Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 114 (The First Hearing of the Trial)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

9. Първото заседание от съдебния процес в Кесария (Деяния 24:1-23)


ДЕЯНИЯ 24:10-23
10 Тогава Павел, след като областният управител му кимна да говори, отговори: "Доколкото аз знам, че сте били в продължение на много години съдия на тази нация, толкова по-весело отговори за себе си, 11 защото може да се установи, че е не повече от дванадесет дни, тъй като аз отидох до Ерусалим, за да се поклонят. 12 А те нито ме намери в храма оспорването с никого, нито подбуждане към тълпата, нито в синагогите или в града. 13, нито те могат да докажат нещата, на които те сега ме обвиняват. 14 Но това искам да ви призная, че според пътя, който те наричат ​​секта, така че се покланят на Бога на бащите си, вярвайки, че всички неща, които са записани в закона и в пророците. 15 Надявам се в Бога, които самите те също така да приеме, че ще има възкресение на мъртвите, както на праведните и на неправедните. 16 При това положение, аз самият винаги се стремим да имаме чиста съвест, без престъпление пред Бога и човеците. 17 А след много години аз дойдох да донеса милостиня и дарения за моя народ, 18 в средата, някои от които евреи от Азия ме намери пречистена в храма, нито с мафията, нито с вълнение. 19 Те би трябвало да са тук пред вас, за да възрази, ако те имаха нещо против мен. 20 Или пък нека тези, които са тук се казват, че ако са открили нищо нередно в мен, докато стоях пред съвета, 21, освен ако не е за тази декларация, която аз извиках, застанал между тях, "Що се отнася до възкресението на мъртвите съм съден от вас този ден. "22 Но когато Феликс чух тези неща, като по-точно познаване на начина, той отложил делото и каза:" Когато Лисия командира слиза, ще вземе решение по вашия случай. "23 и така, той заповяда на стотника да запази Павел и да му дам свобода и му каза да не забрани на някой от неговите приятели да се предвиди или да го посети.

Павел не се опитват да задоволят управител с ласкателни комплименти в началото на своята защита, тъй като красноречив говорител, поръчано от Висшия съвет е направил в началото на саркастичното си тирада, но той доверчиво подчерта, че Феликс е бил управител в Палестина за на много години, и знаех, че хората и техните чувства добре, особено, защото жена му е еврейка. Това знание помогна Павел се защитава по мирен път и уверено, знаейки, че той не е бил в съда за свое име, но за Исус. По този начин, той с удоволствие даде реч, на която животът му зависеше.

Първата жалба, която го обвини бунтовниците демагог и смутител на общия мир Роман, Пол опроверга като докаже, че той беше останал само дванадесет дни в последното си посещение в Ерусалим, през което време той не споря с никого, нито в храма, нито в синагогите в града или в друга страна или място. Той е само за себе си подготвени за поклонение, като се търсят насоки. В отговор на обвинението предизвиква бунтове в Ефес, Павел поиска да бъдат евреи от провинция Азия като свидетели. Те не са дошли умишлено, обаче, за този проблем, което се е случило не е била причинена от Павел, но от Димитър, сребърни, а може би и с подкрепата и подбуждането на евреите. Така Павел не е направил никакви проблеми в анадолските и македонски градове. Неговите противници обаче са прибягнали до насилие, тъй като не може да преодолее Пол само от техните синагога дискусии.

Когато Павел отхвърли тези обвинения, нарушава голяма човек на мира, той призна публично, че той принадлежи към пътя на Христос, което не е секта, но истинската Божия път, като отново опънат в закона и пророците. Римляните са разрешили значителните религии от по-ранен момент, за да изпълняват своите ритуални молитви, но на нови вероизповедания са били под контрол, преследване, или забрана. Така, Павел беше много, за да докаже, че в Новия Завет не е отделен религия изключен от Стария Завет, но истинската корона и изпълнението на. Хубаво е, за да се признае този принцип в нашите настоящи опит, като се има предвид, че Павел приложен голямо значение на истината за възкресението на мъртвите. Той не живее за традициите и останки от миналото, за тези неща, които са зад, но преди всичко се пресегна към тези неща, които са по-напред към целта на цялото човечество.

Този широк, жизнена и вълнуваща вяра събуди съвестта си. Освен това, след като кръвта на Христос е пречистена сърцето му и Светия Дух му е дал ново сърце, този човек на Бог обучени изпълнен с Духа си съвест да останат без престъпление в неговото общение с Бога. И така, какво да кажем за вашата съвест? Простил всичките си грехове? Ли призная всичките си лоши мисли, нечисти думи и зли произведения пред престола на Христос, молейки прошка и пречистване, живеещи освещение и потвърждение? Вашата съвест ви учи как да се чувстват същността на Бог. Той ви предупреждава от извършване на грехове и става свидетел срещу злите си дела, като ги записва завинаги и повдигането на обвинение срещу вас. десет до гласа на съвестта си и не го потискат с повърхностност, отвличане на вниманието, и празно бърборене. Христос възнамерява да пречисти подсъзнанието ви и да ви изпълни с Неговата истина, чистота и изящество. Колкото по-близо идват при Бога, толкова повече съвестта си умен и чувствителен, ръководните ви в добри, мъдри желания Божието дело. Святият Дух утешава сърцето си и ви води към кръста, извор на нашата правда и мир.

Павел не живеят според собствените си психологически чувства, гледайки на себе си, но направи това, което Светия Дух му каза да направя и погледна към нуждаещите се братя. Той събра щедри дарения за облекчаване на бедните в Ерусалим. Павел не е дошъл в Ерусалим, за да крадат и грабят, а да дадат и даряват пари. Той не е създател на разногласия, но човек на мира.

Феликс, управител, скоро забелязах, които Павел е бил. Знаеше също на християнска секта, за Корнилий, римски жилище на служител в Кесария, през последните дни е започнал да вярва в Христа. Излишно е да се казва, че римският разузнаването е бил наясно, че всички евреи са очаквали Христос от небето, за да ги избави от игото на колониализма. Павел не, обаче, да се насладите на политическо, военно крило на евреите. Той беше една порция, скромен човек, живеещ за своя идеал, Исус, който е предпочел да умре на кръста, а не да бъдат защитавани от учениците му. Такъв човек, и като мъртъв и разпнат Христос, не се страхуват от римляните.

В същото време, Феликс не искате да имате проблем със съвета на евреите, нито с главните свещеници. Така че, той постигна комфортна компромис, той не осъди Павел до смърт, но му позволи почивка, посещения и общение с вярващите в Кесария. В същото време, той запази някои полагащото сътрудничество с главните свещеници, поддържане, че по отношение на замърсяването на храма, той искаше да разследва командир в Ерусалим и се информира за причината за насилие неговата намеса. Като такива, управител се опита да слугува на двама господари, и по този начин се несправедливост Павел, което доведе до лишаването му от свобода за повече от две години. Това дълго време лишаване от свобода бе изпълнен с молитви и медитации. Това е вероятно, че през този период той пише своите послания до Ефесяни и Колосяни, в който богатствата на Христос изтичаше от пълнотата на неговата проницателност като водопад на благодатта. Павел не успя да се превърне песимистични в затвора, но духът му е жив, внимателен, и активна.

МОЛИТВА: Господи, издържа несправедливост спокойно. Научи ни да не се ядосваме, ако хората се нараняват и ни забравят. Изпълни ни със Святия Дух, така че можем да ви възвеличи и да те обичат, и да се учат и практикуват моление за другите.

ВЪПРОС:

  1. Как и защо Павел докаже, че християнската религия не е отделена от Стария Завет?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:54 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)