Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 115 (Paul Alone With the Governor and His Wife; The Second Hearing of Paul’s Trial)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

10. Пол сам с управителя и съпругата му (Деяния 24:24-27)


ДЕЯНИЯ 24:24-27
24 И след няколко дни, когато Феликс дойде с жена си Дру-Сила, който е евреин, той изпрати за Павел и го чух за вярата си в Христос. 25 Сега, като разсъждаваше той за правдата, самоконтрол и решението да дойде, Феликс беше страх и отговори: "Иди си сега, когато имам удобно за Вас време, аз ще ви повика." 26 Междувременно той също се надява, че парите ще му бъде даден от Павел, че той може да го освободи. Затова той изпрати за него по-често и разговарял с него. 27 Но след две години Фест успя Феликс и Феликс, които искат да направят евреите услуга, остави Павла обвързани.

Друзила, съпругата на губернатора, е дъщеря на цар Ирод Агрипа, за чиято ужасна смърт, четем в глава дванадесета. Тази жена е много красива, и е била омъжена за цар на Сирия. Но Феликс, използващо трик чрез еврейския магьосник, я е разделила със съпруга си и я е взел за себе си. История гласи, че тя умира през 79 в изригване и е изгорен от разтопени материали.

Тя призова съпруга си, докато тя е била в Кесария, за да пренасят вълнуващия затворник, така че да може да се забавлява с мистична неговата божественост. Каква чудесна възможност за апостола да работи в посока да се освобождава, с Феликс, хитър и спокойна богат човек, полагане на възглавницата си, с еротика, блуден, и красивата си жена до себе си. Павел, затворник, застана пред тях, носещи марки на удари и камъни по тялото му, вътре в него духовен тласък гореше като огнен вулкан, за да спаси човечеството. Павел дава в в часа на изкушението, и по-плоски двойката? Не, защото той не се е сетил една минута да се спаси. Вместо това, той видя две бедни хора пред него, потопени в похот с корумпирани тяхната съвест. Сърцето му е нетърпелив за тяхното спасение. Като добър лекар не повърхностно масаж на тумора, но вместо това се изключва веднага с дисекция нож, така че Павел, намушкал несправедливо управител веднага, защото на неправедните поведението му и му показа, че Бог търси истината, справедливостта и правдата. Той даде показания на жената за нуждата си на самоконтрол и чистота, за прелюбодейци не са допуснати в царството на Бога. След затвора апостол събуди съвестта на тези, който лежеше пред него, той ги изправи пред справедливия съд на Бога, и да ги гнева на Светия. Павел не се стреми да ги унищожи, за самия Бог им е представена на Неговата блестяща светлина. Феликс, чието име означава "щастлив", стана ужасно се страхуват. Никой не до този момент се бе осмелил да му каже истината открито. Жената вероятно е бил ядосан и мразеше пратеник на Бог, защото той е разкрит лежи в живота си, че е разгневена съпруга си след това да не настроите Пол безплатно. Що се отнася до неговата съвест, Феликс се появява колеблив. Той се опита да вземе умерена позиция и заемат междинно състояние. Той не отхвърля Божия призив към покаяние, но в същото време не послуша гласа на своята съвест, отлагане на решението на собственото си спасение, тъй като той отлага решението за освобождаване на Пол.

Освен това, той възприема миризмата на пари, Павел вече е говорил за дарения, доведени до народа на Ерусалим. Областният управител се надява да предлага голям откуп от тартор на църквата. Безспорно църкви са готови да събират сума пари, за да освободи апостола на народите. Но Павел ще има нищо общо с подобни мисли, не само в името на собствената си съвест, но също така и да спаси Феликс от алчността му, пред когото той стоеше като пример за честност в живота. В действителност, областният управител не може да се отърве от апостол на истината върху него. Той продължава да се консултира както човешки, така и божественото въпроси. Всички свитата му бе поласкан с лъжливи. Сега, обаче, той имаше пред себе си на Божията истина, представени в Павел, който от неговите верни думи проникнали си съвест след време. Но областният управител не смири себе си пред Бога, въпреки всички духовни откровения. Ние не четем, че той някога е вярвал, или беше запазена.


11.Второто заседание на процес Павел Преди нов управител (Деяния 25:1-12)


ДЕЯНИЯ 25:1-12
1 Сега, когато е дошъл в провинцията, след три дни той възлезе от Кесария в Ерусалим. 2 Тогава първосвещеникът и първенците на евреите го информира против Павла и го петиция, три иска услуга срещу него, че ще го призове в Ерусалим, докато лежаха в засада по пътя, за да го убие. 4 Но Фест отговори, че Павел е трябвало да се съхраняват в Кесария, и че самият той ще има скоро. 5 Затова, той каза: "Нека тези, които имат авторитет сред вас слезе с мене и обвиняват този човек, за да видите дали има някаква вина в Него." 6 И когато той бе останал сред тях повече от десет дни, той слезе в Кесария. И на следващия ден, седнал на съдийския стол, той заповяда да доведат Павла. 7 Когато той дойде, юдеите, които бяха слезли от Ерусалим стоеше около и положи много сериозни жалби срещу Павел, които не могат да докажат, 8, докато той за себе си, "Нито против юдейския закон, нито против храма, нито против Кесаря съм обиден нещо на всички. "9 Но Фест, които искат да направят евреите, отговори Павел и каза:" Съгласни ли сте да отидете до Ерусалим и там да се съди пред мен относно тези неща? "10 И тъй, Павел казва:" аз стоя в съдилище на Цезар, където трябва да бъдат съдени. На евреите съм направил нищо лошо, тъй като вие много добре знаете. 11 Защото, ако аз съм извършителят, или са извършили нищо, което заслужава смърт, аз не възрази да умира, но ако няма нищо в тези неща, за които тези хора ме обвиняват, никой не може да ми ги доставя. Обръщам се към Цезар. "12 Тогава Фест, когато той се срещна с съвета, отговори:" Вие сте обжалва пред Цезар? Да Цезар ще отида!"

