Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Norwegian":
Home -- Norwegian -- The Ten Commandments -- 11 Ninth Commandment: Do Not Bear False Witness Against Your Neighbor
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- Bengali -- Bulgarian -- Cebuano -- Chinese -- English -- Farsi? -- Finnish? -- French -- German -- Gujarati -- Hebrew -- Hindi -- Hungarian? -- Indonesian -- Kiswahili -- Malayalam? -- NORWEGIAN -- Polish -- Russian -- Serbian -- Spanish -- Tamil -- Turkish -- Ukrainian? -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba?

Previous Lesson -- Next Lesson

DE TI BUD - Guds beskyttende mur Som holder mann fra å falle

11 - Niende Bud: Ikke falskt vitnesbyrd mot din neste2 MOSEBOK 20:16
"Du skal ikke vitne falskt mot din neste."


11.1 - Kraften i tungen

Tungen er et lite organ og ennå har enorm makt. Noen ganger er det mer kraftfull enn penger eller verdifulle medisin. Ordet av tungen vår kan være som en kamp du lett å sette fyr på en tørr skog. Men en nyttig ord er som lite ror på et skip som styrer den til en trygg havn. Med tungen mann kan ligge og spotter Gud eller fortelle sannheten, prise Gud og trøste en nedslått person. Hvorfor? I tredje kapittel av sitt brev, ga James oss tre nyttige eksempler som fører oss til omvendelse. Vi må teste ordene våre tunger snakker i lys av Guds Ord, for hver onde ord peker på en korrupt hjerte ennå ikke fornyet. Men hver milde ord talt avslører Jesu Ånd i hjertet.


11.2 - Den indispensability av vår helliggjørelse

Vi trenger Frelseren Jesus renser våre tunger og fornye vårt sinn slik at vi kan forstå og snakke Hans sannhet. Den ærbødige profet-prest Jesaja skalv da han stod foran den hellige Gud for å avstemme sitt folk til One treenige Herren, Allhærs Gud. Han var awestruck da han så toget av Herrens kjortel og ropte ut: "Ve meg, for jeg er ugjort Fordi jeg er en mann med urene lepper, og jeg bor midt iblant et folk med urene lepper,! For min øyne har sett kongen, Herren, hærskarenes Gud. " Da en av Seraphim fløy til ham, som har i sin hånd en brennende kull som han hadde tatt med en tang fra alteret. Og han rørte munnen med det og sa: «Se, dette rørte leppene, din misgjerning er tatt bort, og din synd er sonet" (Jes 6:5-7).

Man gjenkjenner ondskapen og svik i sitt hjerte når han møter den hellige Gud. I det øyeblikket vet han at Al-mektige er vår ultimate standard. I hans lys ser vi urenhet, svik og korrupsjon som vi er fylt. Man lever overfladisk uten et møte med den levende, hellige Gud. Denne tilstanden endrer ikke unntatt når synderen trekker nærmere Herren sin, og da forandres alt. Apostelen Peter falt på ansiktet hans da han opplevde den mektige kraften til sin Herre og ropte: "Bort fra meg, for jeg er en syndig mann, Herre!" (Lukas 05:08). Han visste at den milde Jesus stirret inn i hans hjerte, og avslørte hans syndighet. Selv om vår Herre visste på forhånd at Peter skulle nekte ham ennå senere ville han være et symbol for hver fisker av menn.

Jesus er sannheten inkarnerte og Hans Ånd er spesielt sannhetens Ånd (Joh 14:17). Sannhetens Ånd er bedrøvet hver gang vi lyver og sladder. Gud gjør ikke baktale eller forråde, han er ren og hans ord er sant, og skal definitivt være oppfylt. Han ønsker å fornye oss og utruste oss til å være ærlig. Han oppfordrer oss til å si sannheten i kjærlighet. Fortelle sannheten bistert og kaldt til noens ansikt er som å drepe ham. Men hvis du flatere jevnt og skjule sannheten, så du lyver, uansett hvor mye du virkelig elsker. Falsk ros og bakvaskelse noen ganger går hånd i hånd. Så er kjærlighet uten sannhet løgn og sannhet uten kjærlighet er dødelig.


