Waters of Life

Biblical Studies in Multiple Languages

Search in "Bulgarian":
Home -- Bulgarian -- Acts - 070 (Founding of the Church at Lystra; Ministry in Derbe and Strengthening of the Infant Churches)
This page in: -- Arabic -- Armenian -- Azeri -- BULGARIAN -- Cebuano -- Chinese -- English -- French -- Georgian -- Hausa -- Igbo -- Indonesian -- Portuguese -- Russian -- Serbian -- Somali -- Tamil -- Telugu -- Turkish -- Urdu? -- Uzbek -- Yiddish -- Yoruba

Previous Lesson -- Next Lesson

ДЕЯНИЯ - В Триумфалното шествие На Христос
Изследвания в Деяния на апостолите
ЧАСТ 2 - Доклади за Проповядване Измежду езичниците и Фондацията на църквите от Антиохия до Рим - Чрез Министерството на апостол Павел, Поръчано от Светия Дух (Деяния 13 - 28)
A - По първото мисионерско пътуване (Деяния 13:1 - 14:28)

5. Основаването на Църквата в Листра (Деяния 14:8-20)


ДЕЯНИЯ 14:19-20
19 Тогава дойдоха евреи от Антиохия и Икония там и след като убедиха народа, те камъни Павел и го измъкна на града, предположи той да бъде мъртъв. 20 Въпреки това, когато учениците се събраха около него, той стана и отиде в града. И на следващия ден, той отиде с Варнава в Дервия.

Когато евреите в съседните градове е чувал за тези странни събития, те се втурна към Листра и прекадяват хората там срещу Павел и Варнава. Те изфабрикувани обвинения срещу тях, етикетирането им, на традиции, както и лицата, които застрашават бъдещето на града. Ядосан обществеността на страната с измамници, и, заедно с водещите личности от други градове, които ги подбудил да убие двете апостоли. Тогава множествата, които са убедени, че Павел не е бил бог, но е човешко същество, точно както са били, се събраха около него и го убиха. Те бяха доволни, че няма осветление гръм и излязъл от него, показвайки му да бъде слабо човешко същество като тях. Те го нападнали силно и го заливат с остри камъни, този, който е имал смелостта да омаловажавам техните богове. Той падна кървене и разкъсан, в окаяно състояние, покрити с голям брой камъни. Множеството не атакува нежните Варнава, но избра да нарани Пол сам, който е бил в сила зад движение, мощен в проповядване, и изцеление. Ада знаеше къде опасност идва от. Възможно е, че Павел нарича спомен Стивън, който е бил убит с камъни пред стените на Ерусалим, дори докато прощава на враговете си техните престъпления и извършване на духа му в ръцете на живия Исус.

След убиването множествата повлякоха след себе Павел, като умряло куче, от портите на града. Те се върнали в домовете си, уморен и изтощен след събитията от деня. Учениците се събраха около кървене тялото на Павел и се помоли заедно, доверявайки се на власт на Христос над смъртта. Тогава Павел, ако проникнали със силата на Бога чрез молитвите на хората около него, се изправи. В разкъсани и опръскани с кръв дрехи, той изглеждаше тихо на братята си в Христа. Той не бягат в тъмното пустинята, но се върна с тях в убийствената град, в средата на враговете си. Той знаеше, че Христос не е го е оставил в смъртта, но го издигна отново при експлоатация. Той потвърди, душите на вярващите в любовта на Бог, независимо от неговите болезнени рани.

На следващия ден Варнава и Павел отиде пеша до близката град Дервия. Павел е преумора и раните му са все още кърви. Сърцето му обаче се радваше и се радвам, защото Христос е основал жива църква в Листра. Учениците научиха за името на Исус, чрез примера на апостолите.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Твоето име е свято и Сатана мрази Вашите Фол понижава, които желаят да ги унищожи. Ни помагат да разберем Твоята истина, и да я обяви с предпазливост. Помогнете ни да обичаме враговете си, и да благославя онези, които ни измъчват. Питаме за основаването на Вашата църква в нашия град. Амин.


6. Министерството Дервия и за връщане за укрепване на Детски църквата (Деяния 14:21-23)


ДЕЯНИЯ 14:21-23
21 И когато проповядва евангелието в този град и много ученици, те се върнаха в Листра, Икония и Антиохия, 22 укрепване на душите на учениците, като ги увещаваме да продължи във вярата, и каза: "Ние трябва чрез мнозина изпитания влезе в царството на Бога. "23 Така че, когато е назначен старейшини във всяка църква и се моли с пост, похвали ги на Господа, в когото те са вярвали.

