Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Romans - 023 (The Revelation of the Righteousness of God)
This page in: -- Afrikaans -- Arabic -- Armenian-- Azeri-- Bengali -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Hebrew -- Hindi -- Igbo? -- Indonesian -- Malayalam -- Polish -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali? -- Spanish -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

РИМЛЯНИ - Господ е наш правдата
Изследвания в писмото на Павел до римляните
ЧАСТ 1 - Правдата на Бога Осъжда всички грешници И оправдани и осветени Всички вярващи в Христос (Римляни 1:18 - 8:39)
Б - НОВИЯТ оправданието чрез вяра е отворена към всички хора (Римляни 3:21 - 4:22)

1. Откровение на Божията правда в изкупителната смърт на Христос (Римляни 3:21-26)


РИМЛЯНИ 3:21-24
21 А сега и независимо от закон се яви правдата от Бога, за която свидетелствуват законът и пророците, 22 сиреч правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички [и на всички], които вярват; защото няма разлика. 23 Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога, 24 а с Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса,

Грешен ли си? Въпросът е отправен само към грешниците, които са страдали от миналите си дела, защото са разпознали, че кръвта им е била зла и нравите им зли.

Ела и чуй евангелието, което ти говори във времето на Божието осъждение върху света.

Павел е доказал на всички хора, набожни и зли, избрани и изгубени, културни и простовати, стари и млади, в името на естествения и божествен закон, че са грешници с низки умове.

Блажени сте вие, които сте разбрали, че сте несъвършени в славата на Бог, като всички хора. Изгубили сме божия образ в нас, положен при създаването на света. Плачеш ли поради покварата си?

Какъв е божият отговор на обвинението от святия му закон срещу нас? Какво е божественото осъждение срещу множествата зли грешници? Каква е неговата свята присъда срещу теб и мен?

Мощни думи са произнесени в небето и земята посред притихването на живи и мъртви: всички са оправдани! Умовете ни се надигат и казват: „Това е невъзможно!” и дяволът вика: „Не!”. Но божият дух те утешава и посочва към закланият божий агнец, който отне греховете на света. Бог наказа сина си вместо всички грешници. Святият Бог унищожи Святия си син, за да освети грешните. Христос опрости духовните ти дългове чрез физическите си страдания, за да можеш свободо да влезеш в божиите простори. Ти си свободен, изкупен и освободен. Нито греха, нито Сатана, нито смъртта има сила над теб. Ти си невинен и приет от Бога завинаги.

Вярваш ли в това и доверяваш ли се на евангелието на спасението? Ако се погледнеш в огледалото, ще се видиш както преди, но ще зебележиш нещо ново. Ще видиш знаци на благодарност и радост, които блестят в очите ти, защото Бог те обича и те е оправдал от греховете ти чрез смъртта на неговия свят син. Ти или приемаш тази истина, или я отхвърляш. Оправданието на целия свят е завършено и няма нужда Христос да умира на кръста отново. Той, който вярва, е спасен и който се държи за спасението, няма да бъде осъден. Вярата ти те спасява.

Всички бяха зли и осъдени на смърт и разруха, но Бог е оправдал всички, давайки им възможност да живеят за него и да му служат. Тази всеобща благодат не се среща във всички религии по света. Открива се само в евангелието. Божията любов спасява човечеството; законопазители и изгубени, видни хора и неверници, философи и обикновени, възрастните и децата. Бог е оправдал всички тях. Колко още ще мълчиш за благодатта му? Хайде, обади се на приятелите си и им кажи, че вратата на затвора им е широко отворена и имат правото да бъдат освободени като призовани към евангелието. Побързай и им покажи новата свобода в Бога.

Скъпи приятелю, приел ли си лично Христос и неговото спасение? Познаваш ли го като свой личен, изпълнен с милост, спасител? Тогава нека те поздравя и насоча да благодариш на Исус за неговите страдания и смърт, защото само той те спаси, освети и оправда. Така, че почитай го с вярата си и безспирно му благодари. Нека оставящият ти живот бъде изпълнен с благодарност за славната му благодат.

МОЛИТВА: О, скъпи Господи Исусе Христе, благодарим ти и те обичаме, защото умря за нас на кръста. О, милостиви Отче, покланяме ти се, защото прости греховете ни чрез изкупващата смърт на Христос. О, Святи Душе, благодарим ти, защото ни даде благодат за свободно познание, установено в нас пълно оправдание и ни потвърди уверена простителност. Прославяме те, о свято триединство, защото даваш смисъл на живота ни. Научи ни да ти благодарим винаги и освети животите ни, за да може поведението ни да излъчва благодарност за великата ти благодат.

ВЪПРОС:

  1. Какви са главните идеи за оправданието ни чрез вяра?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on October 16, 2015, at 05:20 PM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)