11.3 - Løgn og dets Kilder

Den treenige Gud er sannheten selv. Men Satan er en løgner og all løgnens far. Han er en morder fra begynnelsen. Jesus kaller ham den onde og prinsen av denne verden. Alt som kommer fra ham er en løgn, uansett hvor sannferdig den vises.

Den onde narret Eva. Hans slu spørsmål forvrengt sannheten og dermed plassere Gud i tvil. Han ristet Evas tillit til Gud. Deretter Eva stolthet, begjær og opprør mot Gud ble vekket og vokste til regelrett opprør.

Rett etter dåpen hans, kjørte den Hellige Ånd Jesus ut i ørkenen for å fristes av djevelen. Etter at Jesus hadde fastet og bedt i 40 dager og netter, motsto han fristeren som kom til ham å forvrenge sannheten med spørsmål. Satan sa til ham: "Hvis du er Guds Sønn ...." Hvis han hadde sagt: «Du er Guds Sønn," han ville ha bekreftet sannheten. Men han kalte virkeligheten inn spørsmål, ved å forsøke å sette tvil på Jesu hjerte om hans barnekår til sin himmelske Far. The Evil One ønsket å skille ham fra hans far og villede ham til å tjene sine egne formål. Jesus svarte ikke med hans egne ord. Han verken fikk inn i en diskusjon med den Onde eller snakket ut om hans eget rike opplevelser. I stedet Han svarte: «Det står skrevet!" Jesus bekreftet åpenbarte Guds Ord, og det var i motsetning til de triksene av djevelen. Det er ingen annen måte å overvinne løgnens far enn å stole på Guds Ord, Bibelen.

Det er ironisk at Satan vet Bibelen og bruker det cunningly. Han svarte på Jesu avvisning og umiddelbart brakt opp en tekst fra Bibelen. Men han tok det ut av sammenheng og prøvde å appellere til stolthet og føre Jesus å teste trofasthet sin Fader. Igjen Jesus svarte: "Det står skrevet at du skal ikke friste Herren din Gud", og det var da de bedra intensjoner Devil var tydelig eksponert i lys av guddommelig sannhet. Fra denne mektige strid mellom Guds Sønn og Djevelen er det åpenbart at Satan forteller ingenting, men ligger, selv om de noen ganger inneholde et element av sannhet. Likevel hans ord fremme bedrag og opprør mot Gud og hans sønn i slutten. Undersøke filosofier og religioner som kom etter Kristus, og du vil se hvor villedende de er, selv om de inneholder deler av sannheten. I dag djevelen gjør det samme: Han er deceiving troende og søkende av sannheten til å tro at Bibelen er ødelagt, avskaffet, skrevet av menneskehender og tusenvis av andre argumenter. Ikke la djevelen hviske slike løgner inn i ditt hjerte. I stedet kjemper ham som Jesus gjorde da Han sa: "Det står skrevet ...."


11.4 - Den største løgnen

De ulike verdensbilder og ideologier inneholder ikke bare løgner, men glans og gnisten med elementer av sannhet og lover som ser avgjørende for den sosiale strukturen. Men den generelle retningen av disse visningene verden er galt. Ironisk nok, de delvise sannheter støtte store bedrag. Islam kan synes å fremmede som en naturlig "religion of Allah", for de muntlig overførte og forvrengt Bibelske vers det sitater er fra både Det gamle og Det nye testamente. Men alle muslimer benekter kategorisk korsfestelsen av Guds Sønn. De innser ikke at de er tapt og kan ikke lagres fra Guds dom med unntak av Jesus Kristus og ham korsfestet. Også kommunisme og andre ideologier blande sofistikerte løgner med noen forvrengte sannheter som til slutt fører til katastrofale ateisme.

Noen liberale teologer eller sekter tar bibelvers ut av sin sammenheng, slik at folk kan tro på sine bøker og ideer, i stedet for å innrømme at Jesus er kilden til tanke og liv. Ingen kommer til Faderen uten gjennom Ham. Men Jesus måtte bli korsfestet og oppstanden fra de døde for å oppfylle sine løfter som evig sannhet. Vi skal alle fram strålende One som løgnere, men den som tror på ham, skal bli forvandlet og leve rettferdig, sannferdig, og vil unnslippe jungelen av løgner.

