forpliktet til å administrere harde straffene for tyver: tyven høyre hånd er kuttet av dersom han blir fanget stjele mer enn et visst beløp for første gang, og det venstre beinet er fjernet på den andre krenkelser. Dette reduserte frekvensen av tyveri i islamske land til en viss grad. Men selv om frykten er den viktigste motivasjonen for å holde denne loven, er det fortsatt hyppig stjele hendelser i Iran, Sudan og andre islamske land, der hender og føtter er ofte avskåret offentlig. Khomeini utstedte et dekret om å kutte tyven hånd uten bedøvelse. Islamsk lov i Sudan ble stoppet i fire år. På det tidspunktet hundre hånd-amputerte folk stiftet en organisasjon for de ødelagt av loven. De ba regjeringen om å betale dem restitusjon og pensjon, for hendene ble kuttet av under en lov som ikke lenger eksisterte. Denne gruppen inkluderte ca to dusin menn som også hadde sin venstre ben amputert fordi de stjal igjen. I "Sudan Now" magasinet var det et bilde av disse mennene holder opp stumper de hensynsløst amputert hender.

Strenge straffer i henhold til Sharia ikke gjør tyv holdninger bedre eller forandre ham, men faktisk gjør de ham ute av stand til å arbeide og utsette ham alltid til offentlig skam. Tenke på hva som ville skje i alle land i verden hvis alle som stjal noe av verdi hadde hans høyre hånd kuttet av. Hvor mange mennesker ville sitte igjen med to gode hender? Sharia er ikke aktuelt i dag.


10.7 - Hvordan fikk Jesus og hans tilhengere motet stjele?

Jesus har gitt en bedre måte å overvinne stjele. Han ikke avskaffe landets straffer for å stjele. I stedet bar han straffen for evig straff på seg selv, slik at han kunne sone for alle som stjal. Ut av vår takknemlighet for hans lidelse og offer, vil vi aldri røre noe som ikke er vårt.

Sannhetens Ånd har satt oss fri fra ånden av tyveri. Han styrker vår fornyede hjerte til å stole på Gud, vår Far, slik at vi kan be ham om å gi oss en anstendig jobb for å tjene vårt daglige brød akkurat som vi ber i Fadervår. Vi har ikke sub-flette oss i bekymre deg fordi vi er sikre på at vår himmelske Far har omsorg for oss personlig og aldri gir slipp på oss. Så følgende vers gjelder tilhenger av Kristus: "La ham som stjal stjele lenger, men heller la ham arbeide og med hendene hva som er bra, så han kan ha noe å gi ham som har behov for" (Ef 4: 28).

Jesus har utstyrt sine tilhengere med et nytt hjerte som meningsfylt liv ikke er sett i form av penger og eiendeler, men i åndelig liv som obligasjon er kjærlighet og takknemlighet. Vår Herre har satt oss fri fra gjerrighet og misunnelse. Han lærer oss at hver rik person står overfor en alvorlig fristelse som prøver å kontrollere ham. Så vi burde revurdere alle våre utgifter og redegjøre for Gud og for oss selv om hver krone vi har brukt. Vi er forvaltere av det han har gitt oss.

En kristen troende ser på de fattige med kjærlighet og medfølelse og planer om å hjelpe dem slik at de kan vokse ansvarlig for seg selv og jobbe ærlig og flittig. Vi må finne kloke måter å hjelpe de trengende hjelp selv, med mindre de er for deaktivert for å fungere. Hvert medlem av en kirke er kalt til å delta i denne forbindelse. "For han som vet å gjøre godt og ikke gjør det, synder."

Kjærlighet til Gud er det overordnede regelen i livet til hver kristen, ikke frykt for straff. Det er den store offer tilbys på korset på Golgata, og ikke våre gode gjerninger som vil blot bort synder. Vi takker Jesus for å motivere oss til å leve sannferdig, tilfreds og flittig. I stedet for å håndheve lover på eiendom eller krevende skatter, endrer Jesus hjertene og sinnene til de som følger ham etter hans prinsipp som endrer kulturer i alle aldre. "Menneskesønnen kom ikke for å bli tjent, men for å tjene, og tilbyr sitt liv som løsepenge for mange" (Matteus 20:28).

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on March 12, 2014, at 08:11 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)