Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 079 (Founding of the Church at Philippi)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

4. Основаването на Църквата във Филипи (Деяния 16:11-34)


ДЕЯНИЯ 16:11-15
11 Затова, плаващи от Троада, ние се завтече прав път Самотраки, а на следващия ден дойде до Неаполис, 12 и от там до Филипи, която е най-значимият град на тази част на Македония, колония. И ние бяхме отседнали в този град за няколко дни. 13 И в съботния ден отидохме на града на брега, където молитвата е бил направен и седна и заговори на жените, които се срещнаха там. 14 Сега си жена на име Лидия ни чу. Тя е продавач на лилаво от град Тиатир, които се поклониха на Бога. Господ отвори сърцето си, за да обърне внимание на неща, казани от Павел. 15 И когато тя и нейното домакинство са били кръстени, тя ни помоли, казвайки: "Ако сте отсъди за мене да бъдем верни на Господа, дойде в къщата ми и." Така че тя ни убеди.

Буря от любовта на Бог се премества кораба на Неговите апостоли незабавно от Азия към Европа. Такова пътуване обикновено е пет дни и пет нощи. Въпреки това, противно на това, което преди това е било обичайно, корабът пристигна за два дни. Павел не остане в пристанище, но веднага град Филипи, център на провинция.

Август Цезар побеждава убийците на Юлий Цезар, когато той ги гониха до този град, чиито равнини известните и ужасно битки са се водили. След това той вдигна, разширения и украсена Филипи, освободени от данъци и отстъпление за пенсионирани войници. Този град е подобен на сирийския град Антиохия, в двете си атмосфера и режим.

Павел е бил развълнуван и копнее да отговарят на македонец, които той е видял във видението. Колко странно, че не се намери някой, който се грижеше за Христос и Неговото спасение. Те всички бяха насочени за удоволствие и лекота. Служители на Христос не намерите еврейския народ, за военен характер, а не търговска дейност, се усили в града. Мъжете се чудеше дали визията е мания, а наричат ​​отражение на собствените си желания.

Павел знаеше, че в градовете, където не е имало синагога, на евреите да се съберат около бреговете на реката всяка събота извън града за обща молитва. Там те биха могли да работят и промивката преди и по време на религиозни служби. Апостол излезе от града на банката на, два километра от града. Там той видял еврейски и гръцки жени се събраха за молитва. Когато ги видя, Павел се чудеха: "Що се отнася до жените трябва да се направи с мен? Аз съм виждал човек във визията, а не жена. Аз не търся за чужди жени".

Святият Дух смирен апостол на езичниците. Той не прави разлика между бедни и богати, големи и малки, мъж и жена, свободни и роби, бяло и черно, но отговаря на всяка душа, че глад за Божието слово. Тук Духът говори чрез Павел на жените, които седят по брега на реката над пълнотата на спасението.

Един от слушателите е дилър в морав плат, една жена, родом от град Тиатир в Мала Азия, страната, което Светият Дух е забранено неговите апостоли от проповядваше инча Тя беше сега в македонския град Филипи изслушване на Евангелието на спасение. Тя е богата, занимаващи се с лилаво производство, един от най-ценните стоки по това време. Тя беше бдителни и внимателни на хората. Скоро тя се възприема силата на Бог, изтичащи от апостолите. Усети гласа на Бога, докато слушаше внимателно към Евангелието. Господ отвори сърцето си и просветени духа си. Веднага е роден отново не, защото на лична доброта, но тъй като тя се заслуша и гладни за Божието слово. Дори и днес Евангелието подновява сърцата на тези, които търсят Божията правда. Духът на истината живее в тези, които подават към Него.

Лидия е жена на модата, която се облече в съответствие с най-новите и най-голямо възхищение стил в дрехите. Тя беше умен и притежавани експертиза. Тя веднага разпозна сърцето на спасението и попита за кръщение. Тя вярваше, че Исус е Син на Бога, Който е простил греховете си на кръста. Ето защо, тя представи във водите на кръщението, бе изпълнен със Светия Дух, и опитен любов, истина, и вечен живот.

Колко прекрасно! Павел не само кръсти тази жена, но всички си домакинство, включително и на съпруга си, децата си, слугите си, и всичките си колеги. Павел е бил убеден в силата на Божия Дух, и знаех, че който е бил просветен може да просвети другите също. Тя, който е надарен с любовта на Бог може да направи от егоистични служители безкористни последователи на Господ в практиката. Колко голям е сърцето на Павел! Той не даде урок по подготовка за кръщение, но имали смелостта да представят пълно група хора, на Христос, вярвайки, че той ще завърши добрата работа започна. Павел знаеше, че само Христос, а не самият той, спестява онези, които вярват.

След богатата вярващ попита Павел и неговите три фирми да приеме нейното гостоприемство през останалото време на престоя си в града. Тя отвори дома си за тях като център за евангелизация. Павел, въпреки това, не искат да приемат тази помощ. Той и другарите му предпочитат да работят със собствените си ръце, за да се погрижат за себе си. Но умен търговец призна с мъжете на Бога, докато те приел поканата. Те останаха в града, за укрепване на новопокръстените. Пол любимци гостоприемството си и любовта си преодолял предишните чувства. Любовта е, наистина, си най-важният принцип.

Павел е видял мъж във визията, но за преобразуване е жена. Апостолът дойде от религия, която даде господство на човека, но в Европа Христос първо избра жена. Ние виждаме в тези разработки символи за свободата на жената, заедно със способността на апостола да слушате Светия Дух. Евангелието дойде в Европа чрез подчинение на апостола, и първият плод беше жена, продавач на лилаво.

МОЛИТВА: Господи, благодаря Ти, че сте отворили сърцето на Лидия и отговори на копнежа си чрез изливането на Духа Си. Простете ни ограничено мислене, и ще разширя сърцата ни в пътя на смирението и любовта, така че да могат да отдават под наем момичета и дами също да чуят истината на благовестието със съвършена чистота и мъдрост.

ВЪПРОС:

  1. Какво е чудото в живота на Лидия? Защо Павел кръсти целия си дом?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:59 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.109)