Vi kan ikke stoppe massemedia torrent av store, små, smarte eller primitive løgner for radio, tv, aviser, magasiner, festivaler og karneval. Disse bedrag er ment å manipulere massene, og deres reaksjon er beregnet på forhånd. I politikken fleste høyttalere bakvaskelse motpartens og fremme sitt eget parti som den ultimate sannhet og eneste løsningen. Små resultatene vil bli blåst opp og store feil vil bli dekket opp. Twisted sannheten forsøker å overraske motstanderen og manipulert nyheter skaper hat.


11.5 - Daglig Lies

Liggende ikke bare dominerer ord mange politikere, men også vårt daglige liv. Sannheten er raskt undergravd, og folk ofte bakvaskelse andre over en kopp kaffe. Men når de baktalte person nærmer seg, folk smilende endre emnet i et hyklersk måte som er typisk for oss alle siden vår barndom. Vi kanskje ikke snakker store sårende løgner, men vi ærekrenket noen eller avlive ham, inspirert i alt dette med "løgnens far". Vi må virkelig angrer og alltid snakke om mennesker i deres fravær som om de var til stede. Ingen hvit løgn! Ingen halv sannheter! Dette er like dødelig. Vi kan sette en stopper for sladder sirkler ved å gå direkte til vedkommende og får hele historien fra dem for avklaring. Vi må stå opp for en slik person i stedet for å gå med publikum. Den niende bud lærer oss å være som en fisk som svømmer mot strømmen av en flom av løgner. Noen ganger finner vi oss selv i en kritisk situasjon, der vi har å kommentere plutselig på en upopulær emne. Men vi ønsker ikke å "miste ansikt", og heller liker vi å snakke om fraværende venner og slektninger. I et slikt tilfelle ofte vi ty til en halv sannheter eller dekke opp med mange tomme ord og vanskelige forklaringer. Noen mennesker finner unnskyldninger raskere enn en mus finner sin hullet.

Løgn har forgiftet vårt samfunn. Ingen stoler annen! Mange har en tendens til å tenke at de som de snakker til hensikt noe helt motsatt av hva de sa. Misforståelser splitte folk og holde dem isolert, som om en glassrute var mellom dem. Lies isolere menn! Kjærlighetssorg utvikler og utløses i de tause øyeblikkene. Vi må bruke styrken av Jesus og frimodig bekjenne våre løgner og subversive bakvaskelse. Vi må spørre de aktuelle åpent om tilgivelse. Så tillitt bygges opp og stolthet vil bli knust.


11.6 - Hvem kan virkelig forstå hans bror?

Det er hensiktsmessig å teste oss selv for å se om vi faktisk forstår vår bror eller søster akkurat som Gud verdsetter dem. Jesus gjennomboret vår overfladiske vurderinger og advarte oss: «Døm ikke, at du ikke skal bli dømt for hva dommen dere dømmer, vil du bli dømt,., Og med tiltaket du bruker, vil det bli målt tilbake til deg Og hvorfor ser du. ? flisen i din brors øye, men anser ikke bjelken i ditt eget øye Eller hvordan kan du si til din bror: "La meg ta flisen ut av øyet ditt", og se, er en bjelken i ditt eget øye ? hykler! Ta først bjelken ut av ditt eget øye, og da vil du se klart å fjerne flisen i din brors øye "(Matteus 7:1-5).

Den som forstår noe av dette budet fra Bergprekenen vil være stille og kritisk undersøke seg selv først før han dømmer andre. Kanskje vår bror kan ha gjort en reell feil så liten som en prikk i øyet, men vi ønsker ikke å innrømme at de mange planker i våre egne øyne ville være nok til å åpne et sagbruk! Jesus kan vise hver enkelt av oss hatet, urene tanker og handlinger, misunnelse, grådighet, svik, hykleri og vanære av foreldre og Herrens dag! Den som fornekter seg under overbevisning av Den Hellige Ånd, vil ikke lenger avvise og forakte andre ut av stolthet eller overlegenhet, men begynner å tenke hvordan han kan riktig hjelpe dem som Gud hjelper oss.

