Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 045 (The Three Unique Groanings)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo? -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali? -- Spanish? -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

8. Трите големи стенания (Римляни 8:18-27)


РИМЛЯНИ 8:18-22
18 Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие за нас. 19 Защото творението с усърдно очакване копнее да види откриването ни като Божии синове. 20 Понеже творението беше подчинено на немощ не по своя воля, а чрез Този, Който го подчини, 21 с надежда, че и самото творение ще се освободи от робството на тлението и ще премине в славната свобода на Божиите деца. 22 Понеже знаем, че цялото творение в съвкупност стене и се мъчи досега.

Павел не беше удовлетворен от вярата си и любовта си към Бога, но той протегна ръка към богатствата на нашата надежда в Бога. Очаквате ли откровението за Божията слава? Това ли е целта на живота ви? Не се задоволявайте с решението на вашите малки проблеми, защото Бога е планирал да изкупи целия свят. Очаквайте най-големият подарък от Бога, който е новорождението на цялото творение.

Животните страдат и тревата отминава. Горко на онзи, който причинява болка на животните. Забелязахте ли, че очите на животни са затворени и са пълни с тъга? Това е така, защото те са смъртни. Радостта ги е напуснала и самотата и проблемите са се появили. Всички животни с нетърпение очакват проявлението на славата на синовете на Бога, защото чрез идването на Господа, неговите деца, които са родени от Духа му, ще бъдат доставени от тялото на страданията и славата Му ще се яви в тях. След това, всички същества ще бъдат спасени. Тогава никое магаре няма да бъде пребивано гневно и комарите няма да нараняват онези, които спят. Бог ни е обещал пълен мир на земята, който ще се осъществи при второто идване на Христос с всичките Негови светии и ангели. Копнеете ли за него?

Природата страда от падането на човека, защото чрез покварата на човека, неговата власт и всичко под негово ръководство се обърка. Павел сравнява страданието на творението със силната болка при раждане на дете, което носи Божия Син близо до нас, защото той страда с нас и с всяко животно. Той иска да дойде възможно най-близо, за да спаси всички.

РИМЛЯНИ 8:23-25
23 И не само то, но и ние, които имаме първите плодове на Духа, и самите ние въздишаме в себе си и очакваме осиновението си, т. е. изкупването на нашето тяло. 24 Защото с тази надежда ние се спасихме; а надежда, когато се виждаизпълнена, не е вече надежда; защото кой би се надявал за това, което вижда? 25 Но ако се надяваме за онова, което не виждаме, тогава с търпение го чакаме.

Синовете на Бога, в нашия свят, стенат в силата на Духа Господен в подсъзнанието си с молба: приемането им бъде завършено в тях. Ние сме изкупени чрез вяра, но е необходимо да се откупим напълно. Днес ние носим частично съвършенство в душите си, но пълното съвършенство се очаква.

Надеждата и благодарността за славата преди тя да дойде е основна проява на духовния живот в нас. Ние не копнеем за злато или похот, но ние искаме да видим Бога Отца, Сина и Светия Дух.

Копнеете ли да видите вашия Баща? Очаквате ли общение с Христос, вашият Изкупител? Не забравяйте, че вашето смъртно тяло ще изгори в присъствието на славата на Бога и ще се превърне във вечна светлина. Това е копнежът на светиите. Това не само ще запълни сърцето, но техните измъчвани, болни, смъртни тела също ще бъдат променени и прославени. Ние всички имаме нужда от много търпение в чакалнята тук на земята, защото технологиите и науките се опитват да сломят нашата надежда чрез създаването на преходен рай в нашия свят. Въпреки това, единствено Святият Дух е гаранцията за предстоящата слава.

РИМЛЯНИ 8:26-27
26 Така също и Духът ни помага в нашата немощ - понеже не знаем да се молим както трябва; но самият Дух ходатайства в нашите неизговорими стенания; 27 а Този, Който изпитва сърцата, знае какъв е умът на Духа, защото Той ходатайства за светиите по Божията воля.

Самият Святи Дух страда в нашите слаби тела, скърби над неспособността на нашето същество, чувства болка за нашата алчност, изтощени молитви, натъжава се поради слабата ни любов и малка сила. Духът на Бог се моли и се застъпва за вярващите, които, въпреки че не се молят, духовни стенанията изникват в тях, според Господната молитва, която е молитвата на Светия Дух. Влезте в това молитвно училище, за да сте свободни от вашия егоизъм, молейки се разумно, с радост, и мощно, защото Духът на Господа се моли във вас ден и нощ, за да може целият свят да бъде спасен. Така че, кога ще участвате в тази молитва към вашият небесен Отец, молейки се и благодарейки с цялото си сърце?

МОЛИТВА: O Святи Отчп, прости ни бавните, егоистични молитви и ни води да освещаваме святото ти име, за да прославим изкуплението на Христос с цялото си същество и да действаме смирено в силата на твоя дух. О, Господи, научи ни да се изпълваме с надеждата на Духа, да се молим както искаш и да копнеят за присъствието ти и за идването на твоя син в голяма слава, за да бъде цялото творение спасено.

ВЪПРОС:

  1. Кои са тези, които страдат за идването на Христос? Защо?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 06:38 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)