Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 046 (God’s Plan of Salvation)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo? -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali? -- Spanish? -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - ПРАВЕДНОСТТА НА БОГ ОСЪЖДА ВСИЧКИ ГРЕШНИЦИ И ОПРАВДАВА И ОСВЕЩАВА ВСИЧКИ ВЯРВАЩИ В ХРИСТОС (РИМЛЯНИ 1:18-8:39)
Д. ВЯРАТА НИ ПРОДЪЛЖАВА ЗАВИНАГИ (РИМЛЯНИ 8:28-39)

1. Божият план за спасение провъзгласява идващата слава (Римляни 8:28-30)


РИМЛЯНИ 8:28-29
28 Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога, които са призовани според Неговото намерение. 29 Защото които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Неговия Син, за да бъде Той първороден между много братя;

Който познава Бога чувства, че е всемогъщ. Нищо не се случва в света без неговото знание и воля. Той е ВСЕсилен. Въпреки това, ние не вярваме в предопределението, както някои религии, защото знаем, че великия Бог е нашият милостив Отец, Който постоянно се грижи за нас, и никога не ни наранява, изоставя или неглижира. Ето защо, ние го молим да усили доверието ни в любовта му, за да не отпадне вярата ни през всички беди и гонения. За да утвърди нашето доверието ни в Божията любов към нас, Павел ни пише поредица от потвърждения за нашето лично спасение, за да не се съмняваме или разклатим.

Бог те е избрал преди да се родиш, защото ти беше една мисъл в сърцето му. Той те познаваше от преди създанието на света. По този начин, той знае най-съкровените кътчета на твоето същество, природа намерения. Вашата връзка с Бога е по-дълбока, отколкото си мислите. Вие не сте чужд, но сте близо до него и той ви познава. Той ви чака, както баща чака завръщането на изгубения си син. Бог копнее за вас повече, отколкото вие за него.

Вечният Бог ви познава от преди създаването на света. Що се отнася до бъдещето ви, той е поставил една славна цел пред вас, защото сте предопределени от пълнотата на Неговата божествена воля да бъдете негово дете чрез Исус Христос, който понесе греховете ви и преодоля плътската ви греховност на кръста. Само в Христос вашият избор е потвърден. Който се държи здраво за помирението със Сина никога няма да се поклати, защото Святият е верен. Ето защо, отвори очи и виж, че Бог е дал цел за живота ти и те е предопределил да станеш славен в подобието на образа на Христос, който седи от дясната страна на Своя Отец. Бог не иска да има различен ранг на синовете си, но той води всички към съвършенство, в смирение и кротост, за да може да ходите както Христос ходи по земята.

РИМЛЯНИ 8:30
30 а които предопредели, тях и призова; а които призова, тях и оправда; а които оправда, тях и прослави.

Бог е персонализирал мислите на любовта си и ви е говорил лично.

Чували ли сте гласът му дълбоко в сърцето си? Призивът му внедрил ли се е внай-съкровените кътчета на твоето същество? Не забравяйте, че Бог ви е избрал, докато сте били грешни и той ви е предопределил да бъде негово дете. Той иска вие, които сте умрели в гордост и страсти, да блестите в чистота, въздържание, истинност и правота отново. Няма сила във вас за свят живот освен словото Божие, което работи във вас. Затова четете Библията непрекъснато, защото чрез тези черни букви Бог говори директно на вас.

Бог поставя в своя приятелски съвет, основата на истината на Твоето спасение, което не може да бъде премахнато от оплакванията на дявола. Нашият праведен Бог те е оправдал чрез изкупителната смърт на Неговия Син и е изтрил греховете ти завинаги. Сега си праведен чрез оправданието на Христос и си счетен за чист в неговото изкупление. Така че, кога ще благодариш на твоя Господ за любовта, която ти е дал? Кога ще повярваш в неговата насока и ще хвалиш благодатта му?

Бог, в силата си, е приготвил повече от това за вас. Той ви е дал Святия Дух като гаранция за славния си живот във вас. Ето защо, слава на същността на Бог се крие в теб днес. Както Христос се яви само за очите на вярващите, така неговата любов, истина и търпение работят във вас. Духът на самия Бог ще даде плод в теб със своите добродетели, само ако пребъдвате във вашия Спасител. Павел не е казал, че Бог ще ви прослави в бъдеще, но чрез вяра той призна, че се е прославил в миналото, защото Павел беше съвсем сигурен, че Исус е начинателя и усъвършителя на вярата. Затова този, който е започнал спасение в душата ти, е верен. Той ви възпитава, укрепва и усъвършенства поради неговата милост.

Имате ли проблеми в живота? Гладни ли сте или болни? Търсите ли си работа? Проваляте ли се в училище? Всички тези въпроси са маловажни, защото Бог е с вас. Той ви обича и се грижи за вас, и ви държи като зеницата на окото си. Той не ви забравя, но той завърши плана си до края. Светият сам те избра за осиновяване. Така че, отречи се от себе си, вземи кръста си и следвай Божия Син от кръста до гроба и след това до славата, защото всичко съдейства за добро на тези, които любят Бога. Обичаш ли този, който те обикна пръв?

МОЛИТВА: O свят Боже, ние ти се покланяме, защото си ни избрал, познаваш ни от древността и си ни предопределил в Христос да носим славата на Неговата любов. Кои сме ние, за да избереш точно нас? Прости ни греховете и отвори ушите ни, за да можем да се вслушваме в призванието ти в Святата Библия, да приемем нашето оправдание чрез кръвта на Твоя Син и да ти благодарим за твоята вярна любов. Ние вярваме в твоята насока и те молим да ни утвърдиш в дните на злото, за да не бъдем преместени, но да преживеем Святия Дух, който обитава в нас, като гаранция за идващата слава.

ВЪПРОС:

  1. Защо всичко съдейства за добро на тези, които любят Бога?

Но знаем, че всичко съдейства за добро на тези, които
обичат Бога, които са призовани
според Неговото намерение.

(Римляни 8:28)

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 19, 2015, at 06:44 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)