Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 044 (We are Children of God through the Holy Spirit)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo -- Indonesian -- Javanese -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Spanish -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Г- СИЛАТА НА БОГ ОСВОБОЖДАВА ВСИЧКИ ОТ СИЛАТА НА ГРЕХА (РИМЛЯНИ 6:1-8:27)

7. Ние сме деца на Бога чрез Святия Дух, който обитава в нас (Римляни 8:12-17)


РИМЛЯНИ 8:12-14
12 И така, братя, ние имаме длъжност, обаче не към плътта, за да живеем плътски. 13 Защото ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвяватепорочните навици на тялото, ще живеете. 14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.

Святият Дух не сключва примирие с многото егоизъм, който живее във вас, но той се бори с него, докато не го победи. Божият Дух ще ви остави, освен ако не приеме смъртта си на кръста на Христос и умрете за гордостта си, гнева, преувеличенията и всичките ви грехове и престъпления. Вярващият не трябва да бъде обвързан с пари или забавление, за да може да бъде свободен и отворен за Духа на своя Господ. Светият действа във вас, като хирург, който премахва възпаленията от тялото на човека. Той прорязва и премахва беззаконието. По такъв начин, Божият Дух те тласка от тъмнината към светлината, от лъжа към истина, от забавление към присъствието на Бог. Усещате ли неговото ръководство? Чувате ли милостивия му глас? Той възнамерява да ви промение и пречисти напълно, и да ви промени в образа на милостивия Христос. Чудото на освещение от Духа на Бога се появява във вас чрез любовта, радостта, мира, които се основават на смирение, въздържание и кротост, заедно с всички характеристики на Христос, като че ли сте облечени във вашия Спасител. Когато този вид Дух е в душата ви, вие ставате Божие Дете. Разпознавате ли голямата привилегия, че въпреки вашата греховност, сте станали истинско дете на Създателя на Вселената чрез кръвта и Духа на Христа? Дръзвате ли да кажете, че сте на Бога? Защото всички, които са водени от Божия Дух, те са Божии синове.

РИМЛЯНИ 8:15-16
15 Защото не сте приели дух на робство, та пак да живеете в страх, а сте приели дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва, Отче! 16 Така самият Дух свидетелства заедно с нашия дух, че сме Божии чеда.

Святият Дух премахва всеки страх, отчаяние, песимизъм, стрес и безпокойство от вас и ви дава кураж, удоволствие и упование в Бога. Той дори отваря устата ви да говорите в името на Отца. Чрез тази изповед, вие освещавате името на Бога, защото това е великото чудо на новия завет; че Бог чрез Христос се разкри като нашия Небесен Отец. Далечният Творец, Който е разгневен от греха, не ни изчерпва или обременяване, но ни показва любовта си, и ни потвърждава нас добротата си в бащинска форма. Този нов божествен образ променя поведението ни изцяло. Думата "Abba" е арамейски дума написана с гръцки букви и след това транслитерирана на английски. Това означава "Отец." Обединяването на юдеи и гърци (езичници) в Христа се вижда в тези начални думи на молитвата. Думата "Отец", обяснява и потвърждава думата, Abba.

Христос, в голямата си любов, даде тялото си за нас и ни направи партньори на правата му, за да може Бог на славата да ни осинови. Представете си името си, написано с кръвта на Божия Син на първата страница на картата на допускане на небето и на гърба на картата пише: "Осиновен от Бога", написано с огъня на Светия Дух и подписано от Отца и Сина, и Светия Дух. Бихте ли забрави такава уникална карта, пренебрегнали или изхвърлили? Или ще я приемете, целунете със сълзи от радост и го пазите завинаги?

Вие законно и сигурно сте станали син на Всевишния чрез осиновлението и раждането в Духа. Апостол Павел ви казва многократно в Евангелието, което е богато и преизпълнено с благодат, че ще наследите самия Бог, защото Святият се приближи до вас чрез Исус. Той живее във вас и във всички светии и славата Му ще се появи във всички нас, както и Христос живее във вас и във всичките си ученици, и той прекрасно ще разкрие неговата слава в неговите последователи, защото Бог е един.

Всички тези чудеса са започнали в нас, защото Светият Дух се засели във всичките църкви, които се основават единствено на Христос. Свети ли неговата светлина в нас? Вие сте били обединени с Бога. Готови ли сте да страдате за Него, както апостолите страдаха много за името на Христос?

МОЛИТВА:

Отче наш, на небето,
да се свети името ти.
Да дойде Твоето царство.
Да бъде Твоята воля на земята, както е на небето.
Дай ни днес ежедневния хляб.
И прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници.
И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия.
Защото твое е царството и силата, и славата, до вековете. Амин.

ВЪПРОС:

  1. Какво е новото име на Бога, което Светият Дух ни учи? Какво е неговото значение?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 06:33 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)