Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 104 (From Tyre to Caesarea)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

11. От Тир в Кесария (Деяния 21:7-14)


ДЕЯНИЯ 21:7-14
7 И когато свърши нашето пътешествие от Тир, стигнахме в Птолемаида, поздрави братята, и остана с тях един ден. 8 На следващия ден ние, които са спътници на Павел отиде и дойдоха в Кесария, и влезе в къщата на Филип евангелист, който е един от седемте, и остана с него. 9 Сега този човек имаше четири девствени дъщери, които пророкуваха. 10 И тъй като ние останахме много дни, определен пророк на име слезе от Юдея. 11 Когато той е дошъл да ни взе колан Павел, обвързани неговите собствени ръце и фута, и каза, "Така казва Светия Дух," се евреите в Ерусалим се свързват на човек, който притежава този пояс, и да го предадат в ръцете на езичниците. "12 сега, когато чух тези неща, както и тези от това място го умолявал да не отиде до Ерусалим. 13 Тогава Павел отговори: "Какво искаш да кажеш с плач и разбиваш сърцето ми? Защото аз съм готов не само да бъдат обвързани, но също така и да умра в Ерусалим, за името на нашия Господ Исус. "14 Затова, когато той няма да бъде убеден, престана, казвайки:" Волята на Господ да се направи."

Павел пътува на юг, на друг кораб. Той спря за един ден в, и поздрави братята там. След това той продължи отдела за извънредни произшествия по пътя си в Кесария, римската столица в Палестина, където Господ за първи път изля Духа Си върху голям брой на езичниците. Странно е, че ние не четем нещо за тази църква на езичниците, но тя може да бъде, защото те са преместени в други градове. Кесария е римски център, където служи за относително кратък период от време, преди правителството ги преместили в други региони, в съответствие с техните повели.

В Кесария живял Филип, активно евангелист, и една от седемте ранните църковни дякони, които са били принудени да избягат от Ерусалим, от ревностни Саул, след убиването на колегите си евангелист, Стивън. В противен случай той може да са били убити. Сега Павел дойде у дома си като почетен гост. Чрез любовта на Бог е станал враг брат в Христа. Представете си как двамата братя трябва да благодари на Христос за Неговата благодат. Лука Истина поиска този свидетел, също така, за исторически събития, свързани с началото на църквата, за да композира книгата си Деяния на апостолите. Филип е бил в пълно съгласие по отношение на проповядването на езичниците, защото той вече е кръстен на Етиопия касиер от съда на Кандис (преди някой от другите апостоли), и Христос го използва, за да проповядват Неговото царство на много места. Павел остана в къщата на Филип в продължение на много дни, на фона на душевна хармония и голяма радост.

Известният евангелист е бил женен, тъй като бракът не е срамно нещо, но дар от Господ. Четирите му дъщери бяха вярващи и изпълнен с духа на истинско пророчество. Двамата са разговаряли в църквата, за Святия Дух, разкрита чрез тях, със сила и яснота, на Божията воля. Благословията на Фа-там царува над целия си дом.

А пророк от Юдея, чието име е също посочени от Лука (Деян. 11:28), бяха слезли да посетите тази църква. Той е имал пророчески министерство в енергичното ранната църква. Духът на Господ му показа, че Павел е бил по море към Йерусалим. Той предупреди, апостол, за да го подготвят за страданията, които ще му бъдат очакват в Ерусалим. Пророкът ясно заяви, че евреите ще се обвърже Павла и го смъртните присъди, тъй като те е направил Исус, и срамно да го предадат в ръцете на езичниците. Самият Христос, който е бил печатът на пророците, бе предсказал Павел начин на неговите страдания. Павел също бе предсказано страданията си от църквата, тъй като духът на пророчеството се е разпространил от Христос към много вярващи.

Когато Божието откровение за съдбата на Павел стана известно, пред очите на църквата на Кесария, братята направи същото, като Петър преди това се направи, когато той се опита да спре своя Господ да отиде на кръста. Но Павел, като всички истински пророци, знаеше волята на своя Господ. Той се съгласи да божествена цел, и започна да се отделяне на драго сърце от служението си в света, докато готвят да последват примера на Господ му в страданията. Той избра да напуснат църквите зад, а не пропускайте дизайн на своя Господ. Въпреки, че сърцето му е почти разбити, той искаше още повече да прославят своя Господ Исус чрез послушание на вярата.

По този повод Павел говори учението на ранната църква, казвайки, че Човекът Исус е Господ. В тези две имена откриваме пълнотата на Божеството повреда, смирено скрити в човешката природа. Този Господ на славата е преодолял Павел, който след това дойде да Му се поклоним за останалата част от живота си. Той искаше да Го следват до последния момент, и е готов да продължи към същата съдба като тази на Божия Агнец. Той се изправи бързо през всички трудни изкушения около него. Всички църкви, признава, че Павел не се представя за човешкото наклон, но изпълни волята на своя Господ във всеки детайл. Това със сигурност е знамето езда през всички следващи събития.

МОЛИТВА: Господи Исус, благодарим ви, защото вие сте истински Бог и истински човек. Сте ни изкупи от смъртта, страх и малодушие. Ни укрепи и Вие все още ще ни укрепи в крайното ни пътуване, така че да може да премине без съмнение през изпитанията на страдание и мъка, и свидетелстват за славното Вашето име.

ВЪПРОС:

  1. Защо не страхуват от страданията, които го очакват в Ерусалим?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:40 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)