Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 080 (Founding of the Church at Philippi)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

4. Основаването на Църквата във Филипи (Деяния 16:11-34)


ДЕЯНИЯ 16:16-18
16 А се е случило, тъй като отидохме в молитва, че определен робиня хванат от духа на гадаене се срещна нас, които я заведе майстори голяма печалба от предсказания. 17 Това момиче последва Павел и нас, и викаха, казвайки: "Тези мъже са слуги на Всевишния Бог, които свиквате за нас по пътя на спасението." 18 И това тя го направи в продължение на много дни. Но Павел, силно раздразнен, се обърна и рече на духа: "Аз ти заповядвам в името на Исус Христос, за да излезе от нея." И излезе в същия час.

Светът е толкова пълен с демони, които Апостол Йоан каза: "Целият свят се намира под властта на лукавия" Дори и днес ние понякога открито видите орган и работата на лукавите демони По времето на Исус на обладани от демони състезава Него, източник на цялата светлина, и извика: "Какво трябва да правим с вас? Ти си Светият Божий! Защо дойде да ни погубят? "По същия начин е бил впечатлен от духа на Павел и любовта на другарите си на гадател. Тя извика: "Пазете се, хора! Тези мъже са апостоли на Всевишния Бог! Те ви напътства, така че да могат да бъдат спасени от зли духове и смърт."

Гадателка е известен из целия град. Хората се усмихна към нея, и я боеше в същото време. Много слушаше внимателно, за да си изказвания, и падна в ръцете на Сатаната, за да я моли да разкрие бъдещето си. Скъпи братко, ние ви съветваме да не ходят на гадател или шейх с идеята, че те могат да ви излекува. Вашата вяра в тях се свързва с техните духове. Пол стана разстроен от думите на този обладан от демони жена. Защо? Той е отвратен от странен глас, идващ от най-вътрешното си същество. Павел не обмислят думите си, за да бъде добра пропаганда за своето евангелие, нито пък искат да имат вниманието на целия град, наречен неговото проповядване от тази измамна дух.

Павел също знаеше, че духът на Сатана, който е баща на лукавство и лъжи, не е Духът на Христос. Той не е имал намерение да подкрепя неговото проповядване с духа на този гадател, дори ако тя беше изрекъл много истини в хода на нейната лъже.

Нашият Бог не е Всевишният Бог между богове, духове и демони. Той е само, единствено и уникално Бог, и няма друг бог освен Него. В това време гръцкия свят вярвали в много богове и духове. Пропаганда на робиня означава корупция на вярата в единия и единствен Бог на Евангелието.

Нещо повече, духът на Сатана не познават Бога, който е в Своята същност. Той не знаеше, че той е на Светия отец, и че Неговия Син Исус Христос седи от дясната Си страна, царува заедно с него в единството на Светия Дух. В основата на изкуплението само чрез кръста. Зъл дух не призная, че Павел и неговите спътници са деца на Бога, нито неговите служители. Истинското спасение, обаче, не само ни избавя от греха, смъртта и Сатана, но също така ни дава приемането и второто раждане, като деца на Всевишния.

Така злият дух отрече Бога и сърцето на спасението, въпреки че той говори за Твореца и Неговото изкупление. Той е изопачил нещо прекрасно, което противоречи на дизайна на Христос, който иска тих размисъл и медитация за човека, а не спектакъл. Чрез съзерцание на човек може да се покае, да чуят думите на своя Господ, да разсъждава върху тях чрез вяра, и да бъдат спасени.

Павел признава момичето да бъде обладан от зъл дух. Той видя душата си страдание и почувства отвращение към примес на дявола и измама на милиони. Апостолът имал милост към бедното момиче, и заповяда на злия дух да излезе от нея. Той не можеше да изгони злия дух от свое име, както Христос направи. Не, за апостол на езичниците призна, че е нерентабилен и не може да знае, че Исус Христос е единственият Спасител. Така той заповядал на нечистия дух да излезе от нея в името на Исус Христос.

В действителност, това уникално име, името на Исус, е известен в ада. Глупавите хора са слепи, фанатичен и невеж религиозен. Те не знаят истината за Бога. Думите на Павел, обаче, показа кой е истинския Господ е живият Исус Христос. Павел не използва пропагандата на дявола, за да подкрепят неговата проповед, но изгони злия дух от страданието момиче чрез силата на Евангелието, спестявайки си в съкровената си същност.

Дори и днес името на Исус има голяма сила. Не можем да използваме това име всеки път, когато искате, но трябва да чакам смирено за ръководството на Светия Дух. Павел не хвърли дявола от момичето на първата си среща с нея. Едва след много дни и след много молитви знаеше за сигурно, че сам Исус искаше това. Цялото това нещо беше реализирана в един решаващ изявление: "В името на Исус" Дори и днес тези, които ходят в защита на Неговия Дух да изгонват нечистите духове чрез молитва. Така че бъдете бдителни, скъпи братко, и не правете нищо на ваше име. Не се изкушавайте да използвате името на Исус, за да се изпълняват вашите желания. Вместо това, да представи на Евангелието и на неговия дух, така че да може да види величието на Господа, реализирани чрез вас и във вас.

МОЛИТВА: Господи Исус, ние ви благодаря и да ви се покланят, че ви избави обладан от демони жена от зъл дух. Вие сте все още Господ на господарите, дори и днес. Свободни индивиди от облигации дяволи "и изфабрикувани лъжи. Отворете очите на милиони, че те могат да виждат неверни, религиозни лъжи, и да бъдат спасени в силата на уникалната Вашето име.

ВЪПРОС:

  1. Какво е лъжа в думите на обладани от демони врачка? Каква е истината, че Павел говори?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:59 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)