Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 024 (The Revelation of the Righteousness of God)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo? -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali? -- Spanish -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - Правдата на Бога Осъжда всички грешници И оправдани и осветени Всички вярващи в Христос (Римляни 1:18 - 8:39)
Б - НОВИЯТ оправданието чрез вяра е отворена към всички хора (Римляни 3:21 - 4:22)

1. Откровение на Божията правда в изкупителната смърт на Христос (Римляни 3:21-26)


РИМЛЯНИ 3:25-26
25 Когото Бог постави за умилостивение чрез кръвта Му посредством вяра. Това стори за да покаже правдата Си в прощаване на греховете извършени по-напред, когато Бог дълготърпеше, -26 за да покаже, казвам правдата Си в настоящето време, та да се познае, че Той е праведен и че оправдава този, който вярва в Исуса.

Не само човечеството разпъна Христос, но Бог толкова обикна нашия зъл свят, че даде своя единствен син на грешниците, знаейки, че ще го убият. Въпреки това, в святото си знание, той предвиди смъртта на Святия да бъде жертва и изкупление за всички грешници за всички времена. Няма избавление, освен чрез кръвта на невинния Божий син.

В нашето време на феноменални и технологични победи, сме изгубили знанието, че божият гняв и осъждение са активни сили в историята на света, и са по-важни от от самолетите, подводниците, танковете и бомбите. Всеки един от греховете ни изисква наказание и изкупление, защото по принцип сме осъдени на смърт и изкупващата жертва на Христос е нашият единствен начин за спасение. За тази цел, синът на Бога се въплъти в човешки образ, за да бъде изгорен на олтара на кръста от пламъка на Божия гняв. Който идва с преданост при него е оправдан. Милиони хора са преживели, че божията сила действа чрез проляната кръв на Христос. Ето защо те призоваваме, скъпи приятелю, да не стоиш далеч от онзи, който беше разпънат. Вместо това, постави домът си, работата си, миналото си, бъдещето си, църквата си и себе си напълно под бликащата кръв на агнето, за да си осветен и предпазен в Божията стина завинаги. Няма протекция от оплакванията на дявола и бедствието на Божия гняв, освен в кръвта на Исус Христос.

Научи от 21 до 28 стих на изуст. Прочети ги дума по дума и нека смисълът им се раздвижи в сърцето ти. Тогава ще разпознаеш жизнено важното нещо в този урок, не оправданието на грешника, а изявата на Божията праведност, която е спомената 3 пъти в този пасаж.

Нашият любящ Бог не унищожи грешниците в миналото, както изискваше закона. Милостивият прости и забрави всички беззакония, поради неговата любов и търпение, докато дългочаканият момент настъпи; моментът на помиряването на света с Бога, чрез смъртта на Христос на кръста. Всички ангели ще се възрадват, защото във възкресението на Разпънатия всички грешници са оправдани.

Който казва, че самият Бог може да прощава на когото и да било, каквото и да е, е невеж и слуша човешка, повърхностна логика, защото Бог не е абсолютно свободен, но той самият се ограничи с думите и смисъла на неговата святост и всеки грешник би трябвало да умре. Той същоразкри, че без проливането на кръв, няма изкупление. Ако Христос не беше разпънат, Бог би бил обвиняем ако прости от себе си без да изпълнява изискванията на преведността.

Две неща бяха извършени чрез възкресението на Христос: Бог изяви своята праведност и ни оправда напълно в същото време. Святият не е неправеден, защото ни е простил, защото Исус изпълни всички изисквания на праведността. Назарянина живя без грях, свят и смирен. Той единствен можа да понесе греха на света, поради неговата силна любов. Така че нека се покланяма на Исус и да го обичаме, да прославяме Отец, който предпочете да умре вместо своя възлюбен син, но поради вечността на вселената и необходимостта присъда на Разпънатия, не можа да умре вместо него.

В своята свещеническа молитва (Йоан 17), Исус се обърна към Бог с думите: „О, святи Отче/Татко”. В тези думи откриваме дълбоко чувство на праведността на Бог. създателят е изпълнен с любов и истина. Той няма неправедна любов, но основава своята милост на правда. В смъртта на Христос всички изисквания на Божиитя характеристики са обединени. Безграничната любов, която е основана на законното право, наричаме „благодат”, защото ни е предоставена чрез даденото ни даром оправдание; Бог продължава да бъде праведен, въпреки че ни обича и ни прощава.

МОЛИТВА: О свято триединство: Отец, Син и Святи Дух, покланяме ти се, поради любовта ти отвъд всяко разбиране, и твоята святост е по-дълбока от моретата. Ти ни изкупи от всички грехове, от смъртта, и от властта на дявола, не със злато и сребро, но чрез горчивите страдания на Христос и неговата смърт на проклетото дърво. Неговата скъпоценна кръв ни очисти от всички грехове и станахме праведни и святи по благодат. Почитаме жертвата на Христос и ти се посвещаваме, благодарим ти за твоето изкупление и оправдаването ни.

ВЪПРОС:

  1. Какво е значението на фразата: „да изяви Божията праведност”?

Понеже всички съгрешиха
и не заслужават да се прославят от Бога,
а с Неговата благост се оправдават даром
чрез изкуплението, което е в Христа Исуса

(Римляни 3:23-24)

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 16, 2015, at 05:25 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)