Vi kan ikke dømme andre rettferdig siden vi ikke fullt ut forstå ins og outs av noen problem. Hva ville vi ha gjort hvis vi var i samme situasjon? Hva ville han være som om han hadde opplevd de velsignelser og måter guddommelig veiledning som vi har? Ved å si: "Du skal elske din neste som deg selv" Gud viser oss hvor viktig det er å gi spesiell oppmerksomhet når det gjelder å bedømme vår bror. I stedet bør vi elsker ham.

Dette bringer opp problemet med banning som et vitne: hvem vet om han virkelig hadde sett ting som de faktisk skjedde og fikk dem rett? Selvfølgelig vi ser ting så fullstendig som Gud ser dem. Hvis vi dømme vår bror vår dom forblir alltid mangelfull. Hvis vi innser dette vil vi ikke trekke forhastede slutninger om andre, men tenke grundig og ydmykt og prøve å forstå dem. Å, det ville Gud gi oss en mors øyne, ikke en politimanns!


11.7 - Hvordan skal vi fortelle sannheten?

Med våre begrensede evner hva kan vi gjøre for å vite sannheten? Har vi anser liggende som nødvendig og sannhet som onde? Nei, aldri! Som øyenvitner, må vi fortelle sannheten innenfor våre evner. Vi må be Gud om visdom, slik at vi ikke blir urettferdig å våre brødre eller søstre. Troende trenger spesiell nåde i tider med forfølgelse, slik at de kan fortelle sannheten på riktig måte uten å forvrenge fakta. Vi trenger den ledende av den Hellige Ånd, slik at vi ikke sette livet til andre troende. Vi må alltid fortelle sannheten, men det er ikke alltid nødvendig å fortelle hele sannheten for andres skyld. De som ikke følger Jesus tenker kanskje vi lyver til dem som de ikke vet sannhetens Ånd. De kan ikke forestille seg at den Hellige Ånd alltid leder oss til å fortelle sannheten.

Bibelen hjelper oss til å være kontinuerlig opplæring i vårt daglige liv, på skolen, i samfunnet, i våre familier, for å markere de gode tingene i våre brødres og søstres liv og ikke kritisere sine åpenbare feil. Vi bør tenke positivt av våre venner så vel som våre fiender, uten å lyve. Paulus forklarte til korinterne, "Love lider lang og er snill, kjærlighet ikke misunnelse, kjærlighet ikke parade selv, er ikke oppblåst, oppfører seg ikke usømmelig, søker ikke sitt eget, blir ikke bitter, mener noe ondt; gjør ikke juble over urett, men gleder seg i sannheten, utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt. Kjærlighet svikter aldri "(1 Kor 13:4-8).

Dersom vi lever i en ånd av kjærlighet vi aldri vil dømme syndere. Snarere vil vi gjøre vårt beste for å forstå, hjelp eller rette ut personen i en ånd av ydmykhet og kjærlighet. Paulus skrev til de Efesus troende som nådde en bemerkelsesverdig grad av modenhet i å utøve kristne departementer, "Derfor, å sette bort liggende, hver og en tale sannhet med sin neste, for vi er hverandres lemmer" (Ef 4:25). Vi prøver alltid å lære og fortelle sannheten. Men uansett hvor modne vi blir i Den Hellige Ånd, prøver Satan alltid å friste troende til å lyve, andre strengt og misliker folk av ulik mening. Som Jesus selv ble satt til fristelse, vi også vil bli fristet. Det er derfor Paulus skriver i Efeserbrevet, "Til slutt, mine brødre, bli sterke i Herren og i Hans veldige kraft. Sett på Guds fulle rustning, så dere kan være i stand til å stå imot djevelens listige knep. For vi ikke kamp mot kjøtt og blod, men mot maktene, mot myndighetene, mot verdens herskere i dette mørke, mot ondskapens åndehær i himmelrommet "(Ef 6:10-12).

