Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 102 (Paul’s Parting Sermon)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
Г - третият мисионерско пътуване (Деяния 18:23 - 21:14)

9. Павел разделно Проповедта на епископите и старейшините (Деяния 20:17-38)


ДЕЯНИЯ 20:33-38
33 съм пожелал никой не е сребро или злато или облекло. 34 Да, вие добре знаете, че тези ръце послужиха за моите нужди и за тези, които бяха с мене. 35 съм ви показах по всякакъв начин, от раждащата като това, че трябва да подкрепи слабите. И не забравяйте думите на Господ Исус, той каза: "По-блажено е да даваш, отколкото да получи." 36 И когато той е казал тези неща, той коленичи и се помоли с тях. 37 Тогава те всички плачеха свободно, и падна на врата на Павел и го целуна, 38 наскърбени най-вече за думите, които той говори, че те ще видят лицето му не повече. И те го придружиха до кораба.

Павел обобщи неговото учение по време на трите си години на мин. терството в Ефес, а може би и за цялата си проповед в Мала Азия и Гърция, както и, в този уникален проповед. Не е възможно да се обясни богатството тези думи носят само няколко реда, за значението на тези твърдения би било достатъчно да попълните три години проповеди. Необходимо е да препрочитам глава 20, от стих 17 до стих 38, за да се получи съкровища, които са скрити във всяка една дума.

Колко удивително! В края на проповедта си Павел не говори за духовни неща, но за пари, с парите на духа около него също влезе в оглед. Павел не е готов да получават дарения или вноски за себе си. Нито пък пожелавай богатство за членовете на църквата. Той презира богатството на този погиващ свят, и каза, че той брои всички неща загуба за високите постижения в областта на познанието на Христос. Той умря, за да копнеж след физическо и сексуално прикачени файлове, имаше бил разпънат на кръст и погребан с Христос и сега живееше за небесни неща. Павел е работил с ръцете си, за да предоставят собствените си нужди, и е усърден и изкусен в професията си. Той е работил според думите му: "Каквото и да правите, правете го от сърце, като на Господа, а не на човеци" (седловина.3:23). Той спечели повече от достатъчно пари за себе си и за подкрепата на тези, които бяха с него. Той показа ръцете си гордо на старейшините, защото те бяха груби, и груби, след като претърпяха много болка в ръчен професията си. Павел смятат, че тези ясни индикации на честта. Той не вдигне моливи, за да напише книга, но работи с ръцете си, говори с устата си, и тръгна на дълги разстояния с краката си. Павел предлага не само ума си, но също така и тялото си като жива жертва, приемливо за Бога и Неговия Помазаник.

Павел не са съгласни на нито един християнин заседание лениво и се отпусна, очаква идването на своя Господ, а отдаване под наем къщата си попадат в стрес и глад, защото на безделие. Пол трудил усилено, ден и нощ, в професията си, за да бъде пример, както и да се изплатят на време, за прослава на името на своя Господ.

 Той не харчи парите си, само за да задоволи и нуждите на своите компании, но той също е жертва за бедните. Нашите месечни заплати или дневни плащания не са заработени, или само да задоволим нашите нужди. Те са предназначени също да ни помагат да даде и жертва. Христос казва: "Вие имате лошо с вас винаги". Болните, слабите, вдовиците и сираците са много, и очаква от вашата помощ. Трябва само Христос с тях, защото Той каза "Бях гол, лишени от свобода, болните и нуждаещите се, и не сте ме посети, да ме облича, или да се грижи за мен." (Мат. 25:31-46) Какво сте очаква преди началото на живота на жертвата и служението? Ли сте коравосърдечен или все още сляп, така че не можете да видите на страдащи?

За да обобщим думите му, Павел цитира думите на Христос, който не е записан в някой от нашите Евангелия. И все пак съдържа сумата Мария от евангелията и знамето над всички Павловите послания: "По-блажено е да даваш, отколкото да получи." Този стих разкрива дълбочината на сърцето на Бог, който е щастлив, радвам се, и радостен че Той може да ни благослови непрекъснато и да ни даде добри подаръци по всяко време. Христос дойде, за да се отдаде за грешниците.

Принципът на жертвата и дава живота си за другите, е духовната основа на християнството. Божията любов ни подтиква принос, услуга, дейност, и участие, а не да се убедим, но да отговарят на тези, които не са достойни за тази любов. Както Христос даде живота Си откуп за мнозина, така че Господ ни призовава да жертват време и пари, за да помагат на другите в нашето семейство, професия, църква, и хората. Вие няма да знаете истинската радост, докато не се жертват за Бога и човека. Така жертвата на Христос се превръща в знаме на църквата, както и емблемата над нашите мисли, думи и дела. Нещастен дълбоко в сърцето си? Ако е така, това да апостолската изявление, че трябва да работим усилено и да помогне на слабите и бедните. Думата "трябва" е неизбежен, ако искате да бъде истински християнин, презвитер или лидер в църквата.

Павел не е бил теоретичен философ, но и реалистична молитвен воин. Няма плодове без молитва. А многото думи е безполезно, САМО Бог благославя и назидава. Апостолът коленичи със старейшините на църквата и се помоли с цялото си сърце. Били ли сте някога четат апостолските молитва, която изтичаше от най-съкровените кътчета на сърцето на Павел? Прочетете посланието си до Ефесяни (1:3-14; 1:17-23; 3:14-21). Ако участвате в тези апостолски молитви съзнателно и замислено ще признае, колко бедни са нашите молитви. Искайте от Исус дух на молитва, за ефективното, усърдната молитва на праведния възползва много (Яков 5:16).

Старейшините признава, че тази молитва съдържа последните думи, които ще чуете от устата на Павел. Им течаха сълзи на благодарност, любов, тъга и болка. Това не е срамно за един мъж да плаче в резултат на чисти и искрени чувства. Сълзите се хвърли на Божия човек, който отвори вратата на небето за тях, и поднесени с труда на тялото му сред тях. Сега той е в болка и скръб. Те го целуна едно след друго, като знак на обич на търг в рамките на вечното семейство на Бога.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, ние Ти се покланяме и ви благодаря, защото Твоето слово ни дава пълнотата на спасението и енергия за любов и комфорт в надежда. Научи ни да бъде трудолюбиви в училище, в нашата професия, и у дома, че ние не бъдете мързеливи. Може да се научим да жертваме нашите притежания и време за другите, тъй като си дал живота за нас, които са били изгубени.

ВЪПРОС:

  1. Защо е по блажено е да даваш, отколкото да получат?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 08:37 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.3.3)