Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 078 (The Holy Spirit Prevents the Apostles from Entering Bithynia)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

3. Святият Дух Предотвратява апостолите от Въвеждане Витиния, в провинция Азия (Деяния 16:6-10)


ДЕЯНИЯ 16:6-10
6 Сега, когато те са преминали през Фригия и района на Галатия, те са били забранени от Светия Дух да проповядват словото в Азия. 7 След като е дошъл да Мизия, те се опитаха да отидат в Витиния, но Духът не им позволи. 8 Така преминаване от Мизия, слязоха в Троада. 9 И яви се на Павла видение през нощта. Един мъж на Македония се изправи и го умолявал, казвайки: "Ела в Македония и помогни ни." 10 А, след като той бе видял видение, веднага иска да отиде в Македония, заключавайки, че Господ ни е призовал да проповядват Евангелието към тях.

Понякога Христос тества своите апостоли през тежки изпитания. Един вид изпитание е, когато Той мълчи за техните молитви, или когато Той отхвърля плановете си независимо от техните неотложните искания. Павел и Сила преминали заедно през региона, проповядвал на църквите в Дервия, Листра, Икония и Антиохия на Анадола. Най-после са пристигнали на границата на предишното си мисионерско пътуване. На този етап е приключила първоначалния план на Павел да посетите и укрепване на бебето църкви (15:36). Сега какво трябва да направя? Трябва ли да се върнете назад или напред?

Тези двама проповедници се моли на Господ да им покажем, ако Той искаше те да покарвам в Ефес, важно столица на римската провинция Азия. Светият Дух се противопостави тяхно искане, и каза: "Не." Ако те се върнат? Ако те останат в Икония? Отново дойде на Духа "не". Божии мъже не са имали конкретни планове. Това е вероятно, че Павел е искал да отиде в Ефес, център на римската провинция. Той се осмели обаче не пътуват до там, тъй като тя би довела, се противопоставя на волята на своя Господ. Той непрекъснато призоваваше за негово ръководство Господ, знаейки, че всяко движение напред в царството на Бога, без Божията заповед е грях, и по този начин за бързо недостатъчност.

Сила е бил пророк (15:32), чрез която Светия Дух говори директно. Този Дух вече е потвърдено, че езичниците вярващите свобода от подчинение на закона. Но дори и Сила не получите отговор от Бога до мястото, където те трябва да се върви напред или какво трябва да правят. Божият Дух бе повален всички свои планове. Най-сетне те отидоха на север, доверие в Бога, после на изток към Галатия, а след това на запад със Святия Дух, водейки ги. От там те отново отиде на север, докато са пристигнали от изтощително пътуване в Троада, на брега на Средиземно море. Тук морето стоеше пред очите им.

Защо е Бог не е говорил с тях? Те най-вероятно отново нещастен твърдение с Варнава, и отделянето им от него, защото на Марк. Дали те допуснал никаква грешка, като по този начин се разгневява Святия Дух и го кара да се отдалечат от тях? Те най-вероятно, че на обрязването на Тимотей. Беше ли този акт на целесъобразност, която противоречи на свобода от закона, и следователно причината за тяхната духовна сила да се ограничава? Възможно ли е, че образуването на тяхната мисия екип не отговаря на удовлетворение на Господ? Дали някой от тях се ангажират определен грях? Те нарушават нищо в принципите на тяхното проповядване? Тези въпроси ги преместили към покаяние, съкрушеност, пламенна молитва, и държейки се здраво за вяра само по благодат. Те разбраха, отново, че нито своето послушание към Христос, нито истинското учение е причина за благословение, плодове, и силата на Бог, протичащ в и чрез тях. Това е благодатта на Христос, който е избран, повикан, които се назначават, осветен, и ги е запазил. Проповедници не са имали петънце на заслугите на своите собствени. Тяхното поведение или успех по никакъв начин не печата на одобрение на работата си. Това е само вяра в свободното благодатта на Този, Който е бил разпнат, която произвежда плодове, благодарност и мир. Кръвта на Христос ни очиства от всеки грях, и да ни пази в нашето общение с Бога. Съчетаването на кръста е единственият източник на сила и власт, за министрите писма на Господ.

След дълги борби на вярата след нощувки на самоанализа, съкрушеност и пълно покаяние, Бог изведнъж говори Павел във видение. Павел видя един човек, облечен като македонски стои на отсрещния бряг, вика: "Ела в Македония и помогни ни" Това не е Христос, че се е явил на апостол на езичниците, но обикновен селянин, търсейки спасение, и изразяване нуждата му. Настоящата покана за спасение представлява нуждата от цяла Европа за светлината на Ориента, а не обратното.

Следвайки визията на тримата мъже започнаха да разговарят за значението му. Те отчитат, в него със сигурност от Светия Дух, че Исус не искаше те да бъдат в Азия, но ги е изпратил на запад, към Рим. Те разбраха, мечтата като божествен разговор и търсене, за да проповядва Евангелието към нацията на Александър Велики.

Веднага тези проповедници в съответствие с призива, и започна да се оглежда за кораб. Те не учат македонски език, нито пък те попитам за познати и медиатори. Те тръгнаха веднага след като Светия Дух говори за тях, който последва дълго мълчание. Те потвърдиха благодатта, която им дава светлина и ориентиране към нови хоризонти. Сега,, че натискане тежест е преминал, голяма радост започна наводнения. Те плавали весело, пее духовни песни и химни. Буря от любовта на Бог е изгорял отново върху платната си.

От стих 10 Лука, авторът на книгата, променя разказ от трето лице за първо лице множествено число, започнете речта си с "ние". Причината за този литературен феномен е, че лекарят се присъедини към компанията на Павел в Троада, по времето, когато Бог назначен. От тук те ще продължат втория си мисионерско пътуване към прибирането на реколтата в новите страни. От сега нататък ще чуем новините от очевидец за чудесата живия Христос работи чрез Неговите служители в триумфалното му шествие в Европа.

Лука беше сигурен, че Господ го беше обединен с тримата мъже, така че те да прославят името на Господа заедно. Това е вероятно, че се е срещнал Пол-рано, когато той е бил в Антиохия на Сирия. Сега те щяха да работят заедно, за да отворите Европа за Христос.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодарим ви, заедно с тези четирима мъже да ни се обади, ние, които сме безплодно и недостойно да прослави името си в заобикалящата ни среда. Дръжте ни от необмислени стъпки и освети нашите проекти, така че да можем да вършим Твоята воля и да признае времето и мястото, в което можем да Ви прослави.

ВЪПРОС:

  1. Какъв е смисъла на Светия Дух, забраняващо бъде от преследването на тяхното предназначение министерство, и това, което е смисъла на Неговото ги призовавам към нова услуга?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:58 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)