John, apostel av kjærlighet, viser pointedly oss røttene ligge i menneskets liv: "Hvem er løgneren uten den som nekter at Jesus er Kristus han er antikrist som fornekter Faderen og Sønnen?" (1 Joh 2:22 -23). "Den som tror på Guds Sønn, har vitnesbyrdet i seg selv, han som ikke tror Gud, har gjort ham til en løgner, fordi han ikke har trodd det vitnesbyrdet at Gud har gitt sin Sønn" (1 Joh 5:10). Holde sannheten om den treenige Gud som sentrum i livet ditt betyr at du vil forbli sannferdig i det praktiske liv.


11.8 - Guds Cunning i Koranen

Islam spesielt viser sannheten som en fremmed ånd. I Sura Al Imran leser vi: "De var utspekulert og Allah var utspekulert og Allah er den beste av alle listige seg." Her refererer utspekulert til de jødene som konspirerte for å drepe Jesus. Men Allah, ifølge islamsk oppfatning, lurte dem, reddet Jesus fra smerter i kors og løftet ham opp i live. Dette betyr at Allah ikke tillater Jesus å bli korsfestet, men reiste Ham opp til seg selv ved Hans suverene utspekulert. Dette er intet mindre enn forvrengning av en historisk begivenhet som fant sted i tid og rom. Allah måtte avsløre sin sanne natur før korset, og måtte vise at han ikke er sannheten i person, at han ikke er den sanne Gud, men fienden av sannheten, den beste av alle utspekulerte seg. Korset som høydepunktet i all sannhet, avslørte Allah i Islam som han egentlig er. Bare djevelen ønsker å fornekte virkeligheten av korset, slik at folk ikke skal bli frelst og få evig liv.

Islam presenterer Allah i Koranen som "den mest utspekulert av alle", khairul makirin. Ikke rart hans tilhengere ser utspekulert som en dyd og en legitim måte å skaffe hva de vil og en nyttig måte å spre den islamske religion. Muhammed har legitimert løgner og bedrag i fire tilfeller: i hellig krig for å spre islam, i forsone to fiender, en mann mot sin kone, og en kone til sin mann. I islam ikke du kan tro din venn eller din fiende. Alle distrusts hverandre fordi det er en mangel på tillit blant muslimer.


11.9 - Livets Lie eller Guds sannhet

Hvis du ikke aksepterer den ene korsfestede og opp fra de døde, vil sannhetens Ånd ikke være i dere. Hele livet blir en løgn og en selvbetjent svik fordi avvise korsfestelsen av Jesus. Jesus gav sitt blod på korset for å sone som vår yppersteprest for syndene syndere og angrende løgnere. Etter hans oppstandelse fra de døde strømmet Han ut sannhetens Ånd på dem som venter i bønn for løftet om Faderen. Den Hellige Ånd viste seg for dem som tunger av ild. Dette forklarer hva Jesus ønsket å gjøre med sine disipler: De skulle ha sine liggende tunger brent og motta nye, åndelige tunger, kunne uttale den evige sannhet. Hva er evig sannhet? Gud er vår Far, Kristus, vår Herre og Frelser og Den Hellige Ånd bor i oss. Den treenige Gud er den evige virkelighet, som sannhetens Ånd bekjenner gjennom Jesu etterfølgere. Dette er vårt privilegium å snakke Hans sannhet i kjærlighet, proklamerer Hans forsonende verk på korset for alle.

Hvor flott det er å ha en bønn venn som vil fortelle deg sannheten i kjærlighet! Han er bedre enn tusen som alltid prise deg. Derfor trenger vi å be Jesus om å hjelpe oss si sannheten i kjærlighet og be for våre venner. Dette er hva Jesus befaler oss: "La din" Ja "være" Ja ", og din" Nei "være" Nei "For hva er mer enn dette, er av det onde." (Matteus 05:37). Vi må be Jesus om å gjøre oss sannferdig på ham og å veilede oss til å snakke Hans sannhet i kjærlighet.

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on August 01, 2017, at 05:32 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)