Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 113 (The First Hearing of the Trial)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Д - лишаване от свобода Павел в Ерусалим и В Кесария (Деяния 21:15 - 26:32)

9. Първото заседание от съдебния процес в Кесария (Деяния 24:1-23)


ДЕЯНИЯ 24:1-9
1 А след пет дни Анания първосвещеникът дойде с старейшини и някои оратор име. Това е дал свидетелски показания на управителя жалба против Павла. 2 И когато той е бил призован, започва своята обвинение, казвайки: "Виждайки, че чрез вас ние се радваме на голямо спокойствие и просперитет се отнася към тази нация от вашата предвидливост, 3 Ние я приемаме винаги и всички места, най-благородната Феликс, с благодарност. 4 Въпреки това, за да не бъде досаден за вас по-нататък, аз ви моля да чуя, от учтивост, няколко думи от нас. 5 Защото ние са намерили този човек чума, създател на разногласия сред всички евреи по целия свят, и тартор на сектата на назаряните. 6 Той дори се опита да езическия храм и ние го хванаха, и исках да го съди според нашия закон. 7 Но командирът Лисия дойде и с голяма сила го взе от ръцете ни, 8 командващ на обвинителите му да дойде при вас. Чрез изследване на себе си може да се запознае с всички тези неща, за които го обвиняват. 9 и юдеите, съгласи се, твърди, че тези неща са толкова.

Анания, на първосвещеника в Ерусалим, като се разгневи, и знаеше, че Пол беше спасена от ръцете му. И той стана готов да отиде след него веднага, за да се изкорени християнството като убива Пол. Четиридесет бунтовници с него Той не в Кесария, че той не може да си покаже насилие и престъпно намерение, но красноречив говорител като спътник, че той може да ласкае римляните с бомбастични си език и да ги убеди в необходимостта от унищожаване Пол веднага.

Когато Павел, затворник, бил доведен в съдебното заседание, ЕЛО покъсно оратор започна речта си с изразяване на ласкателства и комплименти, с цел да привлече управител на негова страна. Той говореше така, сякаш римския мир в Палестина през него, сякаш личен поглед на губернатора и предпазливост бе донесъл развитието, сигурността, просперитета и за да еврейския народ. Той играе бързо и в насипно състояние, твърдейки, че най-високата съвет на евреите е готов да го подкрепят в обвиненията си и да си сътрудничат с него напълно.

Черти на характера и добродетели, той говори, са вече известни на Феликс. Те са толкова ясни, колкото слънцето. По този начин, той избра да не носи управител, чрез разработване на висока степен и превъзходителства на неговите добродетели. Вместо това, той се премества незабавно да се опише Павел, затворник, тъй като много опасен човек. Той го обвини с три международни престъпления: Първо, че той смути мира, не само в Палестина, но и в цяла провинции на Римската империя, създаване на раздор, размирици и кавги сред евреите. Второ, че обвиняемият е тартор на всички християнството, главата и сърцето. Това показва, че най-високата еврейски съвет е точно признава Павел, а не Петър, Йоан или Джеймс, да бъде стимул зад християнството, и причината за интернационализацията на еврейската религиозна мисъл, която се превръща в универсално послание, въз основа на гратисен на Христос, които се предлагат на всички хора. На трето място, обвинението, че Павел е презрян и осквернил храма, дори когато римските управители чест, запазил своите права, както и спазват центъра на еврейската култура. Еврейските обвинителите не носят никаква съществена информация на управителя, като дискусия върху съдебната правда или идването на Христос. Вместо това, те описва апостол на езичниците като унищожител на мира на държавата, както и спойлер на светостта на храма.

Освен това, евреите, срещу която е подадена жалбата, Лисия,-командира в Ерусалим, за вземане на Павел със сила от ръцете им, като по този начин поставя Роман поръчка над еврейския закон. Тази жалба, в сърцето си, беше скрит търсенето за свободата на еврейското право, тъй като римляните бяха отнети от евреите право да изпълни грешници в съответствие със законодателството им. Всички главните свещеници са подкрепили това твърдение, и те наричаше и Павел чума в света, от които е нараснал с инфекцията и смъртна опасност за всички хора. Ето защо, тя е до губернатора да унищожи тази опасност незабавно и да се изкорени тази напаст от тялото на света. Тази жалба показва сляп фанатизъм, който не е в състояние да признае любовта на Христос, наричайки извора на благословия източник на смъртта. Сатана е баща на всички лъжци, които измамиха изопачат истината, и в тяхната мисля, че те са изправени.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодарим ви, защото вие сте очевидната истина. Всички лъжи и приказка лагер ще бъдат разпределени чрез силата на вашата правота. Научи ни да говори с верността и любовта, и да ни води, за да проповядва смело и разумно.

ВЪПРОС:

  1. Кои са трите точки в жалба срещу Павел? Какво е сумиране на тази жалба?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:53 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)