Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 077 (Strengthening of the Churches of Syria and Anatolia)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
В - Втората мисионерско пътуване (Деяния 15:36 - 18:22)

2. Укрепване на църквите на Сирия и Мала Азия: Изборът Тимотей (Деяния 16:1-5)


ДЕЯНИЯ 16:1-5
1 Тогава той дойде да Дервия и Листра. И, ето, един ученик беше там, на име Тимотей, син на един евреин жена, която вярва, но баща му е бил грък. 2 Той е добре говори от братята, които са били в Листра и Икония. 3 Павел искаше да трябва да си отиде с него. И той взе го и го обряза поради юдеите, които бяха в този регион, защото те всички знаеха, че баща му е бил грък. 4 И като вървяха из градовете, предадоха ги постановления да се запази, към която са определени от апостолите и презвитерите в Ерусалим. 5 Така църквите бяха укрепени във вярата, и всеки ден все по многобройни.

Павел от Тарс, ослепително град със своите стадиони и университети, високи, диви планини Телец. Той прекоси дълги разстояния пеша високи, топли и сухи равнини на Анадола. След големи усилия той пристигна в Дервия, град на. Ние виждаме какво огромно копнеж проповедник за неговите църкви. По време на пътуването той не е условие за собствената си сигурност срещу различни опасности. Копнеж и дизайна му беше да види своите близки. Как, Христос желае да бъде с любимата си, след като ги изкупи на кръста? Господ копнее за нас, и за нас най-скоро.

Дервия Павел и Сила укрепи вярващите, и им разказа за църквата в Антиохия, че се моли за тях. Те потвърдиха за тях свободата им от закона, който църквата-майка в Ерусалим се е съгласил да. Сила е делегиран член на тази църква, и поради това си изявление беше официален. Той също беше пророк на Светия Дух, който заявява открито, че езичниците се конвертират освен воденето на закона. Когато те вярват в Христос, те свободно да получат жилище и силата на Светия Дух, без делата на човека. Тази декларация беше толкова голяма, радикална и жизнена, че всички слушатели отвориха сърцата си духа на благодат, която тече свободно от новата кооперация.

Когато двама проповедници пристигнал в Листра, те срещнах млад мъж на име Тимотей, който е станал вярващ по време на предишното пътуване на Павел, когато той е бил убит с камъни в града. Младият мъж имал гръцки баща и майка-еврейка, и бе отличен за неговата топлина, любов и мъдрост вид. Той бе засилен, насърчавани, обединени и назидава църквите без предварително разрешение от апостолите. Той пътува в Икония и посети братята там. По този начин той е бил известен от всички християни, и са признати като верен слуга на Христос.

Павел, от водещия на Светия Дух, смятат, че този млад човек може да му помогне. Той го нарече партньора си в дългите си, опасни пътувания. В действителност, а не един от тези, които са придружени страданието апостол е толкова верни, колкото Тимотей. Павел го нарича неговият верен син в Господа, който назидава душите в нови църкви във Филипи, Коринт, и на други места. Когато апостолът не може да остане дълго, Тимъти приключи работата на Павел (Филипи 2:20, 1 Коринтяни 4:17). След смъртта на Павел Тимотей най-вероятно става наследник на апостола в голямата църква в Ефес. Той практикува това, което апостолът е написал за него в своите послания. Тези послания са станали принципа ръководство за назидание на църквата и до днес.

Абстрактен проблем дойде до главата в резултат на покани това активно млад човек да бъде спътник на Павел, майка му е еврейка, а баща му гръцки. Такъв брак се разглежда като нелегитимни според еврейския закон по това време, и като такъв млад мъж, също се счита за нелегитимно. Пол обрязва Тимотей не за неговото оправдание или освещение, а като акт на целесъобразност, така че евреите не могат да бъдат направени, за да се препъне от него критикува. Така младият мъж е и предоставил гражданство на майка си. Той стана могат да участват с юдеите в социалния им живот. В същото време той е бил гръцки обслужване на гърците чрез неговото проповядване. Пол обрязва Тимотей не да се оттеглят в робството на закона, но и да се повиши по пътя на любовта. Той не обреже негов ученик, за да спечели на езичниците, но евреите. Проповядването не е ограничен до солидна мухъл, но поддържа темпото в рамките на свободата на жертвената любов, любов, посветена на услуга с сърце и душа.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, благодаря Ти, че си дал Тимотей второто раждане, го прави духовен син и го изпълваше с даровете на Светия Духа Си. Ти го оборудвани, за да се назидава църквата и да бъдат готови да служат на хартиен мисионерско пътуване. Помогнете ни, да ви следват, че бихме могли да участват в вярата назидание вашата църква, и за спечелване на душите в Твоето име.

ВЪПРОС:

  1. обрязването на Тимотей необходимо или не? Защо?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:56 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)