Имаше споразумение в Римската империя, по който служителите са били прехвърлени от време на време на други места, за да ги предпази от проституират на своите офиси за цел печалба, което би могло да се случи, в случай на тяхното остава за дълго време в един регион.

Щастлив Феликс, с болната си съвест, през последното тримесечие на кабинета си избра да спечели благоразположението на евреите в замяна за ходатайства на Кесаря за него, отколкото да се произнесе по въпроса в съответствие с волята на Бога и набор Пол безплатно. Така че този, който пожелах пари и промоция в ранг на правителството също се спусна бързо към съдбата на Бога. нов управител, дойде с жизненост, и искаше да се установят всички нерешени въпроси на своя предшественик. Така той пътува веднъж на еврейския център, Йерусалим, лукавите лидери, се възползва от възможността, го попитах, като услуга, за да изпратите Павел в Ерусалим, така че заедно да може да го съди за нарушаване на закона. Търсенето им е заблуда, защото те са предназначени да убиват Павел по пътя.

се надява, изкусен начин, да се изготви равините в къщата си в Кесария. Той настоя делегация от тях, което би било в състояние да изясни този въпрос. Когато той слезе няколко дни по-късно капитала си на морския бряг, той проведе официално заседание. Евреите дойдоха с тежки обвинения, оплаквайки се, че Павел се е преместил основите на света, замърсени храма, оклеветила истината на закона, и дори са действали срещу Цезар, като се обадите на Христос Господ и Цар на царете.

Павел отговори на тези оплаквания, в който се посочва, че всички тези такси, но подли трикове и явни лъжи. Той не е действал несправедливо към всеки евреин. Павел е бил готов да умре, ако той е извършил някаква несправедливост. Но прокуратурата не можа да докаже всяко гражданско престъпление срещу него.

Областният управител скоро призна, че въпросът е чисто религиозен характер. Той предложи на Павел, че приемат да бъдат пуснати на изпитание в Ерусалим под негово председателство, така че мистериозни въпроси и обвинения около центъра на своята религия може да бъде изяснен на губернатора. Павел не се страхува от богословска дискусия относно Закона и Евангелието, но е наясно, напук на враговете си, омраза и фанатична решителност да го убие, независимо от цената. Също така, той знаеше, че те не са били подготвени за справедлив съдебен процес. Затова той настоя за цел Роман решение и отхвърля фанатизма и упорството на евреите в призива си за неговото унищожение. Несъмнено е най-високата съвет на евреите срещу Исус от Назарет и неговите последователи, както беше очевидно по време на тридесет години от разпъването на Христос на настоящето изпитание на Павел.

Когато Павел забеляза, че губернаторът, желаещи да се създаде хармонично началото и да се гарантира сътрудничеството на своите граждани, е готов да го доставят до най-високата съвет на евреите, той хвана на последната си ресурс, който Бог му е дал, тъй като раждане ... си римско гражданство! Това може да се използва, за да се спаси от унищожение. Той е използвал това право, след като преди във Филипи, затвора се отвориха широко от земетресение, а също и преди бичуването си в Ерусалим. Сега той е готов да го използвате отново, за да се спре на губернатора му предлага да бъде съден от враговете си в Ерусалим. По този начин, той смело говори роди негово искане, изискващи правото му да бъде съден пред Цезар лично. Никой не можеше да му откаже това право на правосъдие, като римски гражданин.

По това време, безнравствени и жестоко дойде на власт в Рим. се усмихна, тъй като той потвърди пред Павел, че той наистина ще го изпрати за да бъдат съдени от този тиранин Цезар. В Рим, той ще се сблъскат с корупция, плавно, измама и разположена в най-високите центрове на държавата. Той ще се види и опита влудяващото забавяне на процедури и формалностите в съдебните отдели. Павел очаква дълъг затвор, но със сигурност се чувствах в сърцето си, че Господ му го насочва към Рим. Той не е избрал този начин. Вместо това, той е господарят му, който възнамеряваше да предяви своя посланик в столицата, а не като оправдан победител, но по-скоро като затворник. Така че Павел предпочита да отиде в Рим обвързани, отколкото губят дълги години при слаб управител, които поради сътрудничество с враговете си, не искаше да вземе решение или да се обърне внимание на случая с Павел.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ме научи на мъдрост, истина, смелост и смирение, че не могат да изберат криво начин в трудни времена, за да се спаси, но вместо това, че могат да се обучават в търпение, за да не крият истината, и да свидетелстват името си с всички останали вярващи.

ВЪПРОС:

  1. на поведение на Павел най много ви впечатли, докато той е бил в затвора по две римски управители?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:55 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)