Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 072 (Apostolic Council at Jerusalem)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)

Б - Апостолската Съвет в Ерусалим (Деяния 15:1-35)


ДЕЯНИЯ 15:1-5
1 И някои мъже дойдоха надолу от Юдея и научи братята, "Освен ако не ви са обрязани според обичая на Мойсей, не може да се спаси." 2 Затова, когато Павел и Варнава има не малък раздор и спор с тях, те определят, че Павел и Варнава и някои други от тях трябва да отиде в Ерусалим, на апостолите и старейшините, за този въпрос. 3 Така че, се изпраща по пътя си от църквата, минаваха през Финикия и Самария, описва обръщането на езичниците и те са причинили голяма радост на всичките братя. 4 И когато беше дошъл в Ерусалим, бяха получени от църквата и апостолите и старейшините и те съобщават за всички неща, които Бог е направил с тях. 5 Но някои от сектата на фарисеите, които са вярвали стана, заявявайки, че "е необходимо да ги обрязват, и да им заповяда да пазят закона на Мойсей".

Понякога дяволът се появява като божествена същество, учел хората да спазват закона, ако те биха могли да получат, в допълнение към прошката на Христос, специална святост. Това е като че ли оправданието чрез кръвта Му и благодат, като основа на нашия живот с Бога, не са достатъчни. Някои строги новопокръстените фарисей слезе от Ерусалим в Антиохия и нарушен мир и хармония на църквата в Антиохия. Те поискаха да им се даде правото да преподават в срещите, така че те може да доведе вярващите до по-нататъшно пълнотата на спасението. Те заявиха, че кръвта на Христос не е била достатъчна за погасяване на вярващите, които също трябва да бъде обрязан според закона на Мойсей. Бог, като знак на завета Му, заповяда. Те твърдят, че всички на закона са били дадени чрез вдъхновение от Бога, и че, които не са точно пазят закона ще бъде осъден.

Павел и Варнава бяха пълни със светена възмущение. Последният вече е бил в Ерусалим, за да разследва случая. Двамата апостоли подчерта, че обитаването на Светия Дух във вярващите, според опита си в градовете на Мала Азия, не зависи от новите вярващи запазване или знаят закона с цялата откровеност. Спасението се връчи по благодат, а не в резултат на нашата запазване на закона. Фарисеят се преобразува на Ерусалим, обаче поиска безусловното подчинение откровение на Стария Завет. Павел, обаче, става ясно, че Бог беше обявен за нов закон в Христос. Той е изпълнил за нас най-стария закон с светите изисквания и ни призна в епохата на благодатта.

В резултат на този конфликт, насилие духовната борба избухна в църквата. Новите вярващи са били нарушени и за двете страни основава искането си към истината по Закона. Следователно, както е случило, тъй като в различни моменти в църковната история, членовете на църквата поиска съвет да бъдат сглобени, чиято цел е да различим волята на Бога чрез апостолите, старейшините и тези зрели във вярата.

Съответно, Павел и Варнава, в името на Църквата в Антиохия, отпътува за Ливан по море, и там посети братята в крайбрежните градове. По този повод четем за първи път, че християнските църкви е бил основан през не, и че много хора са влезли във вечния живот. Тези братя много се зарадва, когато чу как Бог е наречен чуждестранни идолопоклонници в завет с Него, без ритуал на обрязване или делата на закона. Тези вярващи изпитали голяма радост, за финикийците са мъже, които са пътували и открил много. Те знаеха, че еврейската религия, с всичките му съдебните решения, не може да обърне света. Те веднага хвана разбиране на благодатта и възвеличи Исус за свободата в Святия Дух, свободата, която блестеше на едно ново поколение.

В района на Самария пътници също свидетелства за чудесата на работата на Бог. Новината за последните духовни преживявания насърчи вярващите, и ги насочва решително да се предложи да се разпространи спасението на Христос на целия свят.

Когато двамата апостоли пристигна в Ерусалим вярващите, заедно с останалата част на апостолите и старейшините, се втурна да ги получат. Всички те усети важността на тази среща, за новодошлите бяха първата делегация да дойде от външната страна на Палестина. Те поискаха за вземане на решения и по-голяма яснота за проблемите на вярата. Саул, едно време правен експерт, се смири. В името на църквата в Антиохия - попита той за потвърждаване на неговото учение за благодатта. Този път цялата църква на Ерусалим погледна бившия враг, когото Бог е избрал за апостол за спасението на народите.

Заседанията не започва с анализирането на доктринални принципи. Вместо това, слушателите за първи път чух доклад на опит на Варнава и Павел, и как Христос е основал много църкви в Сирия и Мала Азия чрез тяхното служение. Триумф на Господа влезе в съзнанието на всички слушатели, и никой от тях не може да отрече, чудото на слизането на Светия Дух върху езичниците. Показанията на уважавани, разумно Варнава, по-специално, впечатли публиката в Ерусалим, защото той вече е бил известен и изпратени от тях.

Когато делегацията Антиохия завърши своите предложения някои от вярващите, които са имали в миналото са били строги фарисеите, се изправи. Въпреки тяхната вяра в Христос, те не са умрели за самостоятелно доверие. Те настояваха, че езическите вярващи, които не само да се обреже, но също така да представи целия закон. С такова искане тези фанатизирани фарисеите, които се радваха на триумфа на Христос, показа, че те не са против да се проповядва на езичниците. Те поискаха само ревностно, че новите станали новопокръстените, да не би един нов завет бъде увеличен до Конвента на Мойсей. С това искане те поставят произведения на Исус, Сина на Бог, на същото ниво като произведения на Мойсей, пророк на Бога. По този начин те показаха пълното неразбиране на Новия Завет, със свободата си от закона, чието изпълнение е било проявява в пълна любов към Бога.

МОЛИТВА: O Господ Исус, отворете очите ни, че можем да се видим, и да признаят величието на Твоята любов, така че ние не можем да вярваме в себе си, или да се държим здраво слабата ни власт, но зависи от Вашето триумф сам. Помогнете ни четат и разбират Светата Библия чрез просветлението на Святия Дух, и да стане верен на новия пакт, който се разкрива в Светото Евангелие.

ВЪПРОС:

  1. Защо църквата в Антиохия реши да не разреши проблема от само себе си, но поиска от апостолите в Ерусалим, за да намери крайно решение за него?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:49 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)