Изпълнен със Светия Дух, двете преследвани апостоли проповядвал на хората на Дервия, малък град в Мала Азия. Много хора повярвали в Христа, и оставили своя безжизненост в грях да бъдат допуснати в живота на Бога в правда и святост. С тази работа на двете апостолите са изпълнили заповедта на Христос, който казва: "Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. Идете и правете ученици всичките народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко, което съм ви заповядал, и ето, Аз съм с вас винаги, дори до края на века "(Мат. 28:19-20).

Двамата апостоли били особено впечатлени с думите: "ги учите да пазят всичко, което съм ви заповядал", за техните църкви са нови. Те бяха без Библията на гръцки език, без заповед на срещи, и без опит в дискусии с враговете си. Апостолите бяха като една майка, която трябваше да се раздели с малките си деца, които все още са в състояние да се хранят сами, или да предостави за себе си. Апостолите копнееше за изоставените, духовни чеда. Те не се страхуват от смъртта, но отиде смело в градовете, в които те са били преследвани. Любовта преодоля и разсея всички страхове, защото тя е най-голямата мотивация на човека.

Двамата апостоли се върна в Листра, където Павел е бил инкриминиран. Там те не проповядват на народа като цяло, но укрепи вярващите, тези, които Христос, наречени от света и избран за Неговото царство. От тази услуга, двамата мъже се практикува на задължението за назидание чрез проповядване. Те не говори за мечти и въображаема надежда, но свидетелства с цялата яснота, че през много скърби трябва да влезем в Божието царство. Вие не може да влезе в Божието царство без премеждия. Вие ще се срещне вълни на омразата, лъжата, изтезания и страданията на Христос, като гаранция и знак за вашия вход в простори на благодатта.

Двамата апостоли разбират понятието "Царството на Бога", "Царството на нашия Господ Исус Христос", което стана ясно в силата на Сина. Всички вярващи очакват Неговото идване в слава и проявлението на Неговата сила на земята. Всеки човек, роден отново на Святия Дух днес е член на Божието царство. Исус Христос, закупени за нас от собствената си кръв членство в Неговото царство, заедно с Холи-ност, смирение и любов. Знаете ли, въведете пространства на Христос? Ли да се изчака появата на царството на Отца и пришествието на Христа, нашия Спасител? Края на Божието царство не е спасение за себе си или за развитието на много църкви. Напротив, тя е появата на славата на Отца и Сина в общението на тези, които живеят в силата на Светия Дух. Затова Христос казва: "Но първо търсете царството на Бога и Неговата правда, и всички други неща се подреждат автоматично да ви" (Мат. 6:33).

Двамата апостоли, които не само проповядва за вярата, страдания, и слава, но също така организирани църкви по практичен начин. Те се избират в съответствие с духовна зрялост и опит старейшини, и ги назначи да ръководи заседанията и носи отговорност за бедните и болните. Животът на тези старейшини, чрез следния Христос, стана добър пример за святост, спасение, и въздържаност.

Така двете апостолите укрепване на църквите, и най-после ще може да замине за други региони. Те връчи събрания на Христос, великият Шепърд, който беше с тях през всичките дни. Да практикуват този предаването те се подготвяха чрез молитва и пост. Те се опитаха пълнотата на Светия Дух за новите министри и основните членове в църквите. Те вярвали също, че самият Христос носи крайната отговорност за Неговата църква. Апостолите не правят закони, обичаи, или за църквите, но вместо да ангажира тези, които се срещнаха в ръцете на живия Христос, имайки предвид, че той може да освети напълно всички онези, които са изготвени в Неговата триумфална процесия.

МОЛИТВА: O Господ Исус Христос, Вие сте ръководител на вашата църква, и верен Овчар. Ние се молим за всички нови кръгове на вярващите, за да ги благослови, и да ги изпълни с Духа на Вашето смирение, така че те не трябва да липсва сила, любов, знания и готовност за проповядване. Прости вашите ученици всичките им престъпления дневно, и да им даде отговорни старейшините, така, че те могат да работят в умереността, истината и енергия за другите.

ВЪПРОС:

  1. Как Павел и Варнава министър в нови църкви, когато те се върнаха да ги посещават?

www.Waters-of-Life.net

Page last modified on January 29, 2013, at 07:46 AM | powered by PmWiki (pmwiki-